Bütçem 2K ve Terabyte olarak da 2TB yükseltmem gerekti ani karar ile :(. 2TB depolayabileceğim temiz 0 veyahut 2. el bir disk var mıdır aklınızda? Taşınabilir olması büyük avantaj.

Bütçeni birazcık aşıyor beklentini fazlasıyla karşılayacaktır. https://www.akakce.com/harddisk/en-...-3-0-7200-rpm-hard-disk-fiyati,360714661.html
Bütçe artmazsa: https://www.akakce.com/harddisk/en-...a-3-0-7200-rpm-hard-disk-fiyati,23957486.html

3.5 olan bu HDD'leri taşınabilir yapma durumu var mı? Maalesef bilgisayarımda yeteri kadar SATA kablosu yok bu yüzden hem videoları izleyebilmek açısından bana taşınabilir yapmak gerekli.

Ben 186 GB videolarımı Google Drive'dan kopyalarken 55KB hız ile kopyalıyordu. HDD aldığımda tekrar aynı sorun yaşarım diye tırsıyorum. Bu elimdeki HDD gibi yaşamam aynı sorunu değil mi?

Son düzenleme:
Garantilerinde yazma ömrü var genelde onlara göre uzun sürüyor. Ama teknoloji biraz da şans işi şimdi kalkıp 5 sene rahat götürür desem 2 sene sonra bozulursa :D.

SATA SSD + SSD kutusu da mantıklı bu seçenekler biraz sizin bütçenizi aşıyor.

Ya hızlı olsun diye 1 TB SSD seçeceksin ya da depolama alanım çok olsun diyorsan 2 TB hard disk bu bütçede maalesef seçenekler bunlar.

Garantilerinde yazma ömrü var genelde onlara göre uzun sürüyor. Ama teknoloji biraz da şans işi şimdi kalkıp 5 sene rahat götürür desem 2 sene sonra bozulursa :D.

SATA SSD + SSD kutusu da mantıklı bu seçenekler biraz sizin bütçenizi aşıyor.

Ya hızlı olsun diye 1 TB SSD seçeceksin ya da depolama alanım çok olsun diyorsan 2 TB hard disk bu bütçede maalesef seçenekler bunlar.

Aslında elimde kutu var. Sadece bu SSD'yi alsam benim için iyi olur. İleride ihtiyacım olur ise bundan 1 tane daha alırım dönüşümlü olarak kullanırım. Peki ben buna veriyi aktaracağım ve orada kalacaklar yani sürekli sil yeni sil yeni yükle yapmayacağım. Bu da verilerimi depolamada sizin en azından teziniz olarak tahmininiz olarak kaç yıl götürür. Örnek olarak eski videolarını insanlar 11 12 yıl hatıra olsun diye saklıyor. Ben de bu videoları indireceğim ve içerisinde kalacak.

SATA 3 bile olmayan 10k saat çalışma süresine sahip çöp statüsündeki diske ne kadar verdiniz hocam? Diskte bad Sector'de mevcut emekliye ayırma vakti gelmiş iade edebiliyorsanız iade edin. Extra olarak Low Level Format deneyebilirsin. Belki disk kendine gelir.
Bad sector yok diskte.
Düşme olabilir, darbe olabilir, sarsılma olabilir... Sensör hatası vermiş, muhtemelen de buna bağlı olarak okuma hatası gerçekleşmiş.

HD Tune Pro da test başlattım 2 adet kırmızı hata verdi. Ve bu kırmızı karelerden itibaren yaklaşık 1 saattir hala aynı yerde. Hareket etmiyor.

1743813846135.webp

Son düzenleyen: Moderatör: