Bu konuda veterinerin diyeceğine bakmam lazım sanırım. Bir de dişilerin kısırlaştırma konusu sıkıntılıymış, bunun aslı astarı nedir acaba?
Aslı astarı bir zorluğu yok. Veterinerden bilgi alırsınız, aşılarını ve kısırlaştırma mevzusunu. Mutlaka çip takın ve kısırlaştırmayı unutmayın. Kedilerle aile duygusu yoktur. Yeri geldiğinde kendi yavrusu ile bile çiftleşir. Instagram'da gezen malum kişilerin "kedi bir defa doğursun, sonra kısırlaştırırım" kolpasına kanmayın.

Özellikle sütten kesilip kesilmediklerini sordum, yaş ve kuru mama yiyorlar denildi. Galiba bu haliyle bir sorun olmaz, 6 haftalık veya biraz büyük olduklarını biliyorum ama 8 haftalık değiller sanırım. Arkadaşım aracılığıyla tesadüfen buldum, o sebeple çok detaylı bilgi edinemedim. Henüz daha erkense büyümelerini bekleyebilirim. Elimden geldiğince yalnız bırakmamaya çalışacağım.
Şimdiden sahiplenin. Çünkü büyüdükçe sahibini bırakmak istemez kediler.

Esya olarak kum kabi, su kabi ve mama kabi disinda baska bir sey almana gerek yok. Envai cesit oyuncak aldim, hicbiriyle oynamadi. Yatak aldim, bir kere bile yatmadi. Tirmalama tahtasi aldim, bir kere bile tirmalamadi. Kediden kediye degisebilir ama cevremde kedi sahibi olan kisilerin kedileri de ayni.

Mama olarak kesinlikle ucuza kacmani onermem, eger ucuza kacarsan ileride sana cok daha pahaliya patlar. 3000 TL 10 KG mama aliyorum ben, 6-7 ay gidiyor. Ayni sekilde kaliteli kum almaya calisin, 10 litresi icin 200-400 TL'lik kum idealdir. Mama ve su kaplarini plastik yerine ergonomik seramik kap tavsiye ederim.

Ic, dis, mantar, kuduz, karma ve losemi asisi oluyor. Veterinerden veterinere fiyatlar degisiyor. Yanlis hatirlamiyorsam biz mantar, losemi, kuduz icin 3000 TL; Ic, dis icin 500 TL oduyoruz. Karma da 500 TL ama 2 sefer yapiliyor.

Esya olarak kum kabi, su kabi ve mama kabi disinda baska bir sey almana gerek yok. Envai cesit oyuncak aldim, hicbiriyle oynamadi. Yatak aldim, bir kere bile yatmadi. Tirmalama tahtasi aldim, bir kere bile tirmalamadi. Kediden kediye degisebilir ama cevremde kedi sahibi olan kisilerin kedileri de ayni.

Mama olarak kesinlikle ucuza kacmani onermem, eger ucuza kacarsan ileride sana cok daha pahaliya patlar. 3000 TL 10 KG mama aliyorum ben, 6-7 ay gidiyor. Ayni sekilde kaliteli kum almaya calisin, 10 litresi icin 200-400 TL'lik kum idealdir. Mama ve su kaplarini plastik yerine ergonomik seramik kap tavsiye ederim.
Mama olarak aklımda Brit Care Kitten 2 veya 7 KG var ama 7 kiloluk bayatlar mı emin olamadım, yoksa birim fiyatı çok daha uyguna geliyor. Brit Care alınabilecek en iyi mamaymış sanırım, farklı bir öneriniz var mı? Yaş mama vs. alınmalı mı? Ara sıra suda tavuk haşlayıp verme fikrim var. Kum seçiminde de ince ve kalın kum ayrımını gördüm, bunu neye göre seçmeliyim? Kap olarak çelik veya seramik kap bakacağım.

Ic, dis, mantar, kuduz, karma ve losemi asisi oluyor. Veterinerden veterinere fiyatlar degisiyor. Yanlis hatirlamiyorsam biz mantar, losemi, kuduz icin 3000 TL; Ic, dis icin 500 TL oduyoruz. Karma da 500 TL ama 2 sefer yapiliyor.
Bu aşıları her ay mı yaptırıyoruz?

Sakın insan yiyeceği vermeyin. Bazen çok ısrarcı olabiliyorlar ama onlar için ölümcül olabiliyor. Mesela çikolata kediler için çok toksiktir.
Evet kedi sahiplenmeyi düşünmeden çok önce de bunu duymuştum, teşekkür ederim. Çikolata gibi soğan da çok zararlıymış sanırım.

@B 52 Stratofortress, Kaliteli mama fakat en iyi mama degil; Orijen, Acana, Virbac vb. cok daha kaliteli mamalar var fakat abarti fiyatlardalar. Market mamasi tarzi mamalara bulasmadiginiz surece cogu mama yeterince iyi. Genel olarak kilosu 200-400 TL arasi mamalar iyi ve F/P denilebilir. Sahsi olarak N&D oneririm, ben de kedime bu markadan aliyorum. Yas kedi mamasi alinabilir ama kaliteli olmasi gerek. Felix, Whiskas marka mamalar bir nevi abur cubur gibi kedi icin. Cok sagliksiz bu tarz urunler. Kum olarak ince taneli, tozsuz bentonit kum iyidir.

Asi konusuda veterinerde takvim oluyor, ona gore cagiriyorlar. Genelde ic, dis icin 2-3 ayda 1, digerleri icin 6 ayda 1 cagiriyor bizim veteriner. Bu zaman araliklari idealdir muhtemelen.