Cheriel

Uzman
İlk defa matematiğe çalışıyorum konu anlatımı izledikten sonra maksimum zorlasam 5 soru yapabiliyorum.

Normal mi sizce bu kadar yanlış ile çalışmak?

Ben onu bile yapamıyorum, ilk defa çalıştıysanız normal. Bir süre sonra yanlışlarınız azalır.

İlk defa matematiğe çalışıyorum konu anlatımı izledikten sonra maksimum zorlasam 5 soru yapabiliyorum.

Normal mi sizce bu kadar yanlış ile çalışmak?
Hata yapmadan bir şeyi öğrenemezsiniz zaten, gayet normal bir durum. Neyi yanlış yapıyorum diye kendinize sorup hatalarınızı anlarsanız o zaman öğrenmeye başlarsınız.

Hocam yanlış değil de soruları yapamıyorum direkt. Keske yanlış yapabilsem ona da razıyım.
Her şeyden hızlı sonuç almayı beklemeyin, sabırlı olun ve yavaş yavaş ilerleyin. Anlamadığınız soruları sormak için internette çeşitli platformlar var, (bkz; Eodev) bu tarz platformlardan anlamadığınız soruları paylaşarak yardım alabilirsiniz.

Hocam yanlış değil de soruları yapamıyorum direkt. Keske yanlış yapabilsem ona da razıyım.

Test çözmenin, soru çözmenin amacı zaten yapabilmek değildir. Zaten yapabiliyor olsaydınız niye çalışasınız? Yapamadığınız için çalışıp eksik olduğunuz noktaları tespit edip onları tamamlamanız için soru çözülür. Yanlış yapmakta veya direkt yapamamakta sorun yok. Sorun eğer soruyu yapamayıp sonra çalışıp, çözümünü öğrendiğin halde aynı soru tarzını yapamıyorsan başlar.

Her şeyden hızlı sonuç almayı beklemeyin, sabırlı olun ve yavaş yavaş ilerleyin. Anlamadığınız soruları sormak için internette çeşitli platformlar var, (bkz; Eodev) bu tarz platformlardan anlamadığınız soruları paylaşarak yardım alabilirsiniz.

Hocam yapamadığım soruların çözüm videosunu izliyorum 1,2 tanesini anlamasam da diğerlerini " aslında yapabilirmisim" diyorum. Sadece soruda kullanacağım tekniği bilmiyorum ve çözüm videosunu izlediğim için ben yapmıyorum deyip moralim bozuluyor.

Çabala yeter. Daha yeni olduğundan beynin o alanla alakalı yeni yeni gelişiyor. Yavaş yavaş çalıştıkça anlama kapasitende artacaktır.