İkinci el satılan ekran kartı bozuk iade edilirse ne olur?

Elden ele ve uzaktan kargolama şeklinde bir alışveriş yapıyorsan, özellikle bu tür ürünlerde gerekli testleri yaparak alıcıya iletmen gerek. Malımın arkasında dururum falan saçma bana göre. Ben ne zaman bir şey satsam, bu tarz ürünlerde örnek ekran kartı ise kesinlikle stres test, sıcaklıklar, kas gücü performans skoru ve birkaç oyun içi aynı şekilde testleri yapar, alıcıya gösteririm ya da sattığım bir site varsa, o konu başlığı altında gerekli ekran görüntülerini paylaşırım. 0 baş ağrısı oldu bugüne kadar o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyledim aslında kendisine ev müsait değil ama testleri var elimde diye istemedi. Neyse bir sorun olmaz umarım. Tecrübe oldu diyeyim.

İkinci el satış sözleşmeleri bu yüzden var.

İlk defa duyuyorum böyle bir şey olduğunu, bundan sonra öyle yaparım.

Bir bardak soğuk su içersin nolur.

Alıcının sorumluluğunda olan detay için kendini sorumlu tutmana gerek yok, para ödendiği andan itibaren ticaret biter. Sıfır ürün satışı değil ki bu 14 gün sonra veya 2 yıl artık garanti süresi neyse o süre içerisinde iade edip değiştirebilesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açayım soğuk su işini, test etmediğin ürün = bozuk ürün. Şimdi adam gelse dese bu ürün çalışmıyor bozuk, ne yapabilirsin, nasıl kanıtlayacaksın ? Test etmeden ürün alınıp satılmaz.

Testleri var. Kendisine de söyledim telefonda ev müsait değil istersen test videosunu atabilirim diye ama istemedi.

Testleri var. Kendisine de söyledim telefonda ev müsait değil istersen test videosunu atabilirim diye ama istemedi.
Tamam elden verdiysen engelle geç o zaman sağlamlığından eminsen.

Söyledim aslında kendisine ev müsait değil ama testleri var elimde diye istemedi. Neyse bir sorun olmaz umarım. Tecrübe oldu diyeyim.

İstemediyse bu sözü daha sonra yaşanılacak absürt olaylar için garanti olarak kendisine hatırlatırsınız. Bunun üzerine ters tepkiler verirse engelleyin

Merhaba,

Verdiğiniz detaylara göre konuşursak mevcut durumda bu kaygınızın önüne geçemezsiniz. Ürününüzü mevcut özellikleriyle, yani mevcut kusurları veya sağlamlığıyla alıcıya teslim ettiğinizi kanıtlayan bir video, yazışma veya bir sözleşme yoksa eğer alıcının sonradan ortaya çıkıp kaygılandığınız şeyleri iddia etmesinin önüne geçemezsiniz maalesef.

Evet, normalde bu konuya özel bir sözleşme yok. Yani bir "ikinci el satış sözleşmesi" ismiyle bir sözleşme yok. Ancak olması da zorunlu değil. @The Man From Earth'ün kastettiği şey sıradan bir A4'e yazılmış bir sözleşme. Yani hangi marka/model ürünün, hangi tarihte, hangi fiyata ve hangi mevcut özellikleriyle ve/veya kusurlarıyla satıldığına dair bir sözleşme. Özel bir ismi yok bu işin. Kaygılandığınız durumun önüne geçmenin en garanti yolu yapılan satışı kağıda dökmek.

Herkesin aklında olsun, ikinci el satışlarda olabildiğince bu satışı kağıda dökün. Ürünün mevcut bütün özellikleri, yapıldıysa test sonuçlarını, fiyatını ve tarihi mutlaka belirtin. Sonradan alıcıların farklı iddialarla karşınıza çıkmasının önüne geçmiş olursunuz.

Alıcının sorumluluğunda olan detay için kendini sorumlu tutmana gerek yok, para ödendiği andan itibaren ticaret biter.
Bu ifade doğru değil, o sebeple üstünü çizdim. İster sıfır ürün olsun ister ikinci el ürün olsun alıcının normal şartlarda salt satın alımdan kaynaklı olarak üründeki ayıptan bir sorumluluğu yoktur. Yalnızca satın alım sırasında objektif bir şekilde gözle görülür bir ayıp var ise ve alıcının bunu fark etmesi kendisinden beklenecek seviyede ise o zaman alıcı bu ayıbı bilerek satın almıştır denilir ve satıcı ayıptan sorumlu olmaz. Bu sebeple bu şekilde keskin bir ifade doğru değil. Konu sahibinin ürünü sattığı kişi kötü niyetli ise gözle görülemeyen birçok sebepten dolayı iddialarda bulunabilir.

Tükecinin Korunması Hakkındaki Kanunun hükümleri yalnızca sıfır ürün satışlarında değil, ikinci el ürün satışlarında da geçerlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…