planopilaris

Gelişen
Cumartesi günü EVGA FTW3 Ultra RTX 3070 ekran kartını alacağım, model olarak çok hoşuma gitti. Almadan önce GPU-Z, FurMark ve OCCT VRAM testi yapmayı düşünüyorum. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Çokça 2.el ekran kartı alıp sattım. Testleri yapmadan önce MSI Afterburner üzerinden herhangi bir OC-UV ayarı varsa o ayarı kapatın/kapattırın. NVIDIA Denetim Masası'nda maksimum kare hızı aktifse kapatın/kapattırın.

Furmark'ın yanında OCCT Power mutlaka yaptırın. OCCT 3D Adaptive test kısmında Switch başlığının altında minimum %5, maksimum %95 olacak şekilde 500 ms interval ile en az 15 dk test yapın. Değişken kullanım durumlarında kartın verdiği tepkiyi izleyin. Coil whine kısmına ne kadar önem verdiğinize bağlı olarak OCCT Coil whine testi de yapabilirsiniz.

Çokça 2.el ekran kartı alıp sattım. Testleri yapmadan önce MSI Afterburner üzerinden herhangi bir OC-UV ayarı varsa o ayarı kapatın/kapattırın. NVIDIA Denetim Masası'nda maksimum kare hızı aktifse kapatın/kapattırın.

FurMark'ın yanında OCCT Power mutlaka yaptırın. OCCT 3D adaptive test kısmında Switch başlığının altında minimum %5, maksimum %95 olacak şekilde 500 ms interval ile en az 15 dk test yapın. Değişken kullanım durumlarında kartın verdiği tepkiyi izleyin. Coil whine kısmına ne kadar önem verdiğinize bağlı olarak OCCT coil whine testi de yapabilirsiniz.

Bana yapmam gerekenleri bir liste şeklinde yazabilir misiniz sorunlu kart almayalım o kadar para verip şimdi. Kart tertemiz kutulu Full içeriği jelatinleri üstünde.