Resident Evil 7 oyununu bayıla bayıla oynadım. Tam istediğim o korku atmosferi ve hikayesini aşırı fantastikliğe kaçmadan çok güzel anlatan, mekaniklerini beğendiğim, optimizasyonu iyi yapılmış bir korku klasiği olma yolunda emin adımlarla ilerlemişti benim için.
Oyunu bitirdiğimdeyse oldukça memnundum açıkçası.
Sonra 8. oyunu indirmeye başladım. Oyun hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. 30 GB'lık oyunu indirdim ve oyuna girip oynamaya başladım. Oldukça güzel de başladı. Yine o gerçek ile fantastikliğin arasındaki çizgi, oyunun ilk girişinde de korunuyordu. Ama sonra oyunun asıl kısmı başladı. Garip canavarlar saldırdı falan ve ona da okeydim, sonuçta o kadar da fantastik sayılmazdı. Sonra kale bölümleri başladı ve ben orada oyundan koptum. 7. oyunda gerçekçi olan atmosfer ve ortam yerini tamamen fantastik bir kaleye ve süper güçleri olan insanımsılara bırakmıştı. Korkunçluk tarafından eser yoktu. Aynı Resident Evil 4 gibi aksiyon/survival geriliminden ibaretti. Resident Evil 7 fantastik değil miydi? Evet fantastikti fakat 8 kadar da değildi. Hala gerçekçi tonunu korumaya çalışıyordu.
Not: Oyunu yaklaşık 120 dakika oynamışım.
Benim 8. oyun hakkında ki ilk izlenimim bu şekilde.
Özetleyecek olursam:
Korku kısmı arka plana atılmış ve aşırı fantastik. 7. oyunu daha çok beğendim.