Dagster3532

Becerikli
Buna param yetmedi sıfırını alayım diye bir tabir var biliyorsunuz. İşte sarı sitede yer alan kullanıcılar bunun vücut bulmuş hali. Amacımız kendi kartını Ferrari sanıp fiyatını arşa çıkarıp piyasayı şişirenleri en azından biraz da olsa bilgilendirme amacıyla göstermek ve bu ilanların fiyatı makul yerlere gelene kadar alınmamasını mümkün olduğunca sağlamak.

Mantıklı olmayan ilan atın ve olması gereken fiyatı belirleyin. İlgi yoğun olursa diğer kategoriler içinde başlatabileceğimiz düşüncesindeyim. El birliği ile artık bir şeyleri düzeltmemiz lazım. Konu bu forum değil her yer için bilgilendirme zamanıdır. aşağıdaki şekilde ilanları ve gelmesi gereken fiyatı paylaşın. Hem fiyatı düzelince kullanıcılar ihtiyacı olanı alır hem de kimse kazıklanmamış olur.

10 bin TL civarına gelmesi gerekiyor.

6 bin TL civarına gelmesi gerekiyor.

9 bin TL civarına gelmesi gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunları boykot, hedef tahtasına etmeye gerek yok çünkü zaten kimse almıyor. Zaten yorumlara bakarsanız indirim istemeler başlamış. Bu tür ilanlar Sahibinden'in %95'ini kaplar ve asla silinmez, belki bir enayi gelir diye bekler dururlar. Biraz piyasa takibi yaparak, Facebook gruplarını da takip ederek ederine 2. el parçalar bulunuyor zaten. Geçen ay ₺11.000'e RTX 5060 satılmıştı örneğin takip ettiğim Facebook grubunda.

Bunları boykot, hedef tahtasına etmeye gerek yok çünkü zaten kimse almıyor. Zaten yorumlara bakarsanız indirim istemeler başlamış. Bu tür ilanlar Sahibinden'in %95'ini kaplar ve asla silinmez, belki bir enayi gelir diye bekler dururlar. Biraz piyasa takibi yaparak, Facebook gruplarını da takip ederek ederine 2. el parçalar bulunuyor zaten. Geçen ay ₺11.000'e RTX 5060 satılmıştı örneğin takip ettiğim Facebook grubunda.
Hocam işin kötüsü her ne kadar inanmak güç olsa da bu fiyata alanlar çıkıyor. Özellikle de küçük şehirlerde alıcı direkt şehrine göre filtreleyip bakınca karşısına tek bu ilan çıkıyor ve sıfırının fiyatına bile bakmadan alıveriyor. Evet, alıcının hatası ama satıcı da sütten çıkmış ak kaşık değil tabii ki de.

Haklısınız hocam ancak herkes Facebook kullanmıyor. Instagram pazar alanları da kullanışlı değil. Sarı site ve forumlar ile genelde bu işler biraz daha çok ilerliyor artık. Mesela konularını sıkça görüyorum. Geçenlerde birisi RTX 3060 12 GB FurMark testi atmıştı. İlanı sorduğumuzda 12K fiyatı çıkmıştı. Biz o arkadaşı durdurmasak gidip o kartı alacaktı. En azından 1 veya 2 göze çarpan kazık gibi ilan bulursanız paylaşmanız çok daha iyi olur. Belki forumu okuyup fiyatı rencide olduğu için düşüren veya kullanıcılar gördüğü zaman uzaklaşanlar olur. İlla oluyor.

Hocam işin kötüsü her ne kadar inanmak güç olsa da bu fiyata alanlar çıkıyor. Özellikle de küçük şehirlerde alıcı direkt şehrine göre filtreleyip bakınca karşısına tek bu ilan çıkıyor ve sıfırının fiyatına bile bakmadan alıveriyor. Evet, alıcının hatası ama satıcı da sütten çıkmış ak kaşık değil tabii ki de.

Anadolu tarafında gerçekten fiyatlar berbat durumda. İstanbul ile Anadolu arasında 2-5K arasında fiyat oynuyor. Kartına göre 10K bile koydukları oluyor. İstanbul'da ki 4080 ile Ankara'da olan 4080 sanırım aynı değil daha performanslılar (!)

Küçük şehir işi bir tık anlaşılır bence. Adam ürünü görmeden para vermek istemiyor, alıcılar Param Güvende'ye güvenmiyor üstüne komisyon vermek istemiyor. Adam komşu şehre gitmek istese benzinin fiyatı belli zaten üstelik vaktini de vermesi gerekecek. Onun yerine 10K'lık ürünü 12K'ya almayı tercih ediyor.

Örneğin benim hawk koltuğumu ₺4.250'ye almak isteyen bir çocuk vardı. Ürün Urla'da eleman Manisa'da dedim arabayla mı geleceksin yok otobüsle geleceğim. Adam otobüs ile urladan Manisa'ya koltuk taşımayı hesaplamış gittim sahibindenden Manisa'da hawk koltuk buldum ₺5.000'e bunu al ne benim vaktimi harca ne kendi vaktini harca dedim...

Asıl sıkıntı olan büyükşehirlerde olup, yüzlerce muadili aynı mesafede olmasına rağmen burnundan kıl aldırmayan satıcılar. Piyasada 10.000 tane Xbox Series S var, Xbox almak isteyen Türkiye'de 100 insan yoktur. Adam gitmiş 15k'ya Xbox satmaya çalışıyor.

Haklısınız hocam ancak herkes Facebook kullanmıyor. Instagram pazar alanları da kullanışlı değil. Sarı site ve forumlar ile genelde bu işler biraz daha çok ilerliyor artık. Mesela konularını sıkça görüyorum. Geçenlerde birisi RTX 3060 12 GB FurMark testi atmıştı. İlanı sorduğumuzda 12K fiyatı çıkmıştı. Biz o arkadaşı durdurmasak gidip o kartı alacaktı. En azından 1 veya 2 göze çarpan kazık gibi ilan bulursanız paylaşmanız çok daha iyi olur. Belki forumu okuyup fiyatı rencide olduğu için düşüren veya kullanıcılar gördüğü zaman uzaklaşanlar olur. İlla oluyor.

Dediğiniz olay biraz linç kültürüne giriyor ek olarak kimi paylaşacağız? Herhangi bir ürünü yazıp rastgele seçsen bile fahiş ilana denk gelirsin. Bunun sonu gelmez.

Anadolu tarafında gerçekten fiyatlar berbat durumda. İstanbul ile Anadolu arasında 2-5K arasında fiyat oynuyor. Kartına göre 10K bile koydukları oluyor. İstanbul'da ki 4080 ile Ankara'da olan 4080 sanırım aynı değil daha performanslılar (!)
RTX 3060 9 bin lira civarıyken RTX 3080'i 12 bin liraya buldum mesela dün 🙂

Hemen de aldım tabii, kaçırır mıyım? 😎

2 tane 3060 Ti sattım ASUS TUF 3 fanlı, bazen konularda tartışıyorlar işte 7.000-8.000 TL bütçeye ne alalım diye, öneriler 2060 vesaire. Ben birini 7.500 birini 8.500'e satmıştım. İkinci el ürün her zaman ikinci el. Kullanılmış yıpranmış sattım gitti, alan bakımını da yapsın kullansın. Satıcı ahlakı yok, o yüzden ikinci el sitelerde çok dolaşmıyorum.

1768820972512.webp

Katılıyorum. Sizce bu normal bir şey mi?