Zero Fill, bir diskteki tüm sektörlere "0" yazma işlemidir. Bu işlem genelde veri kurtarmanın önüne geçmek ve diskin sağlığını düzenlemek amacıyla yapılır.
Low Level Format değil mi?
Gerçekte Low Level Format, fiziksel düzeyde yapılan bir işlemdir. Sektörleri donanım düzeyinde yeniden oluşturur ve genelde sadece eski HDD’lere uygulanabilir. Ancak bazı kişiler, tam doğru olmasa da Zero Fill işlemine de Low Level Format demektedir. Zero Fill ise sektörleri donanımsal olarak yeniden oluşturmaz, sadece tüm sektörlere 0x00 verisi yazar.
...
Yukarıdaki rehber ile yapabilirsin. Yalnız bu işlem çok uzun sürebilir, haberin olsun.
Yine de artık bu HDD'yi kullanasım gelmedi en iyisi 1TB SSD alacağım. Fakat dediğiniz gibi formatı başlattım sonuçları yazacağım.
Son durum. Formatlarken USB aygıtı sanki çıkıp takar gibi ses çıkar ya onu verdi ve sonra tanımlanamayan aygıt dedi. Ardından format durdu. Galiba disk bozuk. Yarın olmadı tekrar denerim.
Dostum bence o bütçe ile al bir SATA SSD bak keyfine. Hem sıfır ses hem de maksimum performans alırsın, ben HDD'lerimi söktüm valla ses mes duymuyorum artık.
Yine de artık bu HDD'yi kullanasım gelmedi en iyisi 1TB SSD alacağım. Fakat dediğiniz gibi formatı başlattım sonuçları yazacağım.
Son durum. Formatlarken USB aygıtı sanki çıkıp takar gibi ses çıkar ya onu verdi ve sonra tanımlanamayan aygıt dedi. Ardından format durdu. Galiba disk bozuk. Yarın olmadı tekrar denerim.