HD Tune Pro da test başlattım 2 adet kırmızı hata verdi. Ve bu kırmızı karelerden itibaren yaklaşık 1 saattir hala aynı yerde. Hareket etmiyor.

Eki Görüntüle 138037
Mesajı düzelttim, bu arada HDD alacaksan Western Digital veya Toshiba markadan başkasına bakma.

O bad sector muhtemelen yazılımsal. CHKDSK komutu veya LLF (Low-Level Format) ile geçer. Diskte takırtı cırtlama vs garip gurip sesler yoksa tabi.

Mesajı düzelttim, bu arada HDD alacaksan Western Digital veya Toshiba markadan başkasına bakma.

O bad sector muhtemelen yazılımsal. Chkdsk komutu veya LLF (Low Level Format) ile geçer. Diskte takırtı cırtlama vs garip gurip sesler yoksa tabii.

Arkadaş da demişti LLF ile geçer diye. Bu tam olarak nasıl yapılıyor. HDD'de takırtı tukurtu yok.

Arkadaş da demişti LLF ile geçer diye. Bu tam olarak nasıl yapılıyor. HDD'de takırtı tukurtu yok.

Yukarıdaki rehber ile yapabilirsin. Yalnız bu işlem çok uzun sürebilir, haberin olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey daha söyleyim, diskin sağlık ibaresinin %100 olmasının hiçbir önemi yok.

Yine de artık bu HDD'yi kullanasım gelmedi :D en iyisi 1TB SSD alacağım. Fakat dediğiniz gibi formatı başlattım sonuçları yazacağım.

Son durum. Formatlarken USB aygıtı sanki çıkıp takar gibi ses çıkar ya onu verdi ve sonra tanımlanamayan aygıt dedi. Ardından format durdu. Galiba disk bozuk. Yarın olmadı tekrar denerim.

Bir şey daha söyleyim, diskin sağlık ibaresinin %100 olmasının hiçbir önemi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bence o bütçe ile al bir SATA SSD bak keyfine. Hem sıfır ses hem de maksimum performans alırsın, ben HDD'lerimi söktüm valla ses mes duymuyorum artık.

Geçmiş olsun kardeş. At çöpe gitsin.
Yine de artık bu HDD'yi kullanasım gelmedi :D en iyisi 1TB SSD alacağım. Fakat dediğiniz gibi formatı başlattım sonuçları yazacağım.

Son durum. Formatlarken USB aygıtı sanki çıkıp takar gibi ses çıkar ya onu verdi ve sonra tanımlanamayan aygıt dedi. Ardından format durdu. Galiba disk bozuk. Yarın olmadı tekrar denerim.