shimpx

Gelişen
Arkadaşlar, öncelikle merhaba,

Kardeşim Güney Kore'de ve gelirken kendisine telefon aldırmak istiyorum. Ancak telefonu pasaport ile IMEI kaydı yaptırmak istemiyorum. Çift SIM yuvası sayesinde 8 ay "takla attırarak" kullanmayı düşünüyorum.

Aklıma takılan soru şu:
  • Telefonu kayıt ettirmeden havaalanına indiğinde, gümrükte sorun yaşar mı ya da telefona el koyarlar mı?
  • Kayıt ettirmediğim durumda nasıl bir süreç izlemeliyiz?

Kayıt ücreti yüksek olduğu için kayıt yaptırmak istemiyorum ve dediğim gibi, kayıtsız şekilde 4 ay + 4 ay olmak üzere toplamda 8 ay kullanmak istiyorum. Ancak kayıt yaptırmadığımız durumda gümrükte problem yaşar mıyım?

İnternette de çok sağlıklı bilgiler bulamadığım için buraya konu açmak istedim.
Şimdiden ilgi, alaka ve yardımınız için teşekkür ederim.

@Haluk Albayrak
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, öncelikle merhaba,

Kardeşim Güney Kore'de ve gelirken kendisine telefon aldırmak istiyorum. Ancak telefonu pasaport ile IMEI kaydı yaptırmak istemiyorum. Çift SIM yuvası sayesinde 8 ay "takla attırarak" kullanmayı düşünüyorum.

Aklıma takılan soru şu:
  • Telefonu kayıt ettirmeden havaalanına indiğinde, gümrükte sorun yaşar mı ya da telefona el koyarlar mı?
  • Kayıt ettirmediğim durumda nasıl bir süreç izlemeliyiz?

Kayıt ücreti yüksek olduğu için kayıt yaptırmak istemiyorum ve dediğim gibi, kayıtsız şekilde 4 ay + 4 ay olmak üzere toplamda 8 ay kullanmak istiyorum. Ancak kayıt yaptırmadığımız durumda gümrükte problem yaşar mıyım?

İnternette de çok sağlıklı bilgiler bulamadığım için buraya konu açmak istedim.
Şimdiden ilgi, alaka ve yardımınız için teşekkür ederim.

@Haluk Albayrak
@Recep Baltaş
Tek cihazda sıkıntı yok. Güney Kore’de ise Samsung cihaz getirmek daha mantıklı.