Yanlış anlama: Psikiyatrilik bir iş. Doktor hemen ilaç vermiyor. Konuşma terapisi de alabilirsin; doktor psikoloğa yolladığı zaman. Ücretsiz zaten devletteki psikologlar.
En son LGS zamanj concerta içmiştim başka da içmedim. Konuşma terapistini hali hazırda alıyorum kekemeliğim var biraz o yüzden.
Sabah kaçta uyanıyorsun, kaçta okuldan çıkıyorsun, eve kaçta varıyorsun? Ne zaman dinleneceksin, ne zaman dışarı çıkacaksın? Saçmalama, altı saate çıkartırsan bir anlamı kalmaz. İki saat daha fazla çalışacağım diye her şeyden olursun. O çalışma isteğin de gider artık. Üç-dört saat gayet iyi.
Düzenli olarak 6'da kalkıyorum. Okulun mantığı biraz garip saat 21'de çıkıyorum. Saat 14 ile 21 arası ders çalışma şeyi hocam. Ama aralarında toplamda 2 saat ara oluyor yani geriye 5 saat kalıyor. Ben de 3-4 ssat çalışıyorum.
Zaman az kalınca 7-8 saatlere çıkması iyi olur mu? Tabii kademe kademe çalıştıktan sonra.
Kademe kademe arttırırım da ama hocam birden artması zor.

Zaman az kalınca 7-8 saatlere çıkması iyi olur mu? Tabii kademe kademe çalıştıktan sonra.

Son dönemlere doğru çıksın şu an çıkması zararın olur. Ara tatillerde, hafta sonunda yine çıksın, okulun son 3 4 ayında ocaktan sonrasında o sürelere çıkabilir.

Düzenli olarak 6'da kalkıyorum. Okulun mantığı biraz garip saat 21'de çıkıyorum. Saat 14 ile 21 arası ders çalışma şeyi hocam. Ama aralarında toplamda 2 saat ara oluyor yani geriye 5 saat kalıyor. Ben de 3-4 ssat çalışıyorum.

Eğer saat dokuzda eve geliyorsan hiç çalışma dinlen, uyumadan yarım saat önce tekrarını yap öyle uyu.

Peki o tekrarı TYT konuları için mi yapayım yoksa 12.sınıf konuları için mi?
Benim tekrardan kastettiğim şey, sözlü tekrar yani ezberlemen gereken şeylerin tekrarı. Mesela kimyada “katyon artı yüklü şeylerdir” gibi. Onun dışında, matematikte tekrar soru çözerek ya da soru çözümü izleyerek olur. Ama onu da evde yapmano tavsiye etmem. Zaten dershaneye ya da okula gidiyorsun, orada yap.