megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba. Telefonumu satmaya çalışıyordum ve pazar günü satacağım artık adamla konuştuk yeri falan. Redmi Note 12 Pro 5G için 6000 TL dedik. Üstüne 1500 civarı ekleyip iPhone 11 alacağım yurt dışı olarak ama çevremdeki herkes hatta yurt dışı iPhone satmayan telefoncular bile bana yurt dışı iPhonelerin hepsi toplama olur bulaşma diyor. Ben içi açılmamış cihaz almak istiyorum eğer içi açılmış ise bunu nasıl anlayabilirim? Normalde ayarlarda yazıyormus ama bir aparat takıp değişmemiş gösterebiliyorlarmis. Alıp elimde kalmasından çok korkuyorum.

Baktım hocam da yine aklıma takılan sorular var. Mesela Letgo'da ilimde olan bir ilan buldum adam 6500 demiş çok uygun geldi değişensiz diyor alasım geliyor ama uygun acaba toplama midir nasıl anlarım?
Nasıl anlarsın bilmiyorum ama madem bu kadar iPhone sahibi olmak istiyorsun bari yenilenmiş al. Hem peşin fiyatına taksit de yapıyorlar. En azından hangi parçanın değiştiğini bilirsin ve sorun yaşarsan karşında bir muhatap bulursun. Hem de 8 ay sonra telefon kapandı derdi olmaz. Eğer yenilenmiş düşünürsen Hepsiburada üzerinden Getmobil ve HbBilişim e bak mutlaka. Kendi siteleri de var bu markaların. Ordan da kontrol et fiyatları.

Baktım hocam da yine aklıma takılan sorular var. Mesela Letgo'da ilimde olan bir ilan buldum adam 6500 demiş çok uygun geldi değişensiz diyor alasım geliyor ama uygun acaba toplama midir nasıl anlarım?
Nasıl anlarsın bilmiyorum ama madem bu kadar iPhone sahibi olmak istiyorsun bari yenilenmiş al. Hem peşin fiyatına taksit de yapıyorlar. En azından hangi parçanın değiştiğini bilirsin ve sorun yaşarsan karşında bir muhatap bulursun. Hem de 8 ay sonra telefon kapandı derdi olmaz. Eğer yenilenmiş düşünürsen Hepsiburada üzerinden Getmobil ve HbBilişim e bak mutlaka. Kendi siteleri de var bu markaların. Ordan da kontrol et fiyatları.
Hocalarım linkini attığınız konu sahibi benim. İlimde İphone 12 2. el yd telefon 12k ya 12pro 13k ya satıldığı için fiyatlar haliyle ucuz olduğu için araştırıyordum. Bilgili birisinden aldığım cevaplar şöyle.

1. Yanıt uTools'a güvenmeyin, birkaç salak basit çiple kandırmak mümkün hata kodlarını. Eğer gerçekten temiz ve düzgün şekilde toplanmışsa ve toplanılan anakartta sıfırsa aktifleştirilmediyse (böyle cihazlar varlar denk geldim, o zaman telefon sıfırdır demeyin nasıl bende bilmiyorum tahminimce sınırlardan geçirirken parça olarak geçirip birleştiriyorlar bilmiyorum) biraz anlamanız imkansıza yaklaşıyor. Profesyonel otomasyonla robotlar tarafından yapılmadıklarından anlamanın (her zaman işe yaramaz garanti değil ve şans işi ama çoğu zaman bu şekilde ele veriyor cihaz kendini) basitçe bir yolu eğer alacağınız cihaz 14 ve sonrası serisi US cihazı değilse sim tepsisini çıkarın ve ağzınızla telefon arasında boşluk bırakmayarak o boşluktan üfleyebildiğiniz kadar üfleyin; ufacık bile hava çıkıyorsa (ve eğer fabrikasyon montaj hatası yoksa) garanti o cihaz toplama veya değil servis görmüştür. REWA Technology falan toplamadıysa o cihazın imkanı yok o kadar mükemmel olamaz diyebilecek kadar rahatım bunda cihaz kendini ele verir bu şekilde(ve içinizdeki sese güvenin eğer gördükten sonra içinize sinmiyorsa).

Sorulan Soru Başka anlamanın yolu yok mudur acaba sabahtan beri araştırıyorum 12 veyahut 12pro alacağım yurtdışı ama toplama olabilir diye endişeliyim.

2. Yanıt Toplama cihazın paneli kendini belli eder çünkü çoğu cam basarken UV jel sürmekten bir haber olduğu için yansımalarından fark edersiniz o simsiyah görüntü yoktur yeşilimsi sarımsı yansıma yapar, pil sağlığını 3uTools'la bağlayıp baktığınızda şarj/deşarj döngüsünde bir tutarsızlık gördüğünüzde, arka camdaki Apple logosunun yansımasında bir farklılık gördüğününüzde, ön veya arka camın aralarına sakallarınızı sürdüğünüzde arasına sıkıştığında, bu üfleme olayını yaptığınızda, 12 Pro baktığınızdan dolayı direkt olarak %100 sağlık gördüğünüzde bilin ki o cihazda oynama vardır.

Sorulan Soru Büyük ihtimalle 12 olucak gibi hocam da üfleme olayına satıcı izin vermeyecektir gibime geliyor.

3. Yanıt İncelerken kapalı kutu vs değilse bakacaksınız yapabilir miyim diye sormayın incelerken direkt yapın incelemenizi Türkiye şartlarında az para değil bunlar, cihazın kutusunu eğer siz açacaksanız (bence toplamadır 5 senelik kutuda kalan cihazın zaten başta pili bile çalışmaz) bunu başta söyleyerek anlaşın. Eğer bu eski cihazlarda sıfır arıyorsanız zaten kutu üzerindeki seri numarasından sorgularsınız eğer aktive edilmiş görünüyorsa veya aktive edilmemiş ama tarihi 1970 vs görünüyorsa zaten hiç bulaşmayın (ki bulamayacaksınız, aramayın iPhone 12 Pro/Pro Max'in sıfırını bulamazsınız desem yeri, temiz ikinci el bakın).

Nasıl anlarsın bilmiyorum ama madem bu kadar iPhone sahibi olmak istiyorsun bari yenilenmiş al. Hem peşin fiyatına taksit de yapıyorlar. En azından hangi parçanın değiştiğini bilirsin ve sorun yaşarsan karşında bir muhatap bulursun. Hem de 8 ay sonra telefon kapandı derdi olmaz. Eğer yenilenmiş düşünürsen Hepsiburada üzerinden Getmobil ve hbbilişim e bak mutlaka. Kendi siteleri de var bu markaların. Oradan da kontrol et fiyatları.

Yenilenmiş bütçemi aşıyor hocam XR almak istemiyorum. Ve 8 ay kullanma süresine takılmıyorum yanında iPhone 7 alıp iki telefon ile kullanacağım.

Hocalarım linkini attığınız konu sahibi benim. İlimde iPhone 12 2. el yurt dışı telefon 12K ya 12Pro 13K ya satıldığı için fiyatlar haliyle ucuz olduğu için araştırıyordum. Bilgili birisinden aldığım cevaplar şöyle.

1. yanıt Utools'a güvenmeyin, birkaç salak basit çiple kandırmak mümkün hata kodlarını. Eğer gerçekten temiz ve düzgün şekilde toplanmışsa ve toplanılan anakartta sıfırsa aktifleştirilmediyse (böyle cihazlar varlar denk geldim, o zaman telefon sıfırdır demeyin nasıl bende bilmiyorum tahminimce sınırlardan geçirirken parça olarak geçirip birleştiriyorlar bilmiyorum) biraz anlamanız imkansıza yaklaşıyor. Profesyonel otomasyonla robotlar tarafından yapılmadıklarından anlamanın (her zaman işe yaramaz garanti değil ve şans işi ama çoğu zaman bu şekilde ele veriyor cihaz kendini) basitçe bir yolu eğer alacağınız cihaz 14 ve sonrası serisi us cihazı değilse SIM tepsisini çıkarın ve ağzınızla telefon arasında boşluk bırakmayarak o boşluktan üfleyebildiğiniz kadar üfleyin; ufacık bile hava çıkıyorsa (ve eğer fabrikasyon montaj hatası yoksa) garanti o cihaz toplama veya değil servis görmüştür. Rewa Technology falan toplamadıysa o cihazın imkanı yok o kadar mükemmel olamaz diyebilecek kadar rahatım bunda cihaz kendini ele verir bu şekilde(ve içinizdeki sese güvenin eğer gördükten sonra içinize sinmiyorsa).

Sorulan soru başka anlamanın yolu yok mudur acaba sabahtan beri araştırıyorum 12 veyahut 12Pro alacağım yurt dışı ama toplama olabilir diye endişeliyim.

2. yanıt toplama cihazın paneli kendini belli eder çünkü çoğu cam basarken UV jel sürmekten bir haber olduğu için yansımalarından fark edersiniz o simsiyah görüntü yoktur yeşilimsi sarımsı yansıma yapar, pil sağlığını 3UTools'la bağlayıp baktığınızda şarj/deşarj döngüsünde bir tutarsızlık gördüğünüzde, arka camdaki Apple logosunun yansımasında bir farklılık gördüğününüzde, ön veya arka camın aralarına sakallarınızı sürdüğünüzde arasına sıkıştığında, bu üfleme olayını yaptığınızda, 12 Pro baktığınızdan dolayı direkt olarak %100 sağlık gördüğünüzde bilin ki o cihazda oynama vardır.

Sorulan soru büyük ihtimalle 12 olacak gibi hocam da üfleme olayına satıcı izin vermeyecektir gibime geliyor.

3. yanıt incelerken kapalı kutu vs değilse bakacaksınız yapabilir miyim diye sormayın incelerken direkt yapın incelemenizi Türkiye şartlarında az para değil bunlar, cihazın kutusunu eğer siz açacaksanız (bence toplamadır 5 senelik kutuda kalan cihazın zaten başta pili bile çalışmaz) bunu başta söyleyerek anlaşın. Eğer bu eski cihazlarda sıfır arıyorsanız zaten kutu üzerindeki seri numarasından sorgularsınız eğer aktive edilmiş görünüyorsa veya aktive edilmemiş ama tarihi 1970 vs görünüyorsa zaten hiç bulaşmayın (ki bulamayacaksınız, aramayın iPhone 12 Pro/Pro Max'in sıfırını bulamazsınız desem yeri, temiz ikinci el bakın).

Hocam arkadaşımdan 10.000 TL'ye iPhone 11 Pro almaya karar verdim. Her türlü teste açığım istersen sabah gelip vereyim istediğin testleri yap akşam parasını verirsin diyor o kadar eminim bir sıkıntı çıkarsa alma diyor. Sizce ne yapmalıyım şu an alacak gibiyim cihazı bugün konuştuk ama oda 2. el almıştı zamanında ya ondan önceki adam bir şey yaptıysa korkusuda var içimde.

Yenilenmiş bütçemi aşıyor hocam XR almak istemiyorum. Ve 8 ay kullanma süresine takılmıyorum yanında iPhone 7 alıp iki telefon ile kullanacağım.

Hocam arkadaşımdan 10.000 TL'ye iPhone 11 Pro almaya karar verdim. Her türlü teste açığım istersen sabah gelip vereyim istediğin testleri yap akşam parasını verirsin diyor o kadar eminim bir sıkıntı çıkarsa alma diyor. Sizce ne yapmalıyım şu an alacak gibiyim cihazı bugün konuştuk ama oda 2. el almıştı zamanında ya ondan önceki adam bir şey yaptıysa korkusuda var içimde.
İçi daha önce açılmış mı hocam? Size yazdığım yazıdaki yazıları tek tek test edin hocam. 3uTools tan da kontrol edin.

Telefon ne kadar süredir kullanılıyor. 11 Pro çıkalı çok oldu ama pil %85 3UTools'tan mutlaka pil şarj döngüsünü kontrol edin hocam.

Hocam 4-5 ay kullandı bildiğim kadarıyla. Aldığı zaman pili 89 gibi bir şeydi sanırım emin değilim ama. Pil döngüsüne de dikkat edeceğim de hocam nasıl anlaşılır yani hiç Apple kullanmadım pil döngüsüne bakarak nasıl anlayacağım.

Son düzenleme: