Ilgaz dağının Çankırı girişinde lastik bazen çıkmıyor. Araçlar deneye deneye buz yapıyorlar giriş yolunu. Zincir yoksa kaptırıp gelmen lazım.

Onun dışında bir de hayatta kalma bilgisi vermiş olayım; aracın içerisinde mutlaka birkaç mum bulundur. Olur da aracın bozulursa, ufak bir mumun yaydığı ısı, seni donarak ölmekten kurtaracaktır. :)

İyi sosyaller. Önceden 500 km civarı uzun yol yaptım ancak bu soğuk havalarda hiç uzun yola çıkmadım.

Araç şahin, kışlık lastikler takılı. 3-4 yıldır bu aracı sürüyorum ve tüm dinamiklerine alışkınım. Ilgaz-Bolu taraflarına çıkacağım ne önerirsiniz?

@Eagles

Hava durumuna bak, antifrizi kontrol et, cam suyunun donmaz olduğundan emin ol. Ilgaz–bolu'da gölgeli virajlar buzlu olur, hızını düşük tut. Ani fren–gaz yapma, yokuşta durmamaya çalış, inişleri vitesle kontrol et. Şahin hafif olduğu için arkayı hemen bırakır yumuşak kullanırsan sorun yaşamazsın.

İyi sosyaller. Önceden 500 km civarı uzun yol yaptım ancak bu soğuk havalarda hiç uzun yola çıkmadım.

Araç şahin, kışlık lastikler takılı. 3-4 yıldır bu aracı sürüyorum ve tüm dinamiklerine alışkınım. Ilgaz-Bolu taraflarına çıkacağım ne önerirsiniz?

@Eagles

Tam 1 ay önce doğan SLX ile Erzurum'dan İstanbul'a geldim. Kalorifer çıkışlarından biri tıkanmıştı ve bayağı fark ediyor.
Bolu tarafları epey kar yağışlıdır. Sıkı giyinin derim, kalorifer çalışması şart. Ayrıca frenler de önemli hocam.

Fren ve lastik performansını kontrol etmek için uygun bir yolda sert fren yap, lastik kızaklama yaparsa geçmiş olsun. 😂

Arabayı yavaş ve dikkatli sür, Tofaşlar dandik araba olduğu için arkayı bırakabiliyorlar.
Zincir seti bulundur, Bolu tarafı soğuktur kışa uygun giyinin.

Yoldaki su birikintilerine girme, sileceklerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et, lastik basıncına dikkat et, lastiklerden arabayı sallayarak yalama bijon var mı diye bakabilirsin, arabada ekstra benzin bulundurun, kaloriferin düzgün çalıştığından emin olun...

İyi forumlar. Önceden 500 km civarı uzun yol yaptım ancak bu soğuk havalarda hiç uzun yola çıkmadım.

Araç Şahin, kışlık lastikler takılı. 3-4 yıldır bu aracı sürüyorum ve tüm dinamiklerine alışkınım. Ilgaz-Bolu taraflarına çıkacağım ne önerirsiniz?

@Eagles
Çok devirli kullanma, antifrizi kontrol et, yağını kontrol et, lastiklerin bitikse çıkmaya çalışma, araç arkadan itişli olduğu için mutlaka kalacaktır arka bagaja yük olacak insanlarla çıkın yola, harici bir şey olmaz. İyi yolculuklar.

Bolu ve Ilgaz mı? :) Daha az riskli yerler olabilir eğer tercih şansı varsa. Çünkü Bolu şehir merkezinden ve Ilgaz'da belirli bir yerden sonra hareket etme şansı bulamazsınız.
Siz nereleri önerirsiniz? Her türlü Ilgaz'da bulunacağım. Oradan maksimum 250 km civarı uzak yerler olabilir: Kastamonu, İnebolu ve Cide tarafları dışında. Oralara gittiğim için eledim oraları.

Siz nereleri önerirsiniz? Her türlü Ilgaz'da bulunacağım. Oradan maksimum 250 km civarı uzak yerler olabilir: Kastamonu, İnebolu ve Cide tarafları dışında. Oralara gittiğim için eledim oraları.
Bu sene Ilgaz tarafına henüz gitmedim ancak kar düştü. Bölgede kar seviyesinin yüksek olduğunu söylüyorlardı. Ilgaz Dağı Milli Parkı’na gitmeyi düşünüyorsanız, o yollara Şahin ile çıkmayın. Bu civarda Eskişehir tarafına gidilebilir.

Bu sene Ilgaz tarafına henüz gitmedim ancak kar düştü. Bölgede kar seviyesinin yüksek olduğunu söylüyorlardı. Ilgaz Dağı Milli Parkı’na gitmeyi düşünüyorsanız, o yollara Şahin ile çıkmayın. Bu civarda Eskişehir tarafına gidilebilir.

Köyüm Ilgaz'da o yüzden köyüme gitmişken oradan bir yere gideceğim. Zaten şu kar zamanında Ilgaz yaylalarına imkanı yok çıkılmaz klasik araçlarla. Eskişehir'de gezilecek nereler var?