İlk arabasını alanlar için kasko ve trafik sigortası yüksek çıkabiliyor. 25 yaş üstü olduğunuz için bir miktar daha düşük çıkabilir tabii. Yaş da bir faktör artık. 6-7 ay önce arkadaşın kasko ve trafik sigortası ilk aracıydı, 40 bin TL'ye yakın çıktı. Aracı da Symbol modeliydi. Sizin aracınız daha da pahalı. Ekspertiz 10-12K civarı deseniz, noter falan işlemleri de var derken kenarda 60K dursun, ne olur ne olmaz. 50 biraz sınır kalabilir.

Alacağınız araç 1.0 TCe motorlu ise özellikle yağ kaçaklarına, devirdaime ve termostata dikkat edin. Hatta turbosuna da bakılmalı. Sıkıntılı bir motor çünkü.

Tahmin ettiğim rakamlara çok yakın çıkmış. Ben de en üst basamakta yer aldığım ve yıllardır kaza yapmadığım için bu yıl kasko ve trafik sigortama toplam 24.000 TL ödedim. Tabii benim yaşım da 36, bunun da etkisi vardır elbet.

Hayırlı uğurlu olsun tekrardan. 🫡

Tahmin ettiğim rakamlara çok yakın çıkmış. Ben de en üst basamakta yer aldığım ve yıllardır kaza yapmadığım için bu yıl kasko ve trafik sigortama toplam 24.000 TL ödedim. Tabii benim yaşım da 36, bunun da etkisi vardır elbet.

Hayırlı uğurlu olsun tekrardan. 🫡

Çok tesekkur ederım hocam inş arızasız v.s bineriz ya aldık tce motoru :) aşırı yakışıklı geliyor araba ama alphine paket oldugundan cok hosuma gıdıyor araba su an. Alır almaz bakımlarını v.s herşeyini yaptırdım umarım supriz cıkarmaz.

Çok tesekkur ederım hocam inş arızasız v.s bineriz ya aldık tce motoru :) aşırı yakışıklı geliyor araba ama alphine paket oldugundan cok hosuma gıdıyor araba su an. Alır almaz bakımlarını v.s herşeyini yaptırdım umarım supriz cıkarmaz.

Alpine donanıma 1.5 dCi motor geri gelsin, Alpine Clio Türkiye'nin bitki örtüsü olur. Gerçi hâlâ çok satıyor.

Bu arada hep böyle yüksek ödemeyeceksin, kaza yapmadıkça zamanla o fiyatlar da düşecek. :)

Alpine donanıma 1.5 dCi motor geri gelsin, Alpine Clio Türkiye'nin bitki örtüsü olur. Gerçi hâlâ çok satıyor.

Bu arada hep böyle yüksek ödemeyeceksin, kaza yapmadıkça zamanla o fiyatlar da düşecek. :)

Bu arada kasko ve sıgortayı cok daha ucuza kapatabılırdım. Mesela ismini hatırlamıyorum ama abc sıgortası 12-13 bin teklıf edıyordu. Ya da abc kaskosu 17 bin TL bile teklıf edıyordu. Ama bılınen sırketlerden almak ıstedım daha ılk arac oldugundan ıyı mı yaptım kotu mu bılmıyorum.