Makaleler
4
Selamlar. Black Ops 6'yı ön sipariş verenlere özel olarak erken erişimi sunulan Black Ops 6'nın Beta'sını test ettim ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hatta bu yazı, normalden biraz daha kısa olabilir. Ama önceden uyarayım: Bu bir İlk Bakış olduğu için tam bir inceleme sayılmaz, çünkü oyunun tam versiyonu daha çıkmadı. Ben ise Game Pass üyesi olduğum için erkenden oynuyorum. Erken erişim yarın bitecek, 6 Eylül'de ise Açık Beta'ya geçiş yapılacak. O zaman oyunu bedavaya test edebilirsiniz.

Beta'da sadece Multiplayer modunu oynayabiliyorsunuz. Yani şu anlık Campaign ve Zombies modu erişime açık değil. Ben de Multiplayer modunda birkaç maç oynadım. Açıkçası oyunun oynanışı önceki Black Ops'lara nazaran daha çok gelişmiş.

Oyun, mekanik olarak Omnimovement adında bir mekanik sistemini kullanmakta. Oyunu oynarken bu sistem, size başka bir oyunu hatırlatabilir. O da Max Payne. Tıpkı Max Payne'deki gibi sağa, sola, önünüze ve arkanıza atlayıp kayabilirsiniz. Bu da oldukça hızlı bir oynanış sunuyor oyuncuya. Oyunu oynamadan önce bu sistemin klasik Call of Duty'lere aykırı olduğunu ve yeri geldiğinde oyuncuları kanser edebilecek bir sistem olabileceğini söylemiştim. Yanılmışım. Bu sistem, oyuna apayrı bir hava katmış. Açıkçası bu sistem hoşuma gitti diyebilirim. Rekabeti daha da artıran bir etken olmuş bu Omnimovement sistemi. Dinamikliği de bir taraftan artırıyor bu sistem. Bunun yanı sıra oyunun vuruş hissiyatı, önceki oyun Cold War ile aynı denilebilecek seviyede. Yine de vuruş hissiyatı iyi denilebilecek seviyede. Silahlar ve ekipmanlar da Cold War ile aynı denilebilir. Oyunda bulunan Scorestreak'lerin görünüşleri ve etkinleştirince devreye giren animasyonlar değişmiş ama teoride önceki oyunla yine aynı.

Loadout konusunda da yine Gunsmith sistemiyle devam ediliyor. Önceki oyunlardan aşina olduğumuz Perk'lerin yanı sıra şöyle garip bir sistem getirmişler: Oyundaki her Perk'ün kendi kategorisi bulunmakta. Enforcer, Recon ve Strategist olmak üzere 3 farklı kategori bulunmakta. Eğer bir Loadout'taki üç Perk'ü aynı kategoride olacak şekilde seçerseniz, oyun size Combat Specialty adında özel bir Perk veriyor. Bu Perk'ler ise kategoriye göre değişiklik gösterecek şekilde size ekstra Buff'lar kazandırıyor. Örneğin Enforcer kategorisinden 3 tane Perk'ü kuşanırsanız, o kategorinin Combat Specialty'sini elde ediyorsunuz. Bu Specialty de maçlarda düşman öldürdükten sonra karakterinizin hareket hızının artmasını ve canının hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlıyor. Diğer Combat Specialty'lerde de farklı farklı Buff'lar mevcut.

Call of Duty® 3.09.2024 15_48_48.webp

Loadout menüsünde Wildcard adı verilen bir başka özellik daha var ama onun hakkında hiçbir fikrim yok. Duyduğuma göre bu Wildcard'lar seviyeye göre açılıyormuş ve bu Wildcard'lar da aynı Perk'ler gibi bazı yeni özellikler sağlıyormuş. Deneyimlemediğim için net konuşamıyorum ama sistem biraz garip duruyor açıkçası. Örneğin önceki oyunlarda normal şartlarda Perk kuşanmanızla kazandığınız Overkill yani her iki silah slotuna ana silahları ekleyebilme özelliğini Wildcard'a özel olarak yapmışlar. Dediğim gibi, biraz garip.

Değinmek istediğim bir diğer konu da isteğe bağlı olarak değiştirebileceğiniz HUD tasarımları. Normal şartlarda gözümü rahatsız etmediği sürece HUD'larda pek bir değişiklik yapmam. Çoğu zaman Default yani varsayılan ayarları tercih ederim. Yine de oyun, farklı HUD tasarımlarında oynamak isteyen oyuncular için farklı farklı HUD'lar bulundurmakta. Aralarında garip HUD tasarımları da gördüm ama yine de varsayılan HUD tasarımını kullanmayı tercih ettim. Dediğim gibi, zevkinize göre seçebilirsiniz.

1725368397998.webp

Teknik olarak da oyunun sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Oyunu RTX 4070 Ti Super ekran kartlı ve i7-14700K işlemcili bir bilgisayarda oynuyorum ve son ayarlarda iyi bir performans alıyorum. FPS değerinin çoğu zaman 100'ün üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Grafik konusunda gözüme batan pek bir şey olmadı. İyi denilebilir.

Sonuç olarak Black Ops 6'nın Multiplayer Beta'sı, kullandığı yeni mekanik sistemiyle bende farklı bir deneyim yaşattı. Bazı noktalarda bana "E bu Cold War'un aynısı" dedirtse bile yine de eğlendirdi diyebilirim. Bir noktadan sonra sıkılabilirsiniz tabii ama birkaç maç atıp kafa dağıtmak isteyenler için şimdilik potansiyeli var. Tabii oyun şu an Beta sürümünde, yani oyunda eksik bir sürü şey var. Bölge ele geçirme ve Team Deathmatch dışında daha adam akıllı oyun modu göremedim. Ya da bana denk gelmedi, bilemiyorum. Zamanla eksik olan şeylerin de ekleneceğini düşünüyorum.

Son olarak da videosunu çektiğim bir maçı sizlerle paylaşmak istiyorum. Muhtemelen YouTube'tan veya başka mecralardan kısa kısa kesitlerle görmüşsünüzdür ama daha fazla fikir sahibi olmanızı istediğimden Demo niteliğinde bir videoyu alta koyacağım. Oyunu ne kadar iyi oynayıp oynamadığımın bir önemi yok. İsterseniz bakabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere.

Son düzenleyen: Moderatör: