Benim hatam, hemen düzeltelim durumu.

Problem donanımda değil, cihazda. i5 12. nesil hx serisi işlemciler Lenovo tarafında 15XXX9 serisine denk geliyor. O seride de anakart yanma problemi var. Bakış açınızın değişmesi normal, farklı bir cihazda aynı donanımı kullandığınızda fark edeceksiniz.

Önerileri yaparken hem bütçenizden ayrılmamaya, hem problemsiz bir cihaz bulmaya, hem de görünüşe önem verdim. Aralarındaki bence görünüş olarak en kabası Acer Nitro 5 diyebilirim.

Gamegaraj görünüş olarak en çok hoşuma giden oldu, kaba durmuyor en azından. Araştırmaya devam edeceğim, uygun fiyatlı yakalarsam.
@talongod, belirtilen modellerden en güzeli bence GameGaraj ama bu modelleri hepsi kaba modeller eğer 14 inç bakıyorsanız APU modellere bakın derim hem sıfır alırsınız hem de bir miktar paranız da cebinizde kalır.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...x-3060-macbook-takas-yapilir-1268345075/detay fiyatı biraz gereksiz bence ama iş görür pazarlık kesinlikle yapılmalı.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-g14-ryzen-7-16gb-ram-14-inc-1296331491/detay AMD mobil tarafında pek iyi değil ama.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ram-1tb-ssd-rtx4060-16-165hz-1294542768/detay 16 inç ve dediğiniz kalıba uymuyor ama bence fena değil.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...g-zephyrus-g14-32gb-rtx-3060-1243626088/detay bu ilk attığımın daha uygun hali.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tebook-asus-rog-zephyrus-g14-1287331571/detay bence almanız gereken model tam olarak bu hem beyaz hem de işleriniz için de yeterli ve iyi bir işlemcisi de bulunuyor ayrıca fiyatı da iyi.

En çok hoşuma giden buydu zaten Asus Rog Zepyhrus, macten sonra geçeceğim en mantıklı seçenek gibiydi ama 14 inch için sıkıntılar var denildi yukarıdaki mesajları kısaca bir göz gezdirirseniz.

GameGaraj görünüş olarak en çok hoşuma giden oldu, kaba durmuyor en azından. Araştırmaya devam edeceğim, uygun fiyatlı yakalarsam.

En çok hoşuma giden buydu zaten ASUS ROG zepyhrus, Mac'ten sonra geçeceğim en mantıklı seçenek gibiydi ama 14 inch için sıkıntılar var denildi yukarıdaki mesajları kısaca bir göz gezdirirseniz.

Hocam zaten sıkıntıların aynısını ben de söyledim ancak bizim belirttiğimiz modeller Intel modeller ve kalitesiz soğutmaya sahip kasalar, hocamın da yazdığı gibi zaten kendisi de ASUS ROG Zepyhrus alacağını belirtiyor attığım model de Intel olmadığı için ısı sorunu büyük oranda yaşamazsınız, bu kasanın soğutması da iyi alıcaksanız bakabilirsiniz ayrısa ben de 14 inç kullanıyorum ve 12700H olduğu için de memnun değilim.

Hocam zaten sıkıntıların aynısını ben de söyledim ancak bizim belirttiğimiz modeller Intel modeller ve kalitesiz soğutmaya sahip kasalar, hocamın da yazdığı gibi zaten kendisi de ASUS ROG Zepyhrus alacağını belirtiyor attığım model de Intel olmadığı için ısı sorunu büyük oranda yaşamazsınız, bu kasanın soğutması da iyi alıcaksanız bakabilirsiniz ayrısa ben de 14 inç kullanıyorum ve 12700H olduğu için de memnun değilim.

Performans olarak kötü mü peki hocam? Yani eğer ısı sorunu olmazsa ve performans olarakta beni üzmezse, aslında içimden geçen 14 inch almak ama bulamazsam son çare diğerlerine bakacağım. @talongod @Batur

Performans olarak kötü mü peki hocam? Yani eğer ısınma sorunu olmazsa ve performans olarak da beni üzmezse, aslında içimden geçen 14 inch almak ama bulamazsam son çare diğerlerine bakacağım. @talongod @Batur

Attığım model fiyatı uygun ve 3060-5800H 7-8 saat şarjda uzun süre performansını korur diye düşünüyorum ama @talongod hocama danışmanızı öneririm kağıt üstünde işleriniz için yeterli olsa bile RAM ve SSD performansı da değişkenlik gösterebilir bu konuda da pek bilgi sahibi değilim.

Attığım model fiyatı uygun ve 3060-5800H 7-8 saat şarjda uzun süre performansını korur diye düşünüyorum ama @talongod hocama danışmanızı öneririm kağıt üstünde işleriniz için yeterli olsa bile RAM ve SSD performansı da değişkenlik gösterebilir bu konuda da pek bilgi sahibi değilim.

Macten önce lenovo vardı bahsettiğim i5 12hx, rtx4050 ekran kartlı ve işimi çok çok görüyordu sadece o bahsettiğim takılmalar oluyordu bazen bunun dışında bi şikayetim yokken macera olsun diye mac'e geçtim, nerden geçtiysem arayüz çok zor geldi açıkçası.

Ben 3060 kartın yeterli olacağını düşünüyorum, oyun bile oynayanlar var hala o kartla yani outdated sayılmaz fazla benim görüşüme göre. İşlemci ve ekran kartı uyumluysa, birde 14 inç olsa da AMD olduğu için sorun oluşturmazsa ben tamamım yani bu beyaz 14 inç çok hoşuma gitti.

@cancka, dediğim gibi temiz bir modele benziyor AMD APU günlük kullanımda bir sorun çıkarmaz zaten ağır işlerde de NVIDIA kullanıcağınızı varsayarsak gayet yeterli ama almadan önce son kez daha bilgili bilen birine danışın derim zira bende laptop alacağım ve sizle beraber araştırıyorum :D @talongod

@cancka, dediğim gibi temiz bir modele benziyor AMD APU günlük kullanımda bir sorun çıkarmaz zaten ağır işlerde de NVIDIA kullanıcağınızı varsayarsak gayet yeterli ama almadan önce son kez daha bilgili bilen birine danışın derim zira bende laptop alacağım ve sizle beraber araştırıyorum :D @talongod

Anlaşıldı o zaman @talongod hocam onay için bekleniyorsunuz. : ))

Büyük ihtimalle şu iki cihazdan birine talip olacağım, pazarlık edeceğim;

@cancka, beyaz olan model daha uygun değil mi hocam yoksa satıldı mı?

İlk model daha alınabilir duruyor yani sırf beyaz diye daha düşük bir modeli tercih etmezdim.

Son düzenleme:
@cancka, beyaz olan model daha uygun değil mi hocam yoksa satıldı mı?

İlk model daha alınabilir duruyor yani sırf beyaz diye daha düşük bir modeli tercih etmezdim.

Siyah olana yazdım ilk zaten yalnız ben laptop ı yeni sattım, param güvende ile o yüzden daha net değil para bana geçene kadar acele etmiyorum önceden araştırayım dedim almadan.

Dediğiniz gibi ikilemde kaldım ama sırf beyaz diye düşük olanı zorlamaya gerek yok. Siyahta fiyatta anlaşamazsak sonra beyaza yazıcam.

Birde en önemlisi onayı alalım hocadan alın derse. 14 inç bana çok uygun olur iş amaçlı.