Kharov

Uzman
Yer
Pripyat
Artık yeni çıkan veya çıkış yapacak oyunların sadece belli bir kitleyi (yatırımcıları) tatmin etmeye çalışmalarından dolayı gittikçe kötüleşen oyun sektörünün farkındasınızdır, zevk alabileceğiniz birbirinden farklı oyunlara denk gelmek artık epey zor. Öyle ki artık yeni çıkan 20 oyunun 7-8 tanesi souls-like, geri kalanlar ise birbirinin neredeyse aynısı olan veya birbirinden kötü olan oyunlar.

Bu durumdan sıkıldığım için artık genellikle ya eski oyunları oynanabilir hale gelecek şekilde modlayarak oynuyorum ya da indie oyunlara yöneliyorum. Son zamanlarda S.T.A.L.K.E.R.'ın ilk oyununa yapılan G.A.M.M.A. Mod paketi, Kenshi veya Project Zomboid gibi sandbox RPG oyunları oynuyorum. Emergent gameplay ana odağım diyebilirim. Script'ten değil sistemlerin rastgeleliğinden doğan olayları seviyorum.

Fakat haliyle bu 3 oyun ve birkaç indie oyun sürekli oynanmıyor, insan doğal olarak bir süre sonra sıkılıyor veya oyundan baymak istemediği için azar azar oynamaya çalışıyor.

Sizin bu türevde önerdiğiniz, severek oynadığınız, eski veya yeni olan oyunları öğrenmek ve fikir alışverişi yapmayı isterim. Lütfen souls-like veya lineer hikaye akışına sahip olan oyunları önermeyiniz. Evet elbette souls-like ve lineer hikaye oyunları da güzel ancak bunları çokça oynadım ve artık gerçekten hiçbir tadı tuzu kalmadı.

Sizin de tavsiyelerinizi ve var ise fikirlerinizi öğrenmek isterim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rimworld. Piyasadaki en iyi random story-generator oyun olabilir. Üstelik sonsuz mod desteği ile her türlü gameplay'ı kolaylıkla geliştirebiliyorsunuz. Bunun dışında çok düz gözükse de oyunun teması ve kullanıcıların adanmışlığı sayesinde bazen inanılmaz sahnelere mahal veren Helldivers 2'de FPS odaklı güzel bir alternatif olabilir. Özellikle azıcık iletişime geçerseniz Helldivers 2'deki adanmışlık-mizah arası ortam çok iyi hikayelere sebebiyet verebiliyor.

Rimworld. Piyasadaki en iyi random story-generator oyun olabilir. Üstelik sonsuz mod desteği ile her türlü gameplay'ı kolaylıkla geliştirebiliyorsunuz. Bunun dışında çok düz gözükse de oyunun teması ve kullanıcıların adanmışlığı sayesinde bazen inanılmaz sahnelere mahal veren Helldivers 2'de FPS odaklı güzel bir alternatif olabilir. Özellikle azıcık iletişime geçerseniz Helldivers 2'deki adanmışlık-mizah arası ortam çok iyi hikayelere sebebiyet verebiliyor.

RimWorld'e ufak bir göz gezdirdim. Galiba daha önce duymuştum fakat hiç bakmadım. Anladığım kadarıyla kısmen kendi ekosistemimizi, kolonimizi kuruyor ve yönetiyoruz, biraz teknik alanları var gibi fakat ilgi çekici görünüyor listeme ekledim teşekkür ederim. Ek olarak Helldivers 2'yi kesinlikle alacağım, halihazırda günler öncesinde sepetime eklemiştim.

System Shock 2. (1 biraz daha dungeon crawler türüne yakın)

Deus Ex (2000).

Prey (Yeni olan).

Immersive simler lineerdir ama iyi immersive simler size lineer olduğunu asla hissettirmez.

System Shock 2. (1 biraz daha dungeon crawler türüne yakın)

Deus Ex (2000).

Prey (Yeni olan).

Immersive simler lineerdir ama iyi immersive simler size lineer olduğunu asla hissettirmez.

Evet immersive-sim'ler de kısmen lineerdir fakat benim demek istediğim klasik lineer oyunlardı. System Shock 2'yi defalarca oynadım çok severim hiç eskimez gözümde. Prey'e ve Deus Ex'e henüz şans vermedim fakat aklımdalar, yakın zamanda bir şans vereceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Evet immersive-sim'ler de kısmen lineerdir fakat benim demek istediğim klasik lineer oyunlardı. System Shock 2'yi defalarca oynadım çok severim hiç eskimez gözümde. Prey'e ve Deus Ex'e henüz şans vermedim fakat aklımdalar, yakın zamanda bir şans vereceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Hocam System Shock 2'yi sevdiyseniz Deus Ex sizi tatmin edecektir. Favori oyunlarımdan direkt.

Dishonored oynadınız mı? Biraz RPG'ye kayacağım ama Morrowind? Emergent gameplay konusunda oldukça iyi bir oyun.

Hocam System Shock 2'yi sevdiyseniz Deus Ex sizi tatmin edecektir. Favori oyunlarımdan direkt.

Dishonored oynadınız mı? Biraz RPG'ye kayacağım ama Morrowind? Emergent gameplay konusunda oldukça iyi bir oyun.

Dishonored nedendir bilmem beni bir türlü içine çekemedi, defalarca şans verdim belki sorun bendedir diyerek fakat elektrik alamadım. Morrowind favorilerimdendir, benim fikrimce Oblivion ve Skyrim'in gölgesinde kalmış bir oyun. Ben açıkçası Oblivion'a değil Morrowind'e remake yapmalarını beklerdim. Siz söylemişken tekrar indireceğim sanırım kanım kaynadı tekrar.

Dishonored nedendir bilmem beni bir türlü içine çekemedi, defalarca şans verdim belki sorun bendedir diyerek fakat elektrik alamadım. Morrowind favorilerimdendir, benim fikrimce Oblivion ve Skyrim'in gölgesinde kalmış bir oyun. Ben açıkçası Oblivion'a değil Morrowind'e remake yapmalarını beklerdim. Siz söylemişken tekrar indireceğim sanırım kanım kaynadı tekrar.
Hocam ben tam tersi Oblivion'dan pek hoşlanmıyorum. Özellikle modlanmış Morrowind'i tercih ediyorum. Son yıllarda çok iyi modlar geldi/güncellendi.
Skyrim ayrı tabii. Sadece satın aldığım versiyonunda 600 saatim var.

Hocam ben tam tersi Oblivion'dan pek hoşlanmıyorum. Özellikle modlanmış Morrowind'i tercih ediyorum. Son yıllarda çok iyi modlar geldi/güncellendi.
Skyrim ayrı tabii. Sadece satın aldığım versiyonunda 600 saatim var.
Belki biraz ofansif bir yorum olacak fakat Oblivion'un bu kadar sevilmesinin en büyük sebebinin internetteki Oblivion NPC memeleri olduğunu düşünüyorum. Bence Morrowind ve Skyrim'in arkasından gelecek bir oyun. Tabii burda Oblivion kötü demek istemiyorum o da çok iyi fakat Morrowind ve Skyrim kadar değildi kendimce.

Belki biraz ofansif bir yorum olacak fakat Oblivion'un bu kadar sevilmesinin en büyük sebebinin internetteki Oblivion NPC memeleri olduğunu düşünüyorum. Bence Morrowind ve Skyrim'in arkasından gelecek bir oyun. Tabii burda Oblivion kötü demek istemiyorum o da çok iyi fakat Morrowind ve Skyrim kadar değildi kendimce.
Oblivion genellikle faction hikayelerinden dolayı seviliyor (özellikle Dark Brotherhood ile Thieves Guild). Onun dışında pek gideri yok bence. Ne Skyrim gibi basitliğinden güç kazanıyor ne de Morrowind gibi karmaşası eğlenceli (emergent gameplay). Remaster ile grafiklerdeki absürtlüğü biraz gidermişler ama bu sefer de (3060 için konuşuyorum) performans sorunları var.

Uzunca bir süredir mod takımlarının arasında takılıyorum ve bu iki oyun da çok tutuluyor. İnsanlar hâlâ Morrowind için mod çıkarıyor: Skyrim: Home of the Nords, Project Cyrodiil, Tamriel Rebuilt gibi büyük projeler başlı başına ayrı oyun derecesinde. Skyrim için de Enderal (bu direkt ayrı oyun) ve Bruma var kesinlikle önerebileceğim.

Oblivion sanırım görece kötü bir mod API (Oblivion Construction Set) ile geldiği için o konuda da biraz zayıf. Skyrim daha iyi bir API (Skyrim Creation Kit) ile gelince oranın topluluğu pek kalmadı.