Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama neden düzensizlik olsun ki? Çok Tanrılı dinlere bakınca görüyoruz ki bir tane Asıl Tanrı var. Onun sözü geçiyor. Diğer Tanrıların da kendi sorumlulukları var. Atıyorum gök tanrısı gökyüzünü ve hava olaylarını kontrol eder. Hayvan tanrısı hayvanlarla ilgilenir gibi gibi... İslam ve semavi dinlerde de melekler yok mu? Ha melekler ha diğer tanrılar. Fark yok. Aşırı saçma bir açıklama. Ayrıca neden mantıklı geliyor İslam sana? Diğer Semavi'ler neden mantıksız?

Ezbere kelimeler yerine şu inancınızı sağlam bir temele oturtsanız İslam alemi olarak Dünya'ya hükmederiz ama nerede? Anca kulaktan dolma böyle saçma sapan argümanlar.

Çok tanrılı olsa kime tapıcağız? Baş tanrıya mı öyle işlere uğraşan tanrılara mı?
Melekler, Allah'ın yardımcısıdır ki, günah sevap yazmakla yükümlüdür.
Ayrıca dediğiniz örnekte, hayvan işleriyle başka tanrı vb. uğraşsın demişsiniz, böyle bir şey var o da melekler, doğa olayları ilgili ilgilenen meleklerde var. Asıl senin dediğin saçma. İslam'ı araştır gel.
Özellikle melekleri.

Ayrıca, melekler asla günah işlemezler. Sadece tek yaratıcı Allah’a taparlar. Tanrı başka melek başka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tanrının varlığına inanıyorum ve ondan nefret ediyorum, yaklaşık 13 yaşımdan beri.

Ayrıca, melekler asla günah işlemezler. Sadece tek yaratıcı Allah’a taparlar. Tanrı başka melek başka.
Ben buradan tanrıların günah işleyebileceğini anladım. Peki Allah günah işler mi? İslam'ı araştır gel diyecek kadar bilgilisiniz, size sorayım.

Bir yandan haklısınız. Ama Müslümanım da yazsan İslam'a inanıyorum da yazsan aynı şey. Bu konu için ayrı düşünebilirsiniz tabi.
Zaten Müslümanım deyince aklı yerinde olan bu Hristiyan demez. Ama bazı toplumlarda yanlış anlaşılabilir. Bu da çok nadir olur yani.

Ama neden düzensizlik olsun ki? Çok Tanrılı dinlere bakınca görüyoruz ki bir tane Asıl Tanrı var. Onun sözü geçiyor. Diğer Tanrıların da kendi sorumlulukları var. Atıyorum gök tanrısı gökyüzünü ve hava olaylarını kontrol eder. Hayvan tanrısı hayvanlarla ilgilenir gibi gibi. İslam ve semavi dinlerde de melekler yok mu? Ha melekler ha diğer tanrılar. Fark yok. Aşırı saçma bir açıklama. Ayrıca neden mantıklı geliyor İslam sana? Diğer Semavi'ler neden mantıksız?

Ezbere kelimeler yerine şu inancınızı sağlam bir temele oturtsanız İslam alemi olarak Dünya'ya hükmederiz ama nerede? Anca kulaktan dolma böyle saçma sapan argümanlar.
Tanrı dediğin kişi zaten her şeyi yönetebilecek bir kudrete ve güce sahip. Başkalarına ihtiyacı yok, her şeyi yönetmek onu zorlamaz. Ki bu senin de inandığın İslam'a göre de böyle. Bunu inkâr edersen Müslüman bile değilsin zaten. Ayrıca o işler o kadar basit değil, bu kadar basit düşünmeyin yok o bunu yönetirdi yok bu bunu yönetirdi bir sıkıntı olmazdı gibisinden. Onu zorlamamasına rağmen Tanrı neden başka Tanrılar yaratsın? Bu bir karmaşıklığa sebep olmaz mıydı? İnsanlar neye inanacaklarını şaşırmaz mıydı? Tanrı gücü yetmesine rağmen bir karmaşıklığa sebep olacak bir saçmalık yapmaz.

Saçma sapan bir şekilde hemen parlamışsınız. Bu ne kadar saçma bir mesaj? Yani bana diğer dinler mantıksız gelip İslam mantıksız gelemez mi? Diğer dinleri de araştırdım, İslam'ı da araştırdım. En mantıklısı İslam geldi. Misal İncil, değiştirilmiş bir kitap olduğu belli oluyor ve çok yoruma dayalı. Tanrı neden bu kadar yoruma dayalı bir kutsal kitap göndersin bize? Bu kutsal kitapların ilk gönderilmiş hâli böyle değildi, sonradan değiştirildi. Biz Allah tarafından gönderilen kitaplara inanıyoruz. O gördüğün İnciller falan bir insan tarafından değiştirilmiş kitaplar. Diğer dinlere inananlara da saygı duyarım, bir şey demem. Hiçbir dini değere hakaret etmem ve alay etmem. Ki ben kimim ki birinin inancına karışacağım? Ama bana göre mantıksız yani.

Oldu mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.