Bütçe
13.000 TL

cansxxr

Yetkin
Arkadaşıma bilgisayar topluyoruz, her şey sıfır ama ekran kartını ikinci el alalım dedik. 7500F işlemciye ikinci el darboğaz olmayacak ve güzel duracak bir kart öneriniz var mı? Şu an üst seviye gaming dışında ne alsak, ne kadar tutar diye düşündük. Sipariş edileceği zaman uygun ve vadesiz taksitli yerlerden ayrı ayrı alacağız. Anakart iyi mi bilmiyorum, onun için de öneriniz olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-02-15-34-52-627_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-02-15-34-52-627_com.android.chrome.webp
    613 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart kötü alma. M-P yada M-A al en azından. M-B'lerin kronik arıza ihtimali var.

Düzenleme: Kendim de yaşamak üzere biraz araştırdım. Bu anakart modelinde memory training (DRAM eğitimi) sıkıntılı. Çoğu insan kararlı bir şekilde kullanamıyor. Çoğu insan manuel olarak voltaj arttırıyor yada AMD EXPO kullanmıyormuş.

Son düzenleme:
Marka olsun isterseniz herkesin aldığı kullandığı Asus Prime B650M-K ve M-R modelleri olabilir. Marka şart değil kumar oynamayı severim (!) derseniz Colorful markasının dolu dolu anakartları var aynı bütçeye, ben B650M Battle-Ax Wifi V15 beyaz modelini kullanıyorum. Gaming Gecesinde 4000-5000tl arasına düşüyor.

Son düzenleme:
1235723317/detay
Saf güç olarak inanılmaz güçlü bir kart olduğunu söyleyebiliriz ancak RTX performansı ve varsayıyorum yayın açmak istediğinde berbat bir kalitede açacağını unutmayın, demeden geçmeyeyim uzun bir süredir AMD 6000 serisine yenilik getirmiyor aynı şekilde 7000 serisine de öyle.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ming-12-gb-gddr6-ekran-karti-1255435717/detay 6900XT'den pek farkı yok ve 6900XT kadar iyi bir kas gücüne sahip değil ve 12 GB olduğu için önermiyorum ileride 2K geçerseniz yetmeyebilir ve 6900XT için ne dediysem bunun içinde geçerli ama nesil farkını unutmayın.

NVIDIA yönünde ise 3080 önerebilirim ancak tek kötü yanı 10GB olması, 2K kullanıma pek sıcak bakan bir kart değil ancak kas gücü olarak da iyi olduğunu söyleyebilirim, 7700XT'ye benzer hatta az bir farkla daha iyi sonuçlar veriyor.

Benim fikrimi soracaksanız bu 3 karttan ben 3080 modelini seçerdim ama 6900XT de fena durmuyor değil, 3080 daha yönlü bir kart ve güncelleme almasına da gerek yok bu kartın ama AMD 6000 ve 7000 serisini biraz elden geçirmesi gerek zira hala sorun yaşayan insanlar var, kısaca 3080 iyi bir tercih olabilir, AMD istiyorsanız ve güncel istiyorsanız 7700XT iyidir benzer performansları veriyorlar ama RTX ve yayın konusunda zayıf kartlardır, burada 1080p için 3080 seçeceğim satarken de rahat satma imkanınız da oluyor.

Anakart konusunda pek fikrim yok ve yanlış bir şey de önermek istemiyorum.

Anakart kötü alma. M-p ya da M-A al en azından. M-b'lerin kronik arıza ihtimali var.

Düzenleme: Kendim de yaşamak üzere biraz araştırdım. Bu anakart modelinde Memory training (DRAM eğitimi) sıkıntılı. Çoğu insan kararlı bir şekilde kullanamıyor. Çoğu insan manuel olarak voltaj arttırıyor ya da AMD EXPO kullanmıyormuş.

Ne onerebilirsin anakart bu fiyatlarda.

1235723317/detay
Saf güç olarak inanılmaz güçlü bir kart olduğunu söyleyebiliriz ancak RTX performansı ve varsayıyorum yayın açmak istediğinde berbat bir kalitede açacağını unutmayın, demeden geçmeyeyim uzun bir süredir AMD 6000 serisine yenilik getirmiyor aynı şekilde 7000 serisine de öyle.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ming-12-gb-gddr6-ekran-karti-1255435717/detay 6900XT'den pek farkı yok ve 6900XT kadar iyi bir kas gücüne sahip değil ve 12 GB olduğu için önermiyorum ileride 2K geçerseniz yetmeyebilir ve 6900XT için ne dediysem bunun içinde geçerli ama nesil farkını unutmayın.

NVIDIA yönünde ise 3080 önerebilirim ancak tek kötü yanı 10GB olması, 2K kullanıma pek sıcak bakan bir kart değil ancak kas gücü olarak da iyi olduğunu söyleyebilirim, 7700XT'ye benzer hatta az bir farkla daha iyi sonuçlar veriyor.

Benim fikrimi soracaksanız bu 3 karttan ben 3080 modelini seçerdim ama 6900XT de fena durmuyor değil, 3080 daha yönlü bir kart ve güncelleme almasına da gerek yok bu kartın ama AMD 6000 ve 7000 serisini biraz elden geçirmesi gerek zira hala sorun yaşayan insanlar var, kısaca 3080 iyi bir tercih olabilir, AMD istiyorsanız ve güncel istiyorsanız 7700XT iyidir benzer performansları veriyorlar ama RTX ve yayın konusunda zayıf kartlardır, burada 1080p için 3080 seçeceğim satarken de rahat satma imkanınız da oluyor.

Anakart konusunda pek fikrim yok ve yanlış bir şey de önermek istemiyorum.

Aklımda NVIDIA var çünkü AMD de yazılım sorunu filan olursa çok uğraştırıyor arkadaşım pek anlamaz ve zaten 2K oynamacak 1080 monitör alacak. 3080'de fiyatına göre düşünüyorum aklımda var kadar vermedim.

Aynı bu şekilde olacaksa o anakartın kardeşlerinden (yakın modelleri) alabilirsin. Marka takıntın var mı? Yoksa sadece MSI güvenilir marka mı diyorsun?

Çift M.2 desteği için önerim: MSI B650M-P

Vallahi hocam marka takıntısı yok. Sepete bakınca çoğu şey MSI gibi gozukmus ama Gaming.Gen.TR'den bir şeyler toplayalim en azından fiyat öğrenmiş olalım dedik. Başka alternatifde bakacağım illa MSI olmasına gerek yok. Farklı sitelerden alacağız zaten fiyata gore.