Detaylar
Kim cevapladı?kofte_canavari
Becerikli
Pil devri.
Guilty Conscience
Üstün
Cihazın "Mac'imi bul" özelliğinin kapalı olduğundan ve satıcının iCloud hesabından tamamen çıkış yaptığından emin olun.
Kaç olmalıdır?
Yapmamışsa?Cihazın "Mac'imi bul" özelliğinin kapalı olduğundan ve satıcının iCloud hesabından tamamen çıkış yaptığından emin olun.
Guilty Conscience
Üstün
Cihazı formatladığınız an karşınıza "bu Mac bir Apple ID'ye kilitlendi" uyarısı çıkar. Satıcının şifresini girmeden kurulum ekranını geçemezsiniz. iCloud kilidi açık bir cihaz, teknik olarak "çalıntı" veya "bulunmuş" eşya statüsünde değerlendirilebilir. Bu durum sizi hukuki zan altında bırakabilir. Satıcı (veya hesabın asıl sahibi), "bul" uygulaması üzerinden cihazı istediği an kilitleyebilir veya içindeki tüm verileri uzaktan silebilir.
kofte_canavari
Becerikli
Ne kadar az o kadar iyi.
ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
İşte hocam kendi e postamın üzerine nasıl geçireceğim? Hiç apple ürün kullanmadım, hayatımda ilk defa apple ürün kullanacağım.Cihazı formatladığınız an karşınıza "bu Mac bir Apple ID'ye kilitlendi" uyarısı çıkar. Satıcının şifresini girmeden kurulum ekranını geçemezsiniz. iCloud kilidi açık bir cihaz, teknik olarak "çalıntı" veya "bulunmuş" eşya statüsünde değerlendirilebilir. Bu durum sizi hukuki zan altında bırakabilir. Satıcı (veya hesabın asıl sahibi), "bul" uygulaması üzerinden cihazı istediği an kilitleyebilir veya içindeki tüm verileri uzaktan silebilir.
Nasıl üstüme alabiliyorum?
Guilty Conscience
Üstün
İşte hocam kendi e postamın üzerine nasıl geçireceğim? Hiç Apple ürün kullanmadım, hayatımda ilk defa Apple ürün kullanacağım.
Nasıl üstüme alabiliyorum?
Satıcının cihazı ayarlardan "tüm içerikleri ve ayarları sil" diyerek sıfırlaması yeterlidir; bu işlem sırasında zaten kendi Apple kimliği şifresini girerek kilidi kaldırmak zorundadır. Cihaz sıfırlanıp yeniden açıldığında karşınıza çıkan kurulum ekranında, telefon kurar gibi kendi e-posta adresinizle saniyeler içinde yeni bir Apple kimliği oluşturup cihazı üzerinize alabilirsiniz.
Kurulum ekranında kendi hesabınızı girdiğiniz an cihaz artık Apple sunucularında sizin üzerinize kaydedilmiş olur.
ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
Bu kesin bilgi değil mi hocam? Sıfırlayınca tüm e postlara vesaire gidiyor değil mi?Satıcının cihazı ayarlardan "tüm içerikleri ve ayarları sil" diyerek sıfırlaması yeterlidir; bu işlem sırasında zaten kendi Apple kimliği şifresini girerek kilidi kaldırmak zorundadır. Cihaz sıfırlanıp yeniden açıldığında karşınıza çıkan kurulum ekranında, telefon kurar gibi kendi e-posta adresinizle saniyeler içinde yeni bir Apple kimliği oluşturup cihazı üzerinize alabilirsiniz.
Kurulum ekranında kendi hesabınızı girdiğiniz an cihaz artık Apple sunucularında sizin üzerinize kaydedilmiş olur.