Hocalarım linkini attığınız konu sahibi benim. İlimde iPhone 12 2. el yurt dışı telefon 12K ya 12Pro 13K ya satıldığı için fiyatlar haliyle ucuz olduğu için araştırıyordum. Bilgili birisinden aldığım cevaplar şöyle.
1. yanıt Utools'a güvenmeyin, birkaç salak basit çiple kandırmak mümkün hata kodlarını. Eğer gerçekten temiz ve düzgün şekilde toplanmışsa ve toplanılan anakartta sıfırsa aktifleştirilmediyse (böyle cihazlar varlar denk geldim, o zaman telefon sıfırdır demeyin nasıl bende bilmiyorum tahminimce sınırlardan geçirirken parça olarak geçirip birleştiriyorlar bilmiyorum) biraz anlamanız imkansıza yaklaşıyor. Profesyonel otomasyonla robotlar tarafından yapılmadıklarından anlamanın (her zaman işe yaramaz garanti değil ve şans işi ama çoğu zaman bu şekilde ele veriyor cihaz kendini) basitçe bir yolu eğer alacağınız cihaz 14 ve sonrası serisi us cihazı değilse SIM tepsisini çıkarın ve ağzınızla telefon arasında boşluk bırakmayarak o boşluktan üfleyebildiğiniz kadar üfleyin; ufacık bile hava çıkıyorsa (ve eğer fabrikasyon montaj hatası yoksa) garanti o cihaz toplama veya değil servis görmüştür. Rewa Technology falan toplamadıysa o cihazın imkanı yok o kadar mükemmel olamaz diyebilecek kadar rahatım bunda cihaz kendini ele verir bu şekilde(ve içinizdeki sese güvenin eğer gördükten sonra içinize sinmiyorsa).
Sorulan soru başka anlamanın yolu yok mudur acaba sabahtan beri araştırıyorum 12 veyahut 12Pro alacağım yurt dışı ama toplama olabilir diye endişeliyim.
2. yanıt toplama cihazın paneli kendini belli eder çünkü çoğu cam basarken UV jel sürmekten bir haber olduğu için yansımalarından fark edersiniz o simsiyah görüntü yoktur yeşilimsi sarımsı yansıma yapar, pil sağlığını 3UTools'la bağlayıp baktığınızda şarj/deşarj döngüsünde bir tutarsızlık gördüğünüzde, arka camdaki Apple logosunun yansımasında bir farklılık gördüğününüzde, ön veya arka camın aralarına sakallarınızı sürdüğünüzde arasına sıkıştığında, bu üfleme olayını yaptığınızda, 12 Pro baktığınızdan dolayı direkt olarak %100 sağlık gördüğünüzde bilin ki o cihazda oynama vardır.
Sorulan soru büyük ihtimalle 12 olacak gibi hocam da üfleme olayına satıcı izin vermeyecektir gibime geliyor.
3. yanıt incelerken kapalı kutu vs değilse bakacaksınız yapabilir miyim diye sormayın incelerken direkt yapın incelemenizi Türkiye şartlarında az para değil bunlar, cihazın kutusunu eğer siz açacaksanız (bence toplamadır 5 senelik kutuda kalan cihazın zaten başta pili bile çalışmaz) bunu başta söyleyerek anlaşın. Eğer bu eski cihazlarda sıfır arıyorsanız zaten kutu üzerindeki seri numarasından sorgularsınız eğer aktive edilmiş görünüyorsa veya aktive edilmemiş ama tarihi 1970 vs görünüyorsa zaten hiç bulaşmayın (ki bulamayacaksınız, aramayın iPhone 12 Pro/Pro Max'in sıfırını bulamazsınız desem yeri, temiz ikinci el bakın).