anakin

Uzman
Laptop ekranında herhangi bir hareket olduğunda klavyenin orta/sağ taraflarından bir cızırtı sesi geliyor. Video izlerken sesten dolayı veya kulaklık varsa duyulmayabiliyor ama mesela forumda kaydırırken özellikle geceyse odanın diğer köşesinden bile çok net şekilde duyuluyor. Ekranda olan hareketlilikten öte imleci hareket ettirdiğimde ses inanılmaz artıyor, zaten videoda da da bunu gösterdim rahatlıkla duyabilirsiniz. Bunun sebebi nedir, garantiye yollamalı mıyım? 9 aylık daha cihaz herhangi bir şekilde içini vesaire açmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fareyi hareket ettirdiğinde oluyorsa çok yüksek ihtimalle Coil Whine olabilir. Garantiye yollayabilirsin ama işlem yaparlar mı emin değilim.
Test amaçlı GPU’yu önce standart moda aldım baya azaldı, stabil cızırtı vardı kulağımı dayayınca imleç hareketi sesi arttırmıyordu. Sonra eko moda aldım yani kapattım, yine aynı neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Bu coilwhine olduğunu mu gösterir?

Test amaçlı GPU’yu önce standart moda aldım baya azaldı, stabil cızırtı vardı kulağımı dayayınca imleç hareketi sesi arttırmıyordu. Sonra eko moda aldım yani kapattım, yine aynı neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Bu coilwhine olduğunu mu gösterir?
Benim ekran kartımda da en küçük işlemde hafif bir ses duyuyorum. Caner hocamın dediği gibi CE olabilir, 100 FPS üstüne çıktığında daha da artıyor

Ben de Asus ROG Strix G18 kullanıyorum. Aynı problem bende de var. Fareyi hareket ettirdiğimde aynı cızırtı benden de geliyor. Önce mouse ile alakalı bir problem mi acaba dedim ve çıkartıp touchpad ile denedim yine aynı ses gelmeye devam etti. Alalı bir yıl oldu ürünü hala garanti kapsamında ama. Bu bana bir problem yaratır mı? Eğer sorun sadece ses çıkmasıysa problem değil ama ileride daha farklı bir şey yaparsa garanti bitmeden götürmek istiyorum.

Ben de ASUS ROG STRIX G18 kullanıyorum. Aynı problem bende de var. Fareyi hareket ettirdiğimde aynı cızırtı benden de geliyor. Önce mouse ile alakalı bir problem mi acaba dedim ve çıkartıp touchpad ile denedim yine aynı ses gelmeye devam etti. Alalı bir yıl oldu ürünü hala garanti kapsamında ama. Bu bana bir problem yaratır mı? Eğer sorun sadece ses çıkmasıysa problem değil ama ileride daha farklı bir şey yaparsa garanti bitmeden götürmek istiyorum.

Bende son 1 haftadır kulaklık takmadan oyun oynayınca ekran kartımdan ses geldiğin fark ettim, maalesef kesin bir çözümü yok çünkü coil whine dediğimiz en basit haliyle bobin cızırtısıdır. Ses çıkarması büyük bir sorun teşkil etmez sadece rahatsız edebilir.

Bende son 1 haftadır kulaklık takmadan oyun oynayınca ekran kartımdan ses geldiğin fark ettim, maalesef kesin bir çözümü yok çünkü coil whine dediğimiz en basit haliyle bobin cızırtısıdır. Ses çıkarması büyük bir sorun teşkil etmez sadece rahatsız edebilir.
Zaten kulaklıkla kullanıyorum. Servise versem ne zaman verecekleri ya da çözebilecekleri de belli değil. Eğer problem çıkarır ileride diyorsanız ama götüreyim hocam.