Duygusallığa yer yoksa o zaman Galatasaraylıyım diye taraftarların ve yönetimin gözünde puan toplamaya çalışmasın. Bunu kullanarak son vurgununu yapmaya kalkışmasın.

Zaten kenarda en az 50-60 milyon euro param varsa 2 yıl eksik alacağım toplam 5 milyon euro paranın peşine düşmem. Galatasaraylıyım, hep Galatasaray'da oynama hayalim vardı diye milletin duygularına oynuyorsam o zaman ona göre para talep ederdim. İkiyüzlülüğe ve bunun normal karşılanmasına gıcığım var.

Birincisi zaten kariyeri bitmiş, son çare olarak bu yaşlarda Türkiye'ye gelen futbolculara bu paraların verilmesine karşıyım.

İkincisi aleni şekilde milletin duygularına oynayıp sonra profesyonellikle duygusallığa yer yok bahanesiyle ikiyüzlü davrananlara gıcığım.
Kaç mesajdır aynı şeyi söylüyorsun. İlkay'ın duygularımızla oynadığını nereden çıkarıyorsun? Kimsenin duygusuyla falan oynadığı yok adamın. 😅 Adam Galatasaray taraftarı ve iyi bir kariyeri olan profesyonel bir futbolcu.

İlkay'ın duygularımızla oynadığını nereden çıkarıyorsun? Kimsenin duygusuyla falan oynadığı yok adamın. 😅
"Galatasaray taraftarıyım, Galatasaray forması giymek hariç kariyerimde hayal ettiğim her şeyi yaptım."

"Son bir hayalim var, o da Galatasaray'da oynamak."

"Annem hariç bütün ailem Galatasaraylıydı. Galatasaray çarşaflarım bile vardı."

Bu beyanlar duygusal beyanlar. Hem iş para almaya gelince profesyonellikle duyguya yer yok denilecek hem taraftar ve yönetimde kabullenici karşılık beklemek için kariyerinin en sonlarında transfer olmadan önce bunları söylemek normal mi olacak? Madem bu kadar istiyor o zaman lige Arabistan ligi, kulübe de Arap kulübü muamelesi yapmasın.

Mesut konusuna hiç girmiyorum. Dediğin gibi milliyetçilik üstünden İlkay'ın o kadar da konuya dahiliyeti yok. Bir defa oldu, sonrasında Almanya şansölyesinden özrünü diledi yoluna baktı.

Son düzenleme:
Burada kendisine sorulsa %99.99'u Almanya milli takımını seçecek adamlar gelmiş kariyeri için en iyisini seçmek isteyen futbolcunun tercihi hakkında yorum yapıyor.

Adhominem, karşıtın ne olduğunu bilmeyen ve mevzudan uzak çıkışlar ne zaman biter acaba? Bir de kendini farklı zannetme yanılgısı var tâbii. Türklükten bahsederken, Türklük için çalışmamış bir birey hakkındaki savunmanız bu mu?

Bunun varlığına destek olma çabası zaten sorun olan ve sizin buradaki yanlış tercihleri bir şekilde örtmeye çalışmanız.

Gelsin çok sevdiği Galatasaray'ına... Türk oyunculara karşı aşırı eleştirel yaklaşmayı da bırakmamız lazım. İlk hatalarında yerin dibine sokuyoruz. İlkay kaliteli bir oyuncudur. Unutmayalım Mertens de bu yaşlarda gelmişti ve 3 senede verdiği katkıyı gördük. Avrupa disiplini almış bir oyuncudur İlkay.

Bahsettiğiniz futbolcu Türk değil Alman. Artık şu aradaki farkı anlayın. Çok seviyorsa çocukluk aşkını, bundan 2-3 yıl önce transfer haberleri çıktığı zaman gelecekti, şimdi makatı kadayıf bağlamış, kulüpten ne koparırsam kârdır kafasında.

Haber yalandır diye umuyorum, değilse bile geldiği zaman umarım ki 1 dakika bile oynayamaz.

"Galatasaray taraftarıyım, Galatasaray forması giymek hariç kariyerimde hayal ettiğim her şeyi yaptım."

"Son bir hayalim var, o da Galatasaray'da oynamak."

"Annem hariç bütün ailem Galatasaraylıydı. Galatasaray çarşaflarım bile vardı."

Bu beyanlar duygusal beyanlar. Hem iş para almaya gelince profesyonellikle duyguya yer yok denilecek hem taraftar ve yönetimde kabullenici karşılık beklemek için kariyerinin en sonlarında transfer olmadan önce bunları söylemek normal mi olacak? Madem bu kadar istiyor o zaman lige Arabistan ligi, kulübe de Arap kulübü muamelesi yapmasın.
En büyük hayallerimden birisi Apple'da çalışmak diyelim. Apple hayranlığımı ve ciddi tartışmalara girecek kadar fanatikliğimi bu siteye adım atmış herkesin bildiğini varsayıyorum. Bana Apple'da, direkt kampüsün içinde mesela Kurumsal İletişim Müdürlüğü teklif ediliyor olsun. Bu teklif elbette ki benim geçmişime, başarılarıma, kariyerime bakılarak yapılacaktır. Önceki işimden yılda 2 milyon dolar kazanıyorsam, Apple'da sadece hayalim olan bir şirkette çalışmak olsun diye 1 milyon dolara çalışmam mesela. Bu, Apple'ın bile bana verdiği değeri azaltır. Hayatta herkes kendi değerini belirler. Bir ürüne ne kadar fazla para verirsen o ürün senin için o kadar değerli hale gelir. Az para verirsen gözden çıkarması kolay olur. İlkay hem Türk kökenli oyuncuların aşırı mobbinge uğradığı bir ülkede futbol oynamaya gelecek, ilk hatasında çarmıha gerilecek, hem de maaşında indirime gidecek, öyle mi? Akıllı hiçbir insan bunu yapmaz. Bu ülkenin futbol atmosferi hafife alınacak bir durumda değil. Avrupa ülkelerinin pek çoğunun nüfusundan fazla taraftar var bu ülkede.

Bahsettiğiniz futbolcu Türk değil Alman. Artık şu aradaki farkı anlayın. Çok seviyorsa çocukluk aşkını, bundan 2-3 yıl önce transfer haberleri çıktığı zaman gelecekti, şimdi makatı kadayıf bağlamış, kulüpten ne koparırsam kârdır kafasında.

Haber yalandır diye umuyorum, değilse bile geldiği zaman umarım ki 1 dakika bile oynayamaz.
Türk asıllı falan da hadi onu da geçiyorum. Gerçek bir Türk, nüfusunda illa TC yazmaması gerektiğini bilir.

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

Anası, babası Türk olan biriyle ilgili konuşurken fazla patavatsız davranıyorsunuz.

Adhominem, karşıtın ne olduğunu bilmeyen ve mevzudan uzak çıkışlar ne zaman biter acaba? Bir de kendini farklı zannetme yanılgısı var tâbii. Türklükten bahsederken, Türklük için çalışmamış bir birey hakkındaki savunmanız bu mu?

Bunun varlığına destek olma çabası zaten sorun olan ve sizin buradaki yanlış tercihleri bir şekilde örtmeye çalışmanız.
Neden örtmeye çalışayım? Ben tercihin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bir şeyi örtmek için bu kadar çaba harcamam. Doğru olduğunu düşünüyorsam düşüncelerimi söylerim.

Asıl Adhominem yapan sizsiniz. İki saattir bana adamın Türklüğünü tartışmaya açıyorsunuz. Aldığı maaşı düşürmesi gerektiğini falan söyleyen var. Te Allahım.

En büyük hayallerimden birisi Apple'da çalışmak diyelim. Apple hayranlığımı ve ciddi tartışmalara girecek kadar fanatikliğimi bu siteye adım atmış herkesin bildiğini varsayıyorum. Bana Apple'da, direkt kampüsün içinde mesela Kurumsal İletişim Müdürlüğü teklif ediliyor olsun. Bu teklif elbette ki benim geçmişime, başarılarıma, kariyerime bakılarak yapılacaktır. Önceki işimden yılda 2 milyon dolar kazanıyorsam, Apple'da sadece hayalim olan bir şirkette çalışmak olsun diye 1 milyon dolara çalışmam mesela.
Kenarda 50-60 milyon dolar/euro paran varsa, hayalin kariyerine bir de Apple'ı yazmaksa ve Apple'ın da senin fedakarlık yapacağın maaşının yarısıyla yanına kaliteli başka birini alıp tarihinde iyi yönde değişiklik yapma şansını artırabileceğini biliyorsan o fedakarlık yapılır.

Bu gibi adamların servetinin boyutunu anlamıyorsun bence. İlkay için bundan 40 yıl sonra iyice yaşlanıp geriye dönüp baktığında 2 yılda eksik alacağı 5 milyon euro paranın hiçbir anlamı olmayacak. Yalnız Galatasaray için İlkay'a verilen o bütçenin yarısıyla kadroya katılabilecek kaliteli bir oyuncunun daha sezon içinde fark yaratması hatta kupaya doğrudan etki etmesi mümkün.

Futbolcu ya böyle toplara girmeyecek ya da girdiyse de bunun karşılığını bunu düşünüp "hayali" için bir şeylerden onun için önemsiz sayılacak bu fedakarlığı yapacak. Burada büyük bir ikiyüzlülük var.

Asıl sen ne dediğini bilmiyor gibisin. Süslü bir ifade kullanmak ister gibi "Adhominem" attın ortaya ama şu yaptığın "Adhominem'in dik alası. Aç da bir oku, Adhominem neymiş? En basit tabirle tartışmayı bağlamından koparmak ve "Ne dediğini bilmiyorsun?" gibi ifadelerle karşı tarafın argümanlarına değil, şahsına, zekasına veya bir takım başka özelliklerine yönelmektir.
İlkay için bundan 40 yıl sonra iyice yaşlanıp geriye dönüp baktığında 2 yılda eksik alacağı 5 milyon euro paranın hiçbir anlamı olmayacak.
Anlamı olacak. Anlamı şu; kendine biçtiğin değer. Eğer bir yer sana fazla maaş veriyorsa, orası için değerli olursun. Nokta.

İsteyenin bir yüzü...
Vermeyenin iki yüzü...

Anlamı olacak. Anlamı şu; kendine biçtiğin değer. Eğer bir yer sana fazla maaş veriyorsa, orası için değerli olursun. Nokta.

İsteyenin bir yüzü...
Vermeyenin iki yüzü...
Burada Galatasaray'ın "hayalimiz İlkay'ı kadromuza katmak" diye bir söylemi var da oyuncudan mı fedakarlık bekleniyor? Tam tersine profesyonel birinin yapmaması gerektiği şekilde bağlılık ve hedef bildirisini yapan taraf İlkay. Kendi değerini, hayaline verdiği değerin üstünde görüyorsa o zaman bu topa girmeyecekti. Bu kadar basit.

Şirketler ve kulüpler aynı şeyler değildir, bu kısımdaki söylemini de bence gözden geçir.

En büyük hayallerimden birisi Apple'da çalışmak diyelim. Apple hayranlığımı ve ciddi tartışmalara girecek kadar fanatikliğimi bu siteye adım atmış herkesin bildiğini varsayıyorum. Bana Apple'da, direkt kampüsün içinde mesela Kurumsal İletişim Müdürlüğü teklif ediliyor olsun. Bu teklif elbette ki benim geçmişime, başarılarıma, kariyerime bakılarak yapılacaktır. Önceki işimden yılda 2 milyon dolar kazanıyorsam, Apple'da sadece hayalim olan bir şirkette çalışmak olsun diye 1 milyon dolara çalışmam mesela. Bu, Apple'ın bile bana verdiği değeri azaltır. Hayatta herkes kendi değerini belirler. Bir ürüne ne kadar fazla para verirsen o ürün senin için o kadar değerli hale gelir. Az para verirsen gözden çıkarması kolay olur. İlkay hem Türk kökenli oyuncuların aşırı mobbinge uğradığı bir ülkede futbol oynamaya gelecek, ilk hatasında çarmıha gerilecek, hem de maaşında indirime gidecek, öyle mi? Akıllı hiçbir insan bunu yapmaz. Bu ülkenin futbol atmosferi hafife alınacak bir durumda değil. Avrupa ülkelerinin pek çoğunun nüfusundan fazla taraftar var bu ülkede.

Türk asıllı falan da hadi onu da geçiyorum. Gerçek bir Türk, nüfusunda illa TC yazmaması gerektiğini bilir.

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

Anası, babası Türk olan biriyle ilgili konuşurken fazla patavatsız davranıyorsunuz.

Neden örtmeye çalışayım? Ben tercihin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bir şeyi örtmek için bu kadar çaba harcamam. Doğru olduğunu düşünüyorsam düşüncelerimi söylerim.

Asıl Adhominem yapan sizsiniz. İki saattir bana adamın Türklüğünü tartışmaya açıyorsunuz. Aldığı maaşı düşürmesi gerektiğini falan söyleyen var. Te Allahım.

1750552239621.webp

Doğum yeri Almanya, uyruk Almanya, milli takım Almanya. Ama işine gelince Türk asıllı, Galatasaray aşığı. Hadi oradan.