Bu foruma Türkçe hocası tutmak lazım, Allah için gidin kitap okuyun Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi tavsiyemdir.
Orada diyorum ki kafası basmamasına rağmen, daha beş kuruş felsefe ve din bilmeden ben tanrıumursamazım diyebilmek, tanrıtanımazım diyebilmek bence uç ve komik. Daha okuduğunuzu toparlayamıyorsunuz kardeşim.
Kur'an neredeyse her fırsatta imansız olanları veya başka tanrılara inananları acımasızca cezalandıracağını söylüyor. İyilik meleği olsun olmasın, iman şart yani.
Bunlar rastgele açtığım, önceden işaretlediğim ayetler sadece. Sadece bir göz gezdirip bunları buldum. İman esastır İslam'da. Yoksa evet, keşke her "iyi" insan ödüllendirilse.
Kuranın anlaşılabilecek bir kitap oldugunu iddia ediyorsun ama ne hikmetle Kuranda gecen celiskili ayetlerin birden fazla anlami oldugunu o anlamlarina gore bakmamizi soyleyen din adamlari var sen mi dogrusun onlar mı?
Ben daha yeni araştırmaya başlıyorum hocam bugün kuran okumaya başladım. İyice araştırdıktan sonra ateist veya Müslüman olurum hangisi mantıklı gelirse.
Sırf İslam'ın yaşandığı yerde yaşadığın için mi İslam ile ateizm arasında kalmak zorundasın? Dünya üzerinde bir sürü din var, hepsini araştırmaya zamanın yetmez. Ayrıca herhangi bir dini araştırmak zorunda da değilsin. Bu yüzden bir Tanrı dahil seni kimse yargılayamaz. Haa masal okumak istiyorum diyorsan oku tabii.
Sırf İslam'ın yaşandığı yerde yaşadığın için mi İslam ile ateizm arasında kalmak zorundasın? Dünya üzerinde bir sürü din var, hepsini araştırmaya zamanın yetmez. Ayrıca herhangi bir dini araştırmak zorunda da değilsin. Bu yüzden bir tanrı dahil seni kimse yargılayamaz. Haa masal okumak istiyorum diyorsan oku tabii.
Bakara suresini şimdi bitirdim ve şunu dedim. Böyle bir saçmalık olamaz ya sığırı kurban edip kurbanın bir parçasını alıp öldürülen bir kişiye sürüp yeniden diriltiyorlar. Böyle bir saçmalık olamaz. Nebe 33 var Allah cennette turunç göğüslü yaşıt kızların olduğunu iddia ediyor. Nisa 34'te kadını dövmekten bahsediliyor iğrenç gerçekten.
Fakat yine de okuyacağım daha ne tür saçmalıklar var merak ediyorum.
Bakara suresini şimdi bitirdim ve şunu dedim. Böyle bir saçmalık olamaz ya sığırı kurban edip kurbanın bir parçasını alıp öldürülen bir kişiye sürüp yeniden diriltiyorlar. Böyle bir saçmalık olamaz. Nebe 33 var Allah cennette turunç göğüslü yaşıt kızların olduğunu iddia ediyor. Nisa 34'te kadını dövmekten bahsediliyor iğrenç gerçekten.
Bekle şimdi birileri gelip “ya kardesim o dovmek kelimesinin milyonlarca anlami var kardesim al surdan oku dogrusunu bul www.fonlananislamitarikat.com.tr” diyecek.
Bekle şimdi birileri gelip “ya kardesim o dovmek kelimesinin milyonlarca anlami var kardesim al surdan oku dogrusunu bul www.fonlananislamitarikat.com.tr” diyecek.