Detaylar
Kim cevapladı?Ben dedigimi dedim yukarilarda ama yazdigin yorum o kadar sacmaydi ki gereken emojiyi attim sadece. O altin plaklari tasiyan Voyager sondaları Oort bulutuna dahi ulaşamadı, zaten gelişmiş bir medeniyet bulurdu çoktan. Hatta böyle basit şeyleri bulmasına gerek yok, yukarda da dedim, her zaman da diyorum mikroskopla bizim mikron canlıları seyrettiğimiz gibi seyrederler bizi, eğer bulduysalar. Kaldı ki Voyager Oort bulutunu aşamayacak, Oort bulutunu aşacağını, güneş sistemini artık fiilen değil; gerçekten terk edeceğini düşünüyorsan elimde satılık köprü var, ilgilenirsen. Ha imkansızı başardı milyarlarca asteroite çarpmadan sistemimizden tamamen çıktı, en yakın yıldız sistemine ulaşması 40bin yıl falan sürecektir. Maksat bizim gibi medeniyetlere ulaşmaksa zaten ulaşsa bile yerimizi bilseler ne olur mesela? Biz yıldızlar arası seyahati bulamadıysak onlarda bulamayacaktır. Bir de en yakin yildiz sisteminde yasam olup olmadigi da supheli.@Kaays eksi atmışsın, fikrini belirt konu hakkında neden attığını bilelim.
Son düzenleme:
"Karanlık Orman Hipotezi" bana en mantıklı gelen hipotez. Evrende bizden başka bir medeniyet varsa bizimle bile bile iletişime geçmiyordur belki? Nedeni çok basit; gücümüz ve ne yapacağımız belli değil. Yani karşıdaki medeniyet bizden 100 kat güçlü olsa dahi bizim gücümüzü bilemez bizde onun gücünü bilemeyiz. Bizim sinyallerimizi alıyorlarsa dahi bu sebepten iletişime geçmeyebilirler. Amaç yerini ve konumunu belli etmemek. Ben yakın zaman sonra medeniyetimizinde bu çizgiye döneceği ve ne olur ne olmaz kendini evrende karantina altına alacağını düşünüyorum.Merhaba,
Bu biraz saçma ve abes kaçabilir ama yıl oldu 2026. Bilim ve teknoloji hızla ilerliyor. Mars'ta yaşam kurmaya çalışıyorlar. Eğer ileri yıllarda insanoğlu olarak mesela 2040 veya 2060'larda falan, teknoloji ve bilim hat safaya ulaştıkları vakit onlarla iletişime geçebilir miyiz?
Ben yakın zaman sonra medeniyetimizinde bu çizgiye döneceği ve ne olur ne olmaz kendini evrende karantina altına alacağını düşünüyorum.
Dönseler bile şu an gbt'mizin yazılı olduğu bir disk evrende ilerliyor.
Dönseler bile şu an gbt'mizin yazılı olduğu bir disk evrende ilerliyor.![]()
Eminim tanımadığı bir medeniyet ile iletişime geçen başka bir medeniyet, o medeniyetten güçlü olduğuna ya emindir ya da aşırı güvendikleri bir şey vardır. Hiç kimse "ya bunlar bize zarar vermez bence, konuşalım" deyip binlerce yıllık medeniyetini tehlikeye atmaz. Yani o bilgiler emin ol çok mühim değil. Bizimle iletişime geçmeye takmış bir medeniyet o bilgileri zaten bir süre sonra kendisi elde eder.
Yani evren hakkında sonsuz teori ve hipotez var. Belki medeniyetleri yok eden devasa, süper bir medeniyet var? Bu medeniyete yakalanmamak için sessiz duruyorlar? Ya da benim yukarıda anlattığım gibi? Ya da gerçekten evrende yalnızız? Yalnız olmasak bile belki en yakın yaşam formu binlerce galaksi ötemizde? Hatta ve hatta belki belirli bir gelişmişlik düzeyine ulaşan medeniyetler bir sıfırlama sistemi tarafından yok ediliyor ve siliniyordur? Bilemeyiz. Teori üretmek ve tartışmak hoşuma gidiyor ama o kadar fazla teori var ki, tartışarak hiçbir yere varamıyorsunuz. Çürütemezsiniz çünkü. Adam çıkıp "aslında uzaylıları görüyorsun ama zihnini temizliyorlar hatırlamıyorsun" dese çok saçma gelir değil mi? Çürüt. Çürütemezsin. Saçma olsa bile bir fikirdir bu ve ana yapısı çürütmeye engel. Yani daha yazarım ama anladınız siz.
Oturup olası bir yaşam veya yaşamsızlık hakkında uzun uzadıya konuşabiliriz, sonuçta onları görene kadar veya görmeyeceğimize emin olana kadar sınırsız hayal gücümüzü kullanabiliriz.Eminim tanımadığı bir medeniyet ile iletişime geçen başka bir medeniyet, o medeniyetten güçlü olduğuna ya emindir ya da aşırı güvendikleri bir şey vardır. Hiç kimse "ya bunlar bize zarar vermez bence, konuşalım" deyip binlerce yıllık medeniyetini tehlikeye atmaz. Yani o bilgiler emin ol çok mühim değil. Bizimle iletişime geçmeye takmış bir medeniyet o bilgileri zaten bir süre sonra kendisi elde eder.
Yani Evren hakkında sonsuz teori ve hipotez var. Belki medeniyetleri yok eden devasa, süper bir medeniyet var? Bu medeniyete yakalanmamak için sessiz duruyorlar? Ya da benim yukarıda anlattığım gibi? Ya da gerçekten Evrende yalnızız? Yalnız olmasak bile belki en yakın yaşam formu binlerce galaksi ötemizde? Hatta ve hatta belki belirli bir gelişmişlik düzeyine ulaşan medeniyetler bir sıfırlama sistemi tarafından yok ediliyor ve siliniyordur? Bilemeyiz. Teori üretmek ve tartışmak hoşuma gidiyor ama o kadar fazla teori var ki, tartışarak hiçbir yere varamıyorsunuz. Çürütemezsiniz çünkü. Adam çıkıp "aslında uzaylıları görüyorsun ama zihnini temizliyorlar hatırlamıyorsun" dese çok saçma gelir değil mi? Çürüt. Çürütemezsin. Saçma olsa bile bir fikirdir bu ve ana yapısı çürütmeye engel. Yani daha yazarım ama anladınız siz.
Ben evrende yaşam olduğuna kesin üstü kesin eminim, ama her yaşam bizle aynı mıdır? Yoksa biz yaşamı sadece kendi algımızla yorumladığımız için başka şeyler olabilir mi? Bunu maalesef bilemeyeceğiz.
MadResister
Çalışkan
Oğuz Sasi frekanslardan bahsediyordu. İzlemenizi tavsiye ederim. Uzaylılarla ilgili anlattığı yayın kesitlerini.
Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
Uzman
Merhaba,
Bu biraz saçma ve abes kaçabilir ama yıl oldu 2026. bilim ve teknoloji hızla ilerliyor. Mars'ta yaşam kurmaya çalışıyorlar. Eğer ileri yıllarda insanoğlu olarak mesela 2040 veya 2060'larda falan, teknoloji ve bilim hat safaya ulaştıkları vakit onlarla iletişime geçebilir miyiz?
Şu anki teknoloji ile aya gitmek bile büyük zaman ve para kaybı
Kaldı ki eğer uzaylılar ile iletişime geçersek bizim onları bulmamız daha olası çünkü onların bizi fark edeceklerini hiç sanmıyorum. Bu da şu demek gezegenler arası yolculuk şu an için imkansıza yakın gibi zaten evren de genişliyor ise mesafe daha da artıyor demektir.
Ama insanlar kendini yok etmeyi bırakırsa ve bilime daha çok yönelirse
Belki o zaman daha iyi teknoloji ve icatlar sayesinde yıldızlar arası yolculuk bile mümkün olabilir.
Stardew Valley
Deneyimli
Belki devletler iletişimdedir nereden biliyorsun?
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-