Evrende her yerde bulunan atomlar, temelde aynı yapıya sahip. Bilim insanları şu anda, kuantum fiziği gibi ileri düzey bilimsel konuları (öte bilim de yapıp, anlamaya çalışırlar) daha derinlemesine inceleyerek bu karmaşık teorileri matematiksel formüllerle açıklıyorlar.Teknolojimiz yetmiyor kısaca, çok fazla sorgulama gerek yok, daha dibimizdeki gezegenlere bile koloni kuramadık, radyo sinyali gibi basit yöntemlerle (o sinyal hedeflenen yıldız sistemine gidene kadar yok olacak) iletişim kurmaya çalışıyoruz, koskoca evrene bir iki formülle kanunlar koyup sınırlamaya çalışıyoruz, bu kafa ile tip 1 medeniyet bile olamayız.
Bizim mikroskopla tek hücreli canlıları izlediğimiz gibi izliyor, varsa duyguları kakır kakır gülüyorlardır, zavallılar diye.
Detaylar
Kim cevapladı?Yani? Atomun aynı olması, tüm evrene kanun koyabileceğin anlamına mı gelir? Evreni baştan sona dolaşıp,deneyler yapıp, gözlemler yapıp mı karar veriyorlar? Sadece kağıt üzerinden hesap yaparak bir arpa bol yol alamazsın. Uzayda seyahat etmek ile alakalı yapılan çoğu çalışma kağıt üzerinden ibaret. Zaten, bir şeyler yapmak isteseler, şuan kalem gibi roketlerle değil bambaşka araçlarla uzaya çıkıyor olurduk.
Fizik kuralları izin vermez. Fizik kuralları da evrendeki çevre koşullarına göre değişen bir şey gibi gözükse de aslında aynı fizik kurallarıdır. Örnek Güneş'in uzay ve zamanı bükme miktarı ile farklı bir yıldızın zamanı ve uzayı bükme miktarı farklıdır.Yani? Atomun aynı olması, tüm evrene kanun koyabileceğin anlamına mı gelir? Evreni baştan sona dolaşıp,deneyler yapıp, gözlemler yapıp mı karar veriyorlar? Sadece kağıt üzerinden hesap yaparak bir arpa bol yol alamazsın. Uzayda seyahat etmek ile alakalı yapılan çoğu çalışma kağıt üzerinden ibaret. Zaten, bir şeyler yapmak isteseler, şuan kalem gibi roketlerle değil bambaşka araçlarla uzaya çıkıyor olurduk.
Ayrıca madde hızlandıkça, sapıtıyor. Madde olmaktan çıkıyor yani
Torukojin Kaneki
Başarılı
1.simülasyon teorisi.
2.reptilian teorisi.
3.reenkarnasyon
Bu üç teori beni sorgulamaya yöneltti ve bu üç teoriyle kendime bir inanç yarattim bu deistliligin bile otesinde bir inanç oldu diyebilirim.
Uzaylılarla neden iletişim kuramadık?
Çünkü evren çok gelişmiş bir uygarlık tarafından tasarlanmış bir simülasyondur.
Ve bu simülasyonunun içerisinde özgür irademizle yaşadığımızı düşünüyorum.
Hatta dünyayı kontrol altında tutmak için aramızda insan formunda ajanların olma ihtimali var.( bir nevi uzaylı)
Gördüklerimizin, duyduklarımızın ve düşündüğümüz her şeyin bir nevi bir bilgisayar diskine yazıldığını düşünüyorum. Ve öldükten sonra sınavı geçen iyi olan insanların bu çok gelişmiş uygarlık tarafından hafızası silinerek başka bir bedende yaşatılacağını düşünüyorum.
(Bir nevi reenkarnasyon)
Onları hissediyorum onlar aramızda. Doğrusunu söylemek gerekirse sizlerin de fikrini almak isterim arkadaşlar.
Olabilir kanka hindiler bile yaratıcı olabilir bunu bilemezsin.
Fizik kurallarının değiştiği bir evren vb. olamaz mı? Cidden merak ediyorum evet ya da hayır.Fizik kuralları izin vermez. Fizik kuralları da evrendeki çevre koşullarına göre değişen bir şey gibi gözükse de aslında aynı fizik kurallarıdır. Örnek Güneş'in uzay ve zamanı bükme miktarı ile farklı bir yıldızın zamanı ve uzayı bükme miktarı farklıdır.
Ayrıca madde hızlandıkça, sapıtıyor. Madde olmaktan çıkıyor yani.
Fizik kurallarını insan yazdı, Newton fiziği Dünya için geçerli mesela, eğer Mars'ta yaşabilseydik, arabasından tut uçağına baştan aşağı her şey değişirdi, bulunduğun yere göre kurallar koyarsın değil mi? Işık hızının aşılamaması ile alakalı kim nerede, ne tür bir deney yaptı da buna karar verdi, ne malum, teee evrenin öbür ucundaki tip 2 veya tip 3 medeniyet seviyesindeki bir ırk bunun mümkün olabileceğini keşfetmediği? Evrenin dokusunu manipüle edip bu hızı aşmadığıFizik kuralları izin vermez. Fizik kuralları da evrendeki çevre koşullarına göre değişen bir şey gibi gözükse de aslında aynı fizik kurallarıdır. Örnek Güneş'in uzay ve zamanı bükme miktarı ile farklı bir yıldızın zamanı ve uzayı bükme miktarı farklıdır.
RüyalarFizik kurallarının değiştiği bir evren vb. olamaz mı? Cidden merak ediyorum evet ya da hayır.
Bir de dördüncü, beşinci hatta 9. boyut falan var diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum orasını. Birazcık farklı konular.
Buna örnek şöyle bir şey verebilirim. Mesela karıncılar dünyayı 2D görür, insan 3D görür. Ya da diyelim arılar mor ötesi ışınları algılar ama insan algılayamaz. İşte böyle boyutsal farklılıkar olabilir belki.
Hocam fizk kurallarını insanlar yazdı ama evreni gözlemleyerek yazdı şimdi. Yani var olan bir sistemi açığa çıkardılar, bunu matematikle ifade ettiler ve çalışıyorFizik kurallarını insan yazdı, Newton fiziği Dünya için geçerli mesela, eğer Mars'ta yaşabilseydik, arabasından tut uçağına baştan aşağı her şey değişirdi, bulunduğun yere göre kurallar koyarsın değil mi? Işık hızının aşılamaması ile alakalı kim nerede, ne tür bir deney yaptı da buna karar verdi, ne malum, teee evrenin öbür ucundaki tip 2 veya tip 3 medeniyet seviyesindeki bir ırk bunun mümkün olabileceğini keşfetmediği? Evrenin dokusunu manipüle edip bu hızı aşmadığı? İnsan oğlu olarak ne başardık da koskoca evrene kanun koyacak yüzsüzlüğü yapıyoruz.
@Kaays bu tip1, tip2 konusunu birazcık biliyorum. Eğer bir yıldızın, galaksinin enerijisini bütün olarak kullanan medeneyit varsa en gelişmiş oluyor ama bunu da insanlar yazdı
Gözden kaçırdığın bir şey var; fizik kuralları bizim elimize bir evren yaratıcısı tarafından kitap olarak verilip öğretilmedi. Gözlemlerimiz ve deneylerimizle "kendimize" göre fizik kurallarını belirliyoruz ancak tıpkı önceden Newton ve şimdi Einstein gibi bilimcilerin geliştirdiği modern astrofizikte olduğu gibi bu kuralların aslında sabit olmadığını, sadece bizim işimize yarayan belirli koşullarda çalıştığını görüyoruz. Daha ileri düzeyine geçip daha yüksek doğruluk istendiğinde elimizde bizim sınırlarını çizdiğimiz kurallar da çalışmamaya başlıyor. Bu kesinliğe ulaşamadığımız için de sürekli kendi hesaplarımızda var olmaması gereken yeni şeyler gözlemlenmeye devam ediyor.Fizik kuralları izin vermez. Fizik kuralları da evrendeki çevre koşullarına göre değişen bir şey gibi gözükse de aslında aynı fizik kurallarıdır.
Sayısız durum ve anomali için evrenin mutlak kuralları olabilir ama bu kuralların evrenin mi yoksa bizim işimize yarayacak düzeyde az hata oranına sahip olan bizim yazdığımız kurallar mı olduğundan çoğu şeyde emin olamayız. Bizim için çalışan bir kuralın başka bir tür için de geçerli olup olmayacağını bilemeyiz. Kısacası pek çok konuda evrenin tamamına hakim olmadıktan sonra fizik kuralları hakkında kesin bir yargıya varmak imkansız.
Hocam peki o ortamdaki değişkenler falan farklı olduğundan olabilir mi? Yani orada da fizik kuralları çalışıyor ama mesela kütle çekim kuvveti daha çoktur, karanlık madde daha çoktur falan.Gözden kaçırdığın bir şey var; fizik kuralları bizim elimize bir evren yaratıcısı tarafından kitap olarak verilip öğretilmedi. Gözlemlerimiz ve deneylerimizle "kendimize" göre fizik kurallarını belirliyoruz ancak tıpkı önceden Newton ve şimdi Einstein gibi bilimcilerin geliştirdiği modern astrofizikte olduğu gibi bu kuralların aslında sabit olmadığını, sadece bizim işimize yarayan belirli koşullarda çalıştığını görüyoruz. Daha ileri düzeyine geçip daha yüksek doğruluk istendiğinde elimizde bizim sınırlarını çizdiğimiz kurallar da çalışmamaya başlıyor. Bu kesinliğe ulaşamadığımız için de sürekli kendi hesaplarımızda var olmaması gereken yeni şeyler gözlemlenmeye devam ediyor.
Sayısız durum ve anomali için evrenin mutlak kuralları olabilir ama bu kuralların evrenin mi yoksa bizim işimize yarayacak düzeyde az hata oranına sahip olan bizim yazdığımız kurallar mı olduğundan çoğu şeyde emin olamayız. Bizim için çalışan bir kuralın başka bir tür için de geçerli olup olmayacağını bilemeyiz. Kısacası pek çok konuda evrenin tamamına hakim olmadıktan sonra fizik kuralları hakkında kesin bir yargıya varmak imkansız.
Sayısız etkenin varlığından bahsediyoruz, o yüzden bildiğimiz tüm kuralların sabit olduğunu varsaymak hatalı. Bizim gerçekliğimizde ve hesaplarımızda kütlesi olan bir cismin ışık hızına ulaşamayacağı gibi bir kural bile başka bir tür için trilyonda bir ihtimal de olsa geçerliliğini yitirmiş bir olgu olabilir. Öngörmemizin şimdilik imkansız olduğu bir kombinasyonda bunun sınırını da aşmanın yolu olmayacağını kim kesin olarak bilebilir?Hocam peki o ortamdaki değişkenler falan farklı olduğundan olabilir mi? Yani orada da fizik kuralları çalışıyor ama mesela kütle çekim kuvveti daha çoktur, karanlık madde daha çoktur falan.
Bilim sohbeti için teşekkürler. 2 hafta kadar buralarda olmayacağım, yarın sabah iş seyahatim başlıyor. Herkese iyi forumlar.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-