nnomad 83

Üstün
Makaleler
4
Bugün sabah itibarıyla GNÇ 20 GB paketiyle Turkcell'e giriş yaptım. Açtığım gibi tonlarca SMS yağdı üstüme :D. Bu kadar göndermelerine yasal veya teknik olarak ne kadar gerek var, tartışılır. Tabii beni biliyorsunuz, ben olayın hız ve performans tarafındayım. O durumda diyebileceğim yani hızlar iyi. Özellikle toplam 160 MHz'lik bant genişliği sunuyorlar. O yandan iyiler. Bir de fark ettiğim kadarıyla diğer operatörler (en azından Vodafone öyleydi) gibi sahte 5G olayını yapmıyorlar. Ne zaman açsam gerçek 5G ile bağlanıyorum. O anlamda iyi yapmışlar.

Ev içerisinde hızları beğendim. En ücra köşede 100 Mbps gördüm, şaşırdım; hatta Vodafone'dayken 15 zar zor gözüküyordu. Bağlanmıyordu, hatta o kadar diyeyim. Şehir içi hızlarda güzel. 3.5 GHz bandı gerçekten iş görüyor. 350 Mbps hızları yakaladım. Hatta benim telefonun teorik limiti bu sanırım, öyle tahmin ediyorum. Aramaların kalitesi güzel. Kesilme, donma, takılma, üstten çıkma, alttan tepme yok.

Gecikmeler de fena değil. Var yine ama online FPS oynatır. Mesela PUBG Mobile, CoD Mobile rahat oynarsınız. Upload tarafı 35 Mbps max gördüm. E, yani vasatın üstü diyebiliriz.

Kampanyalar güzel. Güzel markalarda indirimler var. Salla kazan yaptım, GB verdi. İnşallah Vodafone'daki gibi indirim çeki zart zurt vermiyordur. Hatta iki tane seçenek sunması güzel olmuş. GNÇ uygulamasını da beğendim. Orada da çatlat var, iki tane yumurta falan var. Bana salı ve çarşamba dedi. Bugün aldım, GB verdi. Verdikçe veriyor valla. Toplam 26 GB falan oldu.

Arayüz olarak sade, güzel yapmışlar. Vodafone gibi karışık değil. Yalnız taahhütü sorgulamak için şu bota sorma olayını beğenmedim. Direkt sorgulat işte, niye botla uğraştırıyorsun ki? Alın, yaptık, kullanın kafasında olmuş. Paketin fiyatı 550 TL. Şimdilik memnunum. Umarım ileride şikayet konusu açmam. İyi forumlar dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
24 senedir Turkcell'iyim, diğer operatörlere göre Turkcell iyidir. Pahalı olabilir ama kaliteli operatör kullanmak daha iyidir.

IMG_20260818_212251.webp

Anlik Turkcell'de ev icerisinde aldigim hiz, bolgeye gore cidden degisiyor.

@ZCPS21, 5G guc tasarrufu ayarini acarsa bence gayet ideal olur. Sirf isinmayacak diye hizdan %70 odun vermeye gerek var mi tartisilir.
Tercih meselesi, görüşüm 5G'nin kullanılmamasından yana.
Paketlerin kotaları ve fiyatları ortada, sosyal medyada kaydırmak ve oyun oynamak için 4G yeterli hâlâ.