kabotajbayramı

Becerikli
Öncelikle iyi akşamlar diliyorum.

Son zamanlarda haşır neşir olduğum mesleğimden ötürü ikinci bir telefon almak istedim kendime. Bazı şeylerin takibine yetişemediğimi fark ettim. İki farklı cihaz üzerinden bunu yürütmenin daha sağlıklı olacağını düşündüm. Ne kadar cihazım eskimiş de olsa elimdeki Android cihazımı sadece belirli banka uygulamaları için tutacağım. Onun haricinde hiçbir şey yapmayacağım için bir güvenlik zaafiyetinin oluşmayacağını ümit ediyorum.

Kendime uzun süredir de telefon almak istediğim için biraz kesenin ağzını açtım. iPhone 15 Pro düşünüyordum normalde. Type-C'ye geçilmiş olması, 120 Hz olması, Apple Intelligence olması gibi nedenlerden ötürü. Sonra dedim üç kuruş fazla olsun büyük olsun. Kendi kullandığım telefondan bile daha küçük bir telefon almak istemedim. Uzun süredir de bir Elma ekosistemi hayalim vardı. Watch Ultra 2 ve AirPods Pro 3'le şahlandırmayı düşünüyorum telefonumu. MacBook da cabası.

Lakin ikinci el piyasasını kaç gündür incelememe rağmen adam gibi bir fiyat biçemedim. Garantili cihazlar daha pahalı, diyorum kendime bunun ne önemi var diye. İkinci el almanın da böyle vicdani bir zorluğu var. Kullanım süresi ne kadar azsa insanın içi o kadar rahat oluyor. 55k-65k arasında dolanıyor fiyatlar. En iyisi sorayım dedim, tecrübesi olan biri belki bilgilendirir diye. Telefon önerisi yapacaksanız başka iPhone önerileri de yapabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1 hafta önce düz sıfır iPhone 15 aldım. Aslında 16 alacaktım. Arada ki fiyat farkına işlemcimi yükselttim. Pro'lar çok büyük yine de siz bilirsiniz.

Yurt dışı olması sorun olmuyorsa 17 Pro mantıklı olabilir.
Sorun olur hocam. Ben o yurtdışı muhabbetiyle uğraşırsam kanser olurum. Allah sabır versin uğraşanlara.
Hocam 1 hafta önce düz sıfır iPhone 15 aldım. Aslında 16 alacaktım. Arada ki fiyat farkına işlemcimi yükselttim. Pro'lar çok büyük yine de siz bilirsiniz.
Biraz da kamera muhabbeti aslında hocam. Yalan yok iPhone cihazlar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilim belki de gerçekten iPhone 15 Pro Max alarak hata ediyorumdur. Kendimi çekmeyi çok seviyorum, kamera için ön kamera arka kamera hep önemli. İleride vlog bile çekebilirim.

Sorun olur hocam. Ben o yurt dışı muhabbetiyle uğraşırsam kanser olurum. Allah sabır versin uğraşanlara.

Biraz da kamera muhabbeti aslında hocam. Yalan yok iPhone cihazlar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilim belki de gerçekten iPhone 15 Pro Max alarak hata ediyorumdur. Kendimi çekmeyi çok seviyorum, kamera için ön kamera arka kamera hep önemli. İleride vlog bile çekebilirim.

O zaman 15 Pro ve Max olan size göre hocam. Şimdiden bol şans. Ama 15 olsun Pro Max vs. üzmez.

Hocam inanın kullanırken hiç hissetmiyor gibisiniz. Ben çok çok memnunum. iPhone 3'ten beri kullanırım. 2020 de bir tane SE cihazı kullandım. Bir daha kırpılmış model almam mesela. Kötü değil ama yarım kalmış hayaller gibi. Siz anlayın işte :)
IP15 abimde var, babamdaki A25 daha akıcıydı mesela. Panel kalitesi iyi olabilir ama 60Hz gerçeği surata vuruyor yani.