gagaplatikaa

Uzman
Arkadaşlar, 2. el iPhone XS Max almayı düşünüyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Ekran değişimi, Face ID ve batarya durumuna bakarak almayı planlıyorum. Ancak, telefon satan kişinin üzerine kayıtlıysa ne yapmam gerekir? Telefonun kayıt durumu silinebiliyor mu, bilmiyorum. Ayrıca, TR cihazı alacağım. iCloud şifresini de almam gerekiyor mu? Daha önce hiç 2. el telefon almadım, ayrıca hiç iPhone'um olmadı. Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 2. el iPhone XS Max almayı düşünüyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Ekran değişimi, Face ID ve batarya durumuna bakarak almayı planlıyorum. Ancak, telefon satan kişinin üzerine kayıtlıysa ne yapmam gerekir? Telefonun kayıt durumu silinebiliyor mu, bilmiyorum. Ayrıca, TR cihazı alacağım. iCloud şifresini de almam gerekiyor mu? Daha önce hiç 2. el telefon almadım, ayrıca hiç iPhone'um olmadı. Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?

Piyasa fiyatları ne kadar?

Yanlış bilgi - iPhone XS Temmuz 2024 itibariyle Apple tarafından güncelleme alıyor

Hocam ikinci el XS Max almayın. Güncellemesi bittiği için, şu an o cihaza 5K'den fazla vermek parayı çöpe atmaktır.

XS Max, Turkiye'de almasi en riskli cihaz cunku satilanlarin %90'i sorunlu. XS Max alacagina iPhone 11 al daha mantikli, sadece ekran yonunden downgrade yasayacaksin o kadar.
Ekran değişimi, Face ID ve batarya durumuna bakarak almayı planlıyorum.
Bataryada kandirilma ihtimalin var, direnc takip pil sagligini yuksek gostermeye yarayan aletler var ve bunu anlamanin tek yolu cihazin icini acmak.

Ekran degisimini ise orijinalligini bildigin bir XS Max ile veya OLED bir cihaz ile yanyana koydugunda anlayabilirsin onun disinda yine kandirilma ihtimalin var.
Ancak, telefon satan kişinin üzerine kayıtlıysa ne yapmam gerekir? Telefonun kayıt durumu silinebiliyor mu, bilmiyorum. Ayrıca, TR cihazı alacağım.
TR cihazi alacaksan birisinin uzerine kayitli olmaz zaten. IMEI sorgusu yaparsin asagidaki siteden.
iCloud şifresini de almam gerekiyor mu?
Telefonu alirken iCloud hesabini cikis yapip tamamen silmeli sana veren kisi. Yoksa telefonu sifirladiginda onun sifresini ister ve dolandirilmis olursun.

Ek olarak telefonu almadan once muhakkak 1-2 defa telefonu sifirlamayi dene, Bypass edilmis bir cihaz olma ihtimaline karsi bir onlem olur.
Daha önce hiç 2. el telefon almadım, ayrıca hiç iPhone'um olmadı. Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?
Bana kalirsa bu kadar riskin oldugu ortamda sirf iPhone diye almaya hic gerek yok. Eger illa almak istiyorsan FPPRO Ekspertiz uygulamasini kullanabilirsin karsi tarafin da rizasi var ise.

ICloud'dan çıkış yaptırın kendinize yeni hesap açın hoparlörü kontrol edin şarj girişinin yanındaki vidalara bakın oynanmış mı?

Techolay'a çok uzun zaman sonra tekrar giriyorum.
Telefonu aldım. Iphone XS Gold Rose 64 GB.
Cidden temiz sadece arka camda ufak tefek çizikler falan var.
XS Max, Turkiye'de almasi en riskli cihaz cunku satilanlarin %90'i sorunlu. XS Max alacagina iPhone 11 al daha mantikli, sadece ekran yonunden downgrade yasayacaksin o kadar.

Bataryada kandirilma ihtimalin var, direnc takip pil sagligini yuksek gostermeye yarayan aletler var ve bunu anlamanin tek yolu cihazin icini acmak.

Ekran degisimini ise orijinalligini bildigin bir XS Max ile veya OLED bir cihaz ile yanyana koydugunda anlayabilirsin onun disinda yine kandirilma ihtimalin var.

TR cihazi alacaksan birisinin uzerine kayitli olmaz zaten. IMEI sorgusu yaparsin asagidaki siteden.

Telefonu alirken iCloud hesabini cikis yapip tamamen silmeli sana veren kisi. Yoksa telefonu sifirladiginda onun sifresini ister ve dolandirilmis olursun.

Ek olarak telefonu almadan once muhakkak 1-2 defa telefonu sifirlamayi dene, Bypass edilmis bir cihaz olma ihtimaline karsi bir onlem olur.
XS satın aldım. Bataryası değiştirilmiş bir batarya. Ancak şu an sanırım gene değişim isteyecek çünkü iyi bir batarya takılmamış.

Ekran orijinal. True Tone falan çalışıyor.

IMEI sorgusu yaptım ve TR cihazı.

iCloud hesabından çıkış yaptım ve şu an kendi hesabımda.

Telefonu aldığımdan beri sıfırlamadım henüz. Satan kişi (mağazadan aldım) zaten sıfırlandı dedi bir daha sıfırlamana gerek yok dedi.