Flokki

Yetkin
Makaleler
1
Selam, bugün saat 10.00 gibi direksiyon sınavım vardı fakat maalesef yokuşta aracın hızı düşürüp vitesi 2'den 1'e almayı unuttuğum için aracı stop ettirdim. Komisyonlar sakinleştirip panik yapma demesine rağmen bu sefer de kırmızı ışıkta da aynı şekilde vitesi boşa veyahut 1'e almayı unuttuğum için aynı şekil stop ettirdiğim için ilk hakkımı yaktım.

8 günlük direksiyon eğitiminde hiçbir şekilde stop ettirmeyip parkları da 0 hata ile yapmama rağmen niye sınav günü boş beleş hatalardan sınavdan kaldım anlayamıyorum. Özellikle babacan komisyon gelmesine rağmen ve trafiğin yoğun olmadığı saatlerde sınavım olup geçemediğim için ciddi oranda inancımı kaybettim sonraki sınavıma dair. Tavsiyeniz nedir ve özellikle panik yapmamak için? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ehliyet sınavında kimse şans faktörünü görmezden gelemez. Komisyonun kıl olmayanına denk gelmeniz güzel şansmış aslında. Bundan sonrası için bence hatalarınızın üstüne gidip onları minimalize etmeniz. Örneğin; yokuş çalışın ve sürekli ışık var mış gibi 250 metrede bir durup vitesi boşa alıp tekrar kalkış yapın. Amaç burada bu rutine alışmanız.

Debriyajın mantığını öğrenin. Ciddi söylüyorum, kavrama nasıl çalışır bilmek işinizi biraz kolaylaştırır. Onun dışında da çıkın arabayla antrenman yapın, tabii ki yanınızda ehliyete sahip birisi olsun. Aracı öğrenmenin tek ve en iyi yolu kullanmak, öğrendikten sonra zaten geçersiniz.

Selam, bugün saat 10.00 gibi direksiyon sınavım vardı fakat maalesef yokuşta aracın hızı düşürüp vitesi 2'den 1'e almayı unuttuğum için aracı stop ettirdim. Komisyonlar sakinleştirip panik yapma demesine rağmen bu sefer de kırmızı ışıkta da aynı şekilde vitesi boşa veyahut 1'e almayı unuttuğum için aynı şekil stop ettirdiğim için ilk hakkımı yaktım.

8 günlük direksiyon eğitiminde hiçbir şekilde stop ettirmeyip parkları da 0 hata ile yapmama rağmen niye sınav günü boş beleş hatalardan sınavdan kaldım anlayamıyorum. Özellikle babacan komisyon gelmesine rağmen ve trafiğin yoğun olmadığı saatlerde sınavım olup geçemediğim için ciddi oranda inancımı kaybettim sonraki sınavıma dair. Tavsiyeniz nedir ve özellikle panik yapmamak için? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bilgi vereyim;

Her aracın debrijanın kavrama noktası farklı.

AAracı vitese takıp, ayagını yavaşca debriyajdan çek ve devirin düşmeye başlayıp stop ettiği yer kavrama noktasıdır. Sınav başlamadan imkanın varsa dene bunu.

Son düzenleme:
Aracınız varsa alıştırma yapmanı öneririm. Ben de ehliyet kursuna gidene kadar hiç araba kullanmamıştım. İlk direksiyondan kalınca arkadaşlardan falan arabayı rica ettim yakın mesafe olsa da kullanarak o heyecan ve acemiliği üzerimden attım. Tek yolu bence bu, sihirli bir değnek yok yani.

Debriyajın mantığını öğrenin. Ciddi söylüyorum, kavrama nasıl çalışır bilmek işinizi biraz kolaylaştırır. Onun dışında da çıkın arabayla antrenman yapın, tabii ki yanınızda ehliyete sahip birisi olsun. Aracı öğrenmenin tek ve en iyi yolu kullanmak, öğrendikten sonra zaten geçersiniz.

Araç sürmede sorun yok hocam. Derste parklar, ani fren bu tarz şeyleri yapıyorum tekte. Sinyallere de çok dikkat ediyorum fakat ilk sınav hakkım olduğu için mi bilmiyorum lakin ilk defa yokuşta stop ettirdim mesela çünkü aracın devrini düşüp vitesi düşürmeyi unuttum. Keşke parklara kalsaydım da kalmama değseydi diyorum, boş beleş bir hatada kaldım ona üzülüyorum. Özellikle de babacan bir komisyonun denk geldiği bir sınavda.

Zaten direksiyon sınavı dediğiniz şey Türkiye'de tamamen ezber ve stres anında yönetimi ölçüyor, iyi sürücü olduğunu ölçmüyor. Dört tane giriş hakkın da olduğu için kendini buna hazırlamalısın. Zaten birincisini girdiğin için ikinciyi direkt geçeceğini düşünüyorum. Ek olarak kendi hocanın sana mental açıdan yardım etmesi daha doğru olur.