Tabii yapacağım yorum daha çok "arkadaşlık" üzerine olacak da iki arkadaşımla (ayrı ayrı) konsoldan oyun oynamaya bayılırdım. Aşağıda bahsettiğim konsollar da "benim ilkim" sayılır.
Bakın, şimdi bu mesajı yazarken düşünedurdum, benim çocukluğumda konsolların yeri büyükmüş ha. Bu konunun benimle bu kadar alakası olduğunu tahmin etmezdim, gözlerim doldu yazarken:
- PS2
- Bir kız çocukluk arkadaşım vardı. Ailelerimiz arkadaştı, bizim de arkadaşlığımız bebeklikten başladı. Neyse, konudan çok sapmayayım. Ne zaman onların evine gidecek olsak acayip mutlu olurdum, birlikte vakit geçireceğimiz için. Takardık istediğimiz oyunun CD'sini, beklerdik monitörde (televizyon gibi bir şeydi) PS2'nin açılmasını. Şu an nedense Winx dışında bir oyun hatırlayamıyorum. Eminim ki başka oyunlar da oynuyorduk. Neyse, çok uzatmayayım. PS2'nin arkadaşlığımızdaki yeri küçük değildi.

Hah, şimdi biraz düşününce bir oyun daha hatırladım: Tilkili bir tane. Of, Google'da "PS2 fox game" diye arattım ve buldum:
Sanki daha dün oynamış gibi hatırladım. Zehir fırlatan bir düşman vardı, hatta işte büyük canavarları sersemleterek üzerlerine çıkıp kontrol ediyorduk. Goril kontrol edebiliyorduk ya, en çok onu hatırladım.
- Bir kız çocukluk arkadaşım vardı. Ailelerimiz arkadaştı, bizim de arkadaşlığımız bebeklikten başladı. Neyse, konudan çok sapmayayım. Ne zaman onların evine gidecek olsak acayip mutlu olurdum, birlikte vakit geçireceğimiz için. Takardık istediğimiz oyunun CD'sini, beklerdik monitörde (televizyon gibi bir şeydi) PS2'nin açılmasını. Şu an nedense Winx dışında bir oyun hatırlayamıyorum. Eminim ki başka oyunlar da oynuyorduk. Neyse, çok uzatmayayım. PS2'nin arkadaşlığımızdaki yeri küçük değildi.
- Wii
- Bir başka arkadaşımda vardı. Yakın bir ilkokul arkadaşımdı. Wii'de spor aparatı vardı arkadaşımın, acayip bir şeydi. Gözlerimin önündeki teknolojiye ağzım açık kalıyordu.