Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bu her ne kadar iyi olsa da işin bir kötü tarafı da var kanımca. O da, bu konuların artık küçük yaştaki çocukların aklına girmiş olması.
Şimdi çıkıp bana bunu dediğim için laf atabilirsiniz. Bunu deme sebebim, mültecileri desteklediğimden falan değil. Bunu deme sebebim, daha küçük yaşta olan bireylerin çevresinden ne kadar kötü etkilendiğini anlatmak.
Çocukların böyle olaylara şahit olması ve bunlardan etkilenmesi beni bir taraftan üzüyor doğrusu. Elbette birçok insanın aklında mültecilerin gitmesi konusunda farkındalık oluşması lazım, ama bir diğer önemlisi ise bunu çocuklara bulaştırmamak. Bu olaylara şahitlik duymuş kişilerden biri de benim. Şu ana kadar iyi şeyler görmemin yanı sıra çok kötü şeyler de gördüm. Boşuna demiyorum yanlış zamanda doğdum diye.
Tekrar diyorum, bunu okuduktan sonra çıkıp bana "Mültecileri destekliyorsun, hain!" diye çıkışmayın.
Şimdi çıkıp bana bunu dediğim için laf atabilirsiniz. Bunu deme sebebim, mültecileri desteklediğimden falan değil. Bunu deme sebebim, daha küçük yaşta olan bireylerin çevresinden ne kadar kötü etkilendiğini anlatmak.
Çocukların böyle olaylara şahit olması ve bunlardan etkilenmesi beni bir taraftan üzüyor doğrusu. Elbette birçok insanın aklında mültecilerin gitmesi konusunda farkındalık oluşması lazım, ama bir diğer önemlisi ise bunu çocuklara bulaştırmamak. Bu olaylara şahitlik duymuş kişilerden biri de benim. Şu ana kadar iyi şeyler görmemin yanı sıra çok kötü şeyler de gördüm. Boşuna demiyorum yanlış zamanda doğdum diye.
Tekrar diyorum, bunu okuduktan sonra çıkıp bana "Mültecileri destekliyorsun, hain!" diye çıkışmayın.
- Makaleler
- 1
Bu tür şeylere çocukları alet etmemek lazım. Sonuçta ilkokul öğrencisi, sınıfındaki başka ülkeden gelmiş bir öğrenciye zorbalık yapabilir.
- Makaleler
- 1
Hiç "helal olsun" falan diyesim yok, durduk yere moralim bozuldu. Ben bu çocukların yaşındayken nelerle uğraşıyordum onlar daha genç yaşta neler düşünüyorlar.
Çocuklara "kardeşlik, barış" süslü "entegrasyon" fikirleri aşılamaya çalıştıkça, umuyorum ki bu da ters tepecek. Elbette çocuğun, çevresinden etkilendiği için bu tür tepkiler vermesi mümkün ancak şu anda çocuklar gerçekten de bu sorunu yaşıyorlar. Biz çocukken "Arap" denilince Cennet Mahallesi'ndeki gibi "ayva" diyen petrol zenginleri veya zenciler aklımıza gelirdi ama bu çocuklar şu anda sokaklarında, sınıflarında, okullarında, haberlerde görüyorlar, hem de sürekli.
"Entegrasyon, asimilasyon, barış, kardeşlik, gitmeyecekler, bir kısmını göndersek de hepsini gönderemeyiz" diyen her kim varsa, bilin ki ya bir ihanet, ya da cahillik içerisindedir. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının verdiği mücadele de yasal değildi ama hak idi...
"Entegrasyon, asimilasyon, barış, kardeşlik, gitmeyecekler, bir kısmını göndersek de hepsini gönderemeyiz" diyen her kim varsa, bilin ki ya bir ihanet, ya da cahillik içerisindedir. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının verdiği mücadele de yasal değildi ama hak idi...
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
İmparator.