Vemoxis

Uzman
Genelde ana ekranimdan oyun oynarken yan ekrandan Spotify veya YouTube acik oluyor. Bir seyler izleyip, dinliyorum. Bu yan ekrandan bir seyler izlemek ekran kartini vesaire gereksiz yere mesgul ediyor diye dusunuyorum. Oyundan alacagim FPS miktarini da etkiliyor olabilir diye dusunuyorum.

Eger ki ben ikinci ekranimdan cikan kabloyu ekran karti yerine anakarta baglarsam, anakartin icindeki dahili GPU mu kullanir? Yani ekran kartini sadece ana ekranim kullansin istiyorum. Boyle bir şey mumkun mu? Mumkunse de gerekli bir şey mi? FPS farki yaratir mi? İkinci ekrandan hiç oyun oynamiyorum tek islevi YouTube spotitfy vesaire.

RTX 4070 Super EKRAN KARTI
Ryzen 5 7600 ISLEMCI (dahili GPU var)

Gayet mümkün. BIOS altından dahili grafik işlemciyi devreye alırsanız istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Hocam peki bir FPS farki olusur mu? Yani ne kadar ekran kartini kullaniyor chrome bilmiyorum ancak bazen oyun oynarken yan ekrandaki izledigim videolar hizlayip yavasliyormus gibi geliyor. Belki dahili GPU uzerinden kullanirsam farkli olabilir

Hocam peki bir FPS farki olusur mu? Yani ne kadar ekran kartini kullaniyor chrome bilmiyorum ancak bazen oyun oynarken yan ekrandaki izledigim videolar hizlayip yavasliyormus gibi geliyor. Belki dahili GPU uzerinden kullanirsam farkli olabilir
Bence oyun oynarken sana öyle geliyordur. Göz yanılması yani.

Ben de çift monitör kullanıyorum ama yani sekme altta açık olsa da aynı miktar etkiliyor. Test etmiştim ekranı takınca herhangi bir FPS düşüşü falan yaşamıyorum RAM kullanımı falan da değişmiyor.