İlk dönem kalınan dersten 2. dönem geçilir mi?

sametbabiyiyen

Üyecik
Merhaba arkadaşlar.

Bugün kafam epey karıştı, sizlere danışmak istedim. Ben 9. sınıfa gidiyorum ve okulların kapanmasına artık çok az bir zaman kaldı. Normalde yarın Türk Dili ve Edebiyatı dersi için hocadan 4 puan (sözlü vs.) isteyecektim çünkü 1. dönemde bu dersten kalmıştım, 2. dönemde ise geçtim.

Şu an 1. dönem Edebiyat ortalamam 41.925, bu dönem ise 55 gözüküyor. İki dönemin not ortalamaları toplanıp bölünüyor diyenler de var, MEB mevzuatının 56. maddesine göre ikinci dönem geçilirse doğrudan geçileceğini söyleyenler de var.

Peki ben şu anki notlarımla bu dersi geçmiş mi bulunuyorum yoksa kalmış mı? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz maddede öyle bir şey demiyor. İkinci dönem ortalama 70+ olursa geçilir diyor. Sizin durumunuzda 2 dönem ortalaması 50 olmalı. Sizin ise 43.5 falan oluyor dolayısıyla kalıyorsunuz. İkinci dönem notunuz 58 olursa geçersiniz.

Kod:
Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılması

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

b) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 (Ek ibare:RG-2/9/2020-31232) ,

c) (Ek:RG-2/9/2020-31232) İlgili alan/dal dersinin staj bitirme sınavında başarılı,

olması gerekir.

Bu mevzuata göre ikinci dönem ortalaman 70'in altında olduğu için her türlü kalıyorsun.

Ders ortalaması mı yoksa direkt not ortalaması mı 70 olması lazım? Edebiyattan puan istersem 59 olursa yani geçiyorum. Bu sayede sınıfta kalmam.

Ders ortalaması mı yoksa direkt not ortalaması mı 70 olması lazım? Edebiyattan puan istersem 59 olursa yani geçiyorum. Bu sayede sınıfta kalmam.

İkisi de oluyor. İlk dönem 10 ile geçtin ikinci dönem normalde 90 alman gerekli ama 70 alsan geçiyorsun. Sizin durumunuzda ise ilk dönem 42 olduğu için 58 almanız yeterli.

Bu 70+ kuralı ilk dönem facia not alan kişilerin geçme ihtimalini arttırmak için eklenmiş bir madde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…