Detaylar
Kim cevapladı?İlk ve tek kartım 9400 GT.
Merhaba,
Daha öncesinde hep laptoplar ile ilgilenirken (Favori laptop modelim hala XP SP3 işletim sistemli Dell Latitude D610 bir bunun bir de Toughbookların hastasıyım.) Radikal bir karar ile 2010'da ilk defa topladığım (Öncesinde yine bir masaüstü bilgisayarım vardı fakat tüplü monitör ve XP işletim sistemli, DDR RAM kullanan bir bilgisayardı.) Ve o zamanın parasıyla 1000 USD tutan bilgisayarın ekran kartı "HIS 6790 IceQ X Turbo 1GB GDDR5 PCI-e" idi. i5 - 661 CPU ve 4 GB DDR3 RAM ile birlikte toplamıştım. Bu ekran kartı ile şöyle bir problem yaşamıştım, driver vb. herhangi bir şeyin arayışı içerisine girdiğimde veya inceleme programları ile baktığımda ekran kartım 6790 değil 6700 gözüküyordu hep. Geçtiğimiz günlerde bir taşınma durumu yaşadım taşınırken eski 512 Megabayt'lık ilk DDR RAM'lerimi, Floppy disketlerimi bile buldum.
İşte bu ekran kartı beni AMD ekran kartlarından soğutan kart yükte değilken 90 derecede çalışıyordu. O zamanlar hep GeForce ekran kartı istiyordum tabii kurlar şu anki gibi değildi o zamanlar erişebiliyorduk çoğu şeye. PayPal vardı yurt dışına iş yapıyordum gelen parayla eBay de sabaha kadar ihalelere katılıyordum kalem nargile alıyordum.
Eki Görüntüle 6995
Termal macun değişimi hiç yapmadım, 2022 yılında en son elimden çıkartım ikinci el olarak ekran kartını. Artık içinde tozdan yeni bir Cumhuriyet kurulmuştu.
O zaman topladığım sistemin görselini de bulabilirsem buradan paylaşacağım.Buldum.
Eki Görüntüle 6994
Sizlerin ilk sahip olduğunuz ekran kartı nedir?
NVIDIA GeForce 9800GT. Halen aktif olarak kullanmaya devam ediyorum.
Zamanının efsanelerinden..
GTX 750. 10 yıldır kullanıyorum bir bırakmadı beni.
- Makaleler
- 1
GTX 745 bence çok sağlam karttı zamanında.
Zamanının en iyi kartlarından biri olan 9800GT buna üzüldü.
GeForce 6100 vardı ama chipsete gömülü oluyordu bunlar. Harici olarak AMD X1550 vardı galiba.
Bu konudaki çoğu kart zamanının en iyi kartlarıydı. Benim kartım da keza öyle tabii ölümü erken gerçekleşti.Zamanının en iyi kartlarından biri olan 9800GT buna üzüldü.![]()