muhammetscq

Çalışkan
Öncelikle selam Techolay Sosyal ailesi.

Bır süredir insanlarla olan iletişimimi güçlendirmeye veyahut mevcut sosyal becerilerimi iyileştirmeye çalışıyorum diyebilirim. Ama bazen konuşma iyi gidiyor derken bazı durumlarda tökezliyorum.

Konu sadece ileri seviye veyahut flörtleşmek değil aslında. Hani konuşma iyi güzel ama ben mi fazla ileri gidiyorum, yoksa karşı taraf mı bir anda duvar örüyor kavrayamıyorum.

Konuyu fazla uzatmayacağım, karşı cins ile konuşurken ilk başlarda nasıl konuşulmalı? Ya da arkadaş olmak istesem dahi nasıl hareket etmeliyim?

Bir noktaya kadar iyi taşıdığımı düşünsem de bir yerden sonra yanlış info verdiğimi ya da karşı taraf için ileri gittiğimi hissediyorum.

"Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol." diye bir söz vardır, bilirsiniz. Bu sözü uygulayın ve şunlara dikkat edin:

• Empati. Empati sahibi olunca karşı tarafın yerine kendinizi koyabiliyorsunuz. "Şunu şu an için yapmam abartı olur mu?" ya da "Bana şu süreçte yapılsa nasıl hissederdim?" diye düşünmek bile büyük bir artı.
  • Herkesle arkadaş ya da sevgili olmak zorunda değilsiniz. Hoşlandığınız kişilerle elbette konuşun, fakat bunu yaparken de doğallığı es geçmeyin. Başka bir deyişle, sırf konuyu uzatmak ve konuşmaya devam etmek için saçmalamayın.
  • Utangaç olmayın. İnsanların hiçbiri göründüğü kadar soğuk veya göründükleri kadar sıcak değiller.
  • Ne kadar samimi olursanız olun, prensipleriniz olsun ve karşı taraf da bunu açık bir şekilde görebilsin. Böylelikle daha sağlıklı ilişkiler yürütebilirsiniz.
  • İletişime önem verin ve bunu hayatınıza uygulayın. Her şey iletişimle başlıyor. Bir sorun yaşandığında karşı taraf telepati yapmanızı beklememeli, yapıcı bir şekilde konu üzerine tartışılmalı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

"Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol." diye bir söz vardır, bilirsiniz. Bu sözü uygulayın ve şunlara dikkat edin:

• Empati. Empati sahibi olunca karşı tarafın yerine kendinizi koyabiliyorsunuz. "Şunu şu an için yapmam abartı olur mu?" ya da "Bana şu süreçte yapılsa nasıl hissederdim?" diye düşünmek bile büyük bir artı.
  • Herkesle arkadaş ya da sevgili olmak zorunda değilsiniz. Hoşlandığınız kişilerle elbette konuşun, fakat bunu yaparken de doğallığı es geçmeyin. Başka bir deyişle, sırf konuyu uzatmak ve konuşmaya devam etmek için saçmalamayın.
  • Utangaç olmayın. İnsanların hiçbiri göründüğü kadar soğuk veya göründükleri kadar sıcak değiller.
  • Ne kadar samimi olursanız olun, prensipleriniz olsun ve karşı taraf da bunu açık bir şekilde görebilsin. Böylelikle daha sağlıklı ilişkiler yürütebilirsiniz.
  • İletişime önem verin ve bunu hayatınıza uygulayın. Her şey iletişimle başlıyor. Bir sorun yaşandığında karşı taraf telepati yapmanızı beklememeli, yapıcı bir şekilde konu üzerine tartışılmalı.

Ek geçeyim kendi ilişkimden edindiğim tecrübelerle:
  • Çift taraflı oynamayın karşı cinsle, 6. hisleri uzaylı gibi çalışıyor.
  • Mümkün mertebe karşı cinsle konuşurken nazik ve karşı tarafın hassas olduğu konulara girmeyin, özellikle cinsel konulara asla girişmeyin. Ucundan bile geçmeyin.
  • Karşı tarafla ilişki ilerlediğinde onu sıkmayacak ama aşırı gevşek olmayacak şekilde denge tutturmanız lazım (Şu anki ilişkimin en büyük sırrı olabilir.)
  • Ayrıca buluştuğunuz zaman hesabı mümkün mertebe siz ödeyin, ülkemizdeki kızların büyük çoğunluğu sizi yürüyen banka olarak kullanacaktır. İşin dozunu abarttırmamaya bakın.

Net olun, ısrar etmeyin, kafanız karıştığı durumda sorun, açılmak istiyorsanız açılın.
Kısaca nasıl birini istiyorsanız öyle olun.
Gerisi geliyor zaten.

Ek geçeyim kendi ilişkimden edindiğim tecrübelerle:
  • Çift taraflı oynamayın karşı cinsle, 6. hisleri uzaylı gibi çalışıyor.
  • Karşı tarafla ilişki ilerlediğinde onu sıkmayacak ama aşırı gevşek olmayacak şekilde denge tutturmanız lazım (şu anki ilişkimin en büyük sırrı olabilir.)
1760454008627.webp

İlişki yapacağınız kişiye karşı dürüst olmak ve duygularınızı normal bir biçimde aktarmak önemli. (Kasıntı ve saçma hareketler yıpranmaya sebebiyet veriyor) En önemli durum ise belli bir süre çevreye sevgili veya ilişki yaptığınızı belli etmemek. (Nazar değiyor kem gözlüler tarafından)

Seninle aynı görüştemi iyi bak. Sonradan insanları değiştirmeye çalışma bu görüş siyasi olarak değil davranışsal olarak. Sen gece külüplerini sevmiyorsun diyelim ama hoşlandığın kız seviyorsa onu değiştirme başlamadan bitir yoksa daha çok yıpranır ve sıkıntı çekersin. Aynı durumu erkek arkadaş çevrendede yap. Mutlaka benzer görüşlere sahip olun ki uyum sağlansın.

• Empati. Empati sahibi olunca karşı tarafın yerine kendinizi koyabiliyorsunuz. "şunu şu an için yapmam abartı olur mu?" ya da "bana şu süreçte yapılsa nasıl hissederdim?" diye düşünmek bile büyük bir artı.

Hocam eskiden psikolojik olarak yerlerdeydim ama şu an gayet iyi olduğumu düşünüyorum. Günden günede elden geldiğince insanlarla sohbet ediyorum.

Birinde daha önce kötü/olumsuz izlenim bırakıp sonradan toparlamak sizce ne kadar mümkün? Yoksa bir noktada oradaki enerjiyi başkalarınamı vermek lazım?

Kendi isteğim doğrultusunda, lise hayatım boyunca hiç sevgili yapmadım.
Birkaç kişi benden hoşlandığını söylemişti ama hepsinin ortak noktası, samimi olduğum kişiler olmalarıydı.
Herkese samimi olun, kasmayın.
Karşınızdaki kişi de samimi davranmaya başlarsa, niyetinizi açıkça söyleyin gitsin.
Bende işe yarardı.

Ben sana tek önemli bir şey söyleyeyim.

Aksi olmadığı sürece bir kadın seninle konuşmayı ilerletemiyorsa, bu süre uzuyorsa bil ki ilgisini çekemedin dostum. Denemeye devam edip olmadığın biri gibi davranmana gerek yok.

Bu iş biraz çevreye ve ilgi alanlarına bakıyor, aynı ilgi alanı ve çevre içerisindeysen konuşma başlatmaktan çekinme.