Merhaba arkadaşlar,
Malum, RAM fiyatları şu sıralar oldukça yüksek. Laptopumda daha önce 8 GB DDR5 RAM vardı. Letgo üzerinden mevcut RAM'imle aynı model, aynı kapasite ve aynı MHz değerlerine sahip ikinci el bir RAM daha aldım ve toplamda 16 GB'a yükselttim.RAM'i sabah taktım ve bilgisayarı açtıktan sonra önce Windows Bellek Tanılama testini, ardından MemTest86 testini yaptım. MemTest86'da 4 aşamanın tamamı sorunsuz şekilde tamamlandı ve herhangi bir hata çıkmadı.Sizce bu sonuçlar RAM'in sorunsuz olduğunu söylemek için yeterli mi? Yoksa ikinci el RAM'in sağlıklı olduğundan emin olmak için önereceğiniz başka testler var mı?
Satıcıyı da mağdur etmek istemiyorum, hemen onaylayıp adamın parası yatsın. Şu an yaptığım testlerde herhangi bir hata çıkmadığı için RAM'i sorunsuz kabul edebilir miyim, yoksa birkaç gün daha farklı testlerle kullanıp gözlemlemek daha mı doğru olur? İlk defa ikinci el bilgisayar parçası aldığım için biraz temkinliyim. Normalde ikinci el parça almaktan çekiniyorum fakat RAM fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu sefer ekonomik açıdan tercih etmek zorunda kaldım.
Tecrübelerinizi ve önereceğiniz testleri paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.