@talongod
Hocam sanırım bu konuda danışma sizde, şimdi konu başlığından çıkıp bambaşka yerlere gitti ama ben müzisyenim sahnede kullanıyorum, sadece müzik çalmak amaçlı düşünün ama kullandığım program ekran kartından yiyor, yani performansı oraya bağlı diyeyim yiyor biraz şey oldu.
Velhasıl, kibar olsun diye 14” istiyorum ama diğer arkadaş kafamı karıştırdı ısınma durumları falan, 7-8 saat aralıksız her gün müzik çalacak cihaz ve bazen stüdyo programları kullanılacak, 14” ten uzak mı durmalıyım?
Birde beyaz renk olsa varya tadından yenmez benim yaptığım işte görsellikte çok önemli.
Şu anda Macbook Pro M4 kullanıyorum ama işletim sistemi bana zor geliyor, aksatıyor beni. O yüzden tekrar hızlı bir şekilde Windows a dönüş : )) Zaten alalı birkaç ay oluyor, ilanda satılmak üzere biriyle anlaştık sayılır.
Macbook satılırsa daha aşağı bütçede bir cihaza geçmek istiyorum çünkü şunu daha iyi anladım işyerinde en iyisini kullanınca daha çok para kazanmıyoruz yani sonuçta müzik çalmak amaçlı, ama dediğim gibi ekran kartı iyi olmalı.
Lenovo vardı bende Macten önce RTX4050 ekran kartlı, benim kullandığım programda lenovo mac i yer ısırır bitirir, sözde mac kaliteli ama diğerinde ekran kartı iyi olunc her türlü pişmanlık duydum, tabii mac in de üst segmentleri var ama 200k bütçe çıkarmak istemiyorum sadece elma logosu var diye.
TAMAMINI OKUMAK İSTEMEYENLER İÇİN;
Eğer 14” sorun olmazsa bana güzel özellikle açık renkli bi laptop önerebilirseniz sevinirim, eğer uzak durun diyorsanız çok kaba olmayan bir laptop önerirseniz çok sevinirim.