Hocam CTRL F ile aramak suretiyle içinde ayet geçen iki kelime buldum ve tekil olarak ayet kelimesi hiç bir yerde yazmıyor. Techolay Sosyal Kuralları
Detaylar
Kim cevapladı?Gerçi internete yazdığının aynısını yazınca anlamını açıklayan bir ton site çıkıyor. Uzatmaya gerek yok.
Onlar anlamını nasıl buluyorlar hocam? Veya nereden uyduruyorlar? Kurandaki bir ayette bile biz kuranı apaçık anlanılabilecek şekilde indirdik diyor yani okuduğumuz şeyi direkt yazana göre anlamamız gerekirdi. Ve açıklanan şeylere göre bir şey yazmıyor.
Bence bu dini konularla ilgili kafanı fazla yorma zaten din kafa yorulması gereken bir şey değil, içerisindeki yazılanlar dogmatiktir, yani sorgulama, sadece inan hani bunun kabaca açıklaması beynini çıkar öyle oku, bu yüzden sana tavsiyem dinlerden uzak dur eğer bir tanrı olsa bu dinler gibi bir din yollamak istese bu kadar çelişkili olmazdı.
Şu anda araştırma aşamasındayım hocam. Kuranı okumaya yeni başladım. 2 haftaya bitiririm kuranı ve mantıklı gelirse inanırım gelmezse inanmam.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Onlarda anlaminin nerden geldigini bilmiyor kaynak olarak sana yine nereden geldigi belli olmayan dini kitaplari gosterecekler.Onlar anlamını nasıl buluyorlar hocam? Veya nereden uyduruyorlar? Kurandaki bir ayette bile biz kuranı apaçık anlanılabilecek şekilde indirdik diyor yani okuduğumuz şeyi direkt yazana göre anlamamız gerekirdi. Ve açıklanan şeylere göre bir şey yazmıyor.
Kisacasi kuranin kelime oyunu yaptigini her kelimenin yuzlerce farkli anlami oldugunu iddia ediyorlar yersen.
Hocam CTRL F ile aramak suretiyle içinde ayet geçen iki kelime buldum ve tekil olarak ayet kelimesi hiç bir yerde yazmıyor. Techolay Sosyal Kuralları
Felsefe Bölümü Kuralları
Felsefe bölümünde ayet paylaşanlar, gereksiz tartışmada bulunanlar ve karşısındakinin fikirlerine karşı saygısızlık yapanlar 1 ay boyunca Felsefe bölümünde etkileşimde bulunamayacaktır.
- Makaleler
- 1
Hocam ayetin indiği dönemki duruma bakmak lazım, indiği zamana göre o amaçla indiği çok belli.Bunu nereden çıkardınız hocam? Ayette böyle bir şey yazmıyor. İnkâr edenleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, asla iman etmezler. Ayette bu şekilde yazıyor.
O ayet din konusu için değil, felsefe sorusuna dini cevap vermek isteyenler için getirilmiş bir kuraldır diye düşünüyorum. İslam hakkında tartışma yapacakken ayet ile bir yere varılamaması saçmalık olur zaten.Felsefe Bölümü Kuralları
Felsefe bölümünde ayet paylaşanlar, gereksiz tartışmada bulunanlar ve karşısındakinin fikirlerine karşı saygısızlık yapanlar 1 ay boyunca Felsefe bölümünde etkileşimde bulunamayacaktır.techolay.net
Bunun için de din konusu lazım ama o da yok.
Onlar anlamını nasıl buluyorlar hocam? Veya nereden uyduruyorlar? Kurandaki bir ayette bile biz kuranı apaçık anlanılabilecek şekilde indirdik diyor yani okuduğumuz şeyi direkt yazana göre anlamamız gerekirdi. Ve açıklanan şeylere göre bir şey yazmıyor.
Hani anlamları Arapçadan çeviriliyor ya, sen İngilizce bir cümleyi çevirirken içerisinde Türkçe karşılığı tam olmayan ve açıklanması gereken şeyler olur ya hani. Burada ki ayetin anlamı da inkar etmekte inat edenler için söylenen bir şey. Yani anlamıyorsanız siz anlamak istemiyorsunuzdur. Mantık kurmak bu kadar zor olmasa gerek. Bu ayetlerin anlamını verenler tek bir ayete bakıp yorumlamıyor, tüm kuranı okumuş kişiler bunlar. Yani ne demek istediğini, kuranın ne anlatmak istediğini bilen, anlamış kişiler. Anlayamadıysan daha da uzatmayacağım.
Hocam ayetin indiği dönemki duruma bakmak lazım, indiği zamana göre o amaçla indiği çok belli.
Kuran ayetleri apaçık indirdik diye ayet var. Yani düz okusanız anlarsınız gibi kastediyor. Yani dümdüz okuyunc.
Hani anlamları arapçadan çeviriliyor ya, sen İngilizce bir cümleyi çevirirken içerisinde Türkçe karşılığı tam olmayan ve açıklanması gereken şeyler olur ya hani. Burada ki ayetin anlamı da inkar etmekte inat edenler için söylenen bir şey. Yani anlamıyorsanız siz anlamak istemiyorsunuzdur. Mantık kurmak bu kadar zor olmasa gerek. Bu ayetlerin anlamını verenler tek bir ayete bakıp yorumlamıyor, tüm kuranı okumuş kişiler bunlar. Yani ne demek istediğini, kuranın ne anlatmak istediğini bilen, anlamış kişiler. Anlayamadıysan daha da uzatmayacağım.
Koskoca tanrı sadece kuranı Arapça okununca doğru anlanılacak şekilde tasarladıysa eğer ben böyle bir tanrının olduğunu düşünmüyorum.
Eşşedü çekince içime tanrı korkusu geliyor diye konu açarken çok iyi hocam, okuma anlama unsuru gayet genel bir yetenek ve kuran o kadar da karışık bir kitap değil anlamak için.Kuran ayetleri apaçık indirdik diye ayet var. Yani düz okusanız anlarsınız gibi kastediyor. Yani dümdüz okuyunc.
Koskoca tanrı sadece kuranı Arapça okununca doğru anlanılacak şekilde tasarladıysa eğer ben böyle bir tanrının olduğunu düşünmüyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
Elektronik Lenovo LOQ 17IRX10 | i5-13450HX & RTX 5050 | 43.000 TL
- mortem.dll