seeraddar

Yetkin
Nefret ediyorum. Nefret ettiğim için anlayamıyorum. Anlayamayınca daha çok nefret ediyorum. Dene, yanıl, onu gör, bunu gör bıktırdı. Kalem oynatma isteğim kalmadı. Orta seviyede bilmek yeterli midir? Bu konuya dönmekten bıktım.

Mesela aşağıdaki soru çok zor değil. Uğraşıp sil yaz sil yaz bıktım. @Testo Unit hocam :bıkkın::kafasıpatlamış::ağlamak:

Ekran görüntüsü 2025-08-29 201159.webp

|a+b+c| ifadesi olduğu gibi çıksa a+b ifadesine eşit olmaz. Mutlak değer dışarıya eksi ile çarpılıp çıkar. Yani -a-b-c = a+b olur. 2a+2b =c çıkar buradan. Devamını getirebilmeniz lazım. Bu soru aslında görmek ile alakalı birazda.

Hocam ileri seviye bilmeye gerek yok ama resimdeki soruyu da yapmış olmanız lazım. Resimdekini yapamıyorsanız çok eksiğiniz var demektir.

Yapamıyor değilim aslında bunalıyorum. Bunaldığım soruları sabaha bırakınca sabah neredeyse hepsini yapabiliyorum. Bu da, bu sabaha kalmış bir soru. Bu sabah bu soruyu yaptım, dün akşam beddua ettim ve sabah yaparken de öyle zorlanmadım.

Yapamıyor değilim aslında bunalıyorum. Bunaldığım soruları sabaha bırakınca sabah neredeyse hepsini yapabiliyorum. Bu da, bu sabaha kalmış bir soru. Bu sabah bu soruyu yaptım, dün akşam beddua ettim ve sabah yaparken de öyle zorlanmadım.

Normal bir durum. Her zaman aynı şekilde göremezsiniz. Mesela YKS'de harfli bir logaritma sorusu vardı. İlk baktığımda çözemedim. Ama sonradan döndüğümde çözebildim. Bu durumlarda bence diğer sorulara geçin onlarla uğraşın. Sonra tekrar dönüp bakarsınız.

|a+b+c| ifadesi olduğu gibi çıksa a+b ifadesine eşit olmaz. Mutlak değer dışarıya eksi ile çarpılıp çıkar. Yani -a-b-c = a+b olur. 2a+2b =c çıkar buradan. Devamını getirebilmeniz lazım. Bu soru aslında görmek ile alakalı birazda.
2b + 2a = -c
2 Parantez içinde b + a = -c/2
a + b mutlak değeri × c mutlak değeri = 8

a + b yerine -c/2 yazarsak x c olur. O da eşittir 16, c eşittir 4 olur. Buradan ilerleriz ve çözeriz. görüyorum ama bu uzunlukta bir şey insanı bunaltıyor. Ve bütün Mutlak değer soruları çok uzun olduğundan soru çözesim kaçıyor.