Sayısız etkenin varlığından bahsediyoruz, o yüzden bildiğimiz tüm kuralların sabit olduğunu varsaymak hatalı. Bizim gerçekliğimizde ve hesaplarımızda kütlesi olan bir cismin ışık hızına ulaşamayacağı gibi bir kural bile başka bir tür için trilyonda bir ihtimal de olsa geçerliliğini yitirmiş bir olgu olabilir. Öngörmemizin imkansız olduğu bir kombinasyonda bunun sınırını da aşmanın yolu olmayacağını kim kesin olarak bilebilir?
Ben de çok bilimci değilim, bilim videoları izliyorum öyle arada (o da yorumun, yorumu yani) ama bu yazı atomların var olduğu bir evrende birazcık anlamsız geliyor. Sizin dediğiniz atomların olmadığı bir evren galiba.

Başka bir yapının olduğu evren. Olabilir mi? Olabilir belki, bir şey diyemem.

Rüyalar :D.
Bir de dördüncü, beşinci hatta 9. boyut falan var diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum orasını. Birazcık farklı konular.

Buna örnek şöyle bir şey verebilirim. Mesela karıncılar dünyayı 2D görür, insan 3D görür. Ya da diyelim arılar mor ötesi ışınları algılar ama insan algılayamaz. İşte böyle boyutsal farklılıkar olabilir belki.

Hocam fizk kurallarını insanlar yazdı ama evreni gözlemleyerek yazdı şimdi. Yani var olan bir sistemi açığa çıkardılar, bunu matematikle ifade ettiler ve çalışıyor :D.

@Kaays bu tip1, tip2 konusunu birazcık biliyorum. Eğer bir yıldızın, galaksinin enerijisini bütün olarak kullanan medeneyit varsa en gelişmiş oluyor ama bunu da insanlar yazdı :D.
Evrenin değil dünyanın hocam.