Alakasız.Kuranda böyle bir ayet var, ismini vermeyeceğim ayet paylaşmak yasak olduğundan. Kısaca özetliyim, ayet inanmayanları uyarsanız da onlar imana gelmezler şeklinde. O zaman buna göre peygamberin gelmesi de mantıksız olmaz mıydı?
Detaylar
Kim cevapladı?Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Inanmayanlar değildir o kafirlerdir. "Kafir" gerçekle ilişkisini kesmiş ve coğunlukla kendi doğrularına hapsolmuş kişidir ve eyleminde, gerçeği görmemeyi tercih eder. Kendi düşüncelerini yüceltip, diğerlerini görmezden gelir. Mana inançla ilgili değil, tavır ile ilgilidir.
Sen; kendi bildiğini hak zannedene ne söylersen söyle, boştur.
Diğer taraftan, inanmayip da düsturu doğru lakin arayışta olanlar da vardır ve bunlara dair net bir sıfat belirtilmemiştir.
Sen; önce anla, sonra anlat. Anlayan, anlar zaten.
Bu arada bu da tevildir ve anlayışla ilgilidr. Gerçekle bağdaşmama ihtimali de söz konusudur.
Sen; kendi bildiğini hak zannedene ne söylersen söyle, boştur.
Diğer taraftan, inanmayip da düsturu doğru lakin arayışta olanlar da vardır ve bunlara dair net bir sıfat belirtilmemiştir.
Sen; önce anla, sonra anlat. Anlayan, anlar zaten.
Bu arada bu da tevildir ve anlayışla ilgilidr. Gerçekle bağdaşmama ihtimali de söz konusudur.
Son düzenleme:
Musab komtaninbAskeri
Başarılı
Mademki inanmıyorsunuz saygılı olun mademki insan konuşmayacak bilmediği konu hakkında o zaman siz de bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız. Evrimi kabul etmek dini yalanlamaz lâkin sizin ''Big Bang'' den önce ne olduğunu evrim adamın (ÇMB), evrimi anlattığı gibi net bir şekilde anlatabildiğiniz gün söz veriyorum Tanrı'ya inanmayacağım. Lâkin tekrar edeyim bilmediğiniz konular hakkında üstüne bir de konuyu açan arkadaş gibi ayeti orasından burasından çevirerek sununca haklı olmuş olmuyorsunuz bilginize . Bu arada ilk cümle devrik oldu kusura bakmayın. @Kaays arkadaş sende insanlara devamlı emoji atacağına cevap yaz.Zaten Allah'a iman esastır. Akıl makıl boş iş bir dindar için. Fazla düşünme sen, sadece iman et.. Allah, sevmez sorgulayanı..
Yobazları ciddiye almadığım için bir cevap yazmama gerek yok, zaten benim gibi düşünenler gerekli cevabı vermiş, akıl ve mantık aranmayan, beynini çıkarıp da okuman gereken bir kitap üzerinde bu kadar konuşmaya gerek yok, bir kısmı tehtit, bir kısmı bilim karşıtı, bir kısmı kadın düşmanlığı, bir kısmı da gerçek dışı hikâyelerden oluşan, insan eli ile yazılmış ve milyar insanın tanrı tarafından yazıldığını zannettiği boş bir kitap.@CMDRKaays_08 arkadaş sende insanlara devamlı emoji atacağına cevap yaz.
Önemli olan evrimi ya da Big Bang'i, bu alanda uzman olanlar kadar mükemmel öğrenmek değil. Önemli olan iddiaları çürütmek, bir iki tane dünyanın en ücra köşesinden mezun olan bir profesörün, sırf kadro, tez vb. için sahte fosil üretip bunu kullanması; sonra da sırf bir tane sahte fosilden birçok gerçek fosili de sahte ilan etmek akla mantığa uygun bir şey değildir.Mademki inanmıyorsunuz saygılı olun mademki insan konuşmayacak bilmediği konu hakkında o zaman siz de bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız. Evrimi kabul etmek dini yalanlamaz lâkin sizin ''Big Bang'' den önce ne olduğunu evrim adamın (ÇMB), evrimi anlattığı gibi net bir şekilde anlatabildiğiniz gün söz veriyorum Tanrı'ya inanmayacağım. Lâkin tekrar edeyim bilmediğiniz konular hakkında üstüne bir de konuyu açan arkadaş gibi ayeti orasından burasından çevirerek sununca haklı olmuş olmuyorsunuz bilginize . Bu arada ilk cümle devrik oldu kusura bakmayın. @Kaays arkadaş sende insanlara devamlı emoji atacağına cevap yaz.
Musab komtaninbAskeri
Başarılı
Efendim yanlış anladınız beni ben evrime karşı değilim ki zaten üst düzey okulların sırf buna yönelik bölümleri var. Siz beni yanlış anlamışsınız.Önemli olan evrimi ya da Big Bang'i, bu alanda uzman olanlar kadar mükemmel öğrenmek değil. Önemli olan iddiaları çürütmek, bir iki tane dünyanın en ücra köşesinden mezun olan bir profesörün, sırf kadro, tez vb. için sahte fosil üretip bunu kullanması; sonra da sırf bir tane sahte fosilden birçok gerçek fosili de sahte ilan etmek akla mantığa uygun bir şey değildir.
Yani diyebilecek bir şeyim yok fazla agresifsiniz. Biraz ergen ateist gibi gördüm sizi ama tabi bu benim ön yargım neticede. Bir iki tane hüda*arlı veya afgan gördünüz diye dine bu kadar kin dolu olmanın aslında bir manası yok fakat neticede son karar sizin. Eğer vaktiniz var ise Caner Taslaman'ın bir içeriklerini okumanızı rica ederdim sizden.Yobazları ciddiye almadığım için bir cevap yazmama gerek yok, zaten benim gibi düşünenler gerekli cevabı vermiş, akıl ve mantık aranmayan, beynini çıkarıp da okuman gereken bir kitap üzerinde bu kadar konuşmaya gerek yok, bir kısmı tehtit, bir kısmı bilim karşıtı, bir kısmı kadın düşmanlığı, bir kısmı da gerçek dışı hikâyelerden oluşan, insan eli ile yazılmış ve milyar insanın tanrı tarafından yazıldığını zannettiği boş bir kitap.
22 yaşındayım, ergenlik biteli çok oldu. Ayrıca ateist değilim, deizm ile ateizm arasında bir yerlerdeyim, kafam karışık ancak asla din tarafına da yönelmeyeceğim. Bir iki tane hüdaparlı afgan gördüm diye değil dinin kitlesinin büyük bir bölümünün yobaz olması, bilim karşıtı, teknolojik yeniliklere karşıt olması falan, eğer dünya dinci insanlar tarafından yönetilseydi, uzay muzay, araba, telefon unut hepsini. Sadece bu da değil bu dinin kitabında, benim en çok ilgilendiğim alanlar hakkında çok ters ayetlerin olması(Astronomi ve evrim). Caner Taslamanın da ramazan boyunca televizyonda izledim, mantıklı konuştuğu yerler olsa da pek tatmin olamadığım çok açıklaması var ve açıklama tarzına üslubuna vs. de çok ısınamadım.Yani diyebilecek bir şeyim yok fazla agresifsiniz. Biraz ergen ateist gibi gördüm sizi ama tabi bu benim ön yargım neticede. Bir iki tane hüda*arlı veya afgan gördünüz diye dine bu kadar kin dolu olmanın aslında bir manası yok fakat neticede son karar sizin. Eğer vaktiniz var ise Caner Taslaman'ın bir içeriklerini okumanızı rica ederdim sizden.
Musab komtaninbAskeri
Başarılı
Dini Cevaplar | İslam Hakkında Kuran Temelli Akılcı Cevaplar Direkt sitesi var hocam oradan dilerseniz bir göz gezdirin. Ek olarakta Caner Taslaman – Kişisel web sitesi kendi sitesinde ücretsiz olarak tüm kitapların pdfleri var bir bakın bence.22 yaşındayım, ergenlik biteli çok oldu. Ayrıca ateist değilim, deizm ile ateizm arasında bir yerlerdeyim, kafam karışık ancak asla din tarafına da yönelmeyeceğim. Bir iki tane hüdaparlı afgan gördüm diye değil dinin kitlesinin büyük bir bölümünün yobaz olması, bilim karşıtı, teknolojik yeniliklere karşıt olması falan, eğer dünya dinci insanlar tarafından yönetilseydi, uzay muzay, araba, telefon unut hepsini. Sadece bu da değil bu dinin kitabında, benim en çok ilgilendiğim alanlar hakkında çok ters ayetlerin olması(Astronomi ve evrim). Caner Taslamanın da ramazan boyunca televizyonda izledim, mantıklı konuştuğu yerler olsa da pek tatmin olamadığım çok açıklaması var ve açıklama tarzına üslubuna vs. de çok ısınamadım.
Mali Demokratoğlu
Yetkin
Saygı, bir bireyin başka bir bireyin haklarına müdahale edene kadar geçerlidir. Ben zaten saygı duyduğumu düşünüyorum beş vakit ezan dinleyerek, hutbe dinleyerek, Cuma günleri çalışanların namaz için bir saat az çalışmasına bir şey demeyerek, Ramazan ayının resmi olmasına ses çıkarmayarak..
Bak gördün mü? Sana sayabilirim daha... Zaten ben karşı da değilim haklarıma müdahale etmesine rağmen ezan okunmasına ve vergimizle bunların ödemesi yapılmasına ama burada yanlış bilgi vermek, inancını doğrulayacak şekilde bir bilgiyi oturma organından sallayarak çürütmeye çalışmak, bütün yapılan çalışmalara, deneylere, gözlemlere saygısızlıktır.
Peki senin umurunda mı buna saygı duyup, eğitimde bunu öğretmek? Galiba değil ki, İmam Hatipleri çoğaltıp, dinsiz bireylere din dersini zorunlu ders olarak öğretiyorsun..
SANIRIM ANLAŞTIK BU KONUDA, DEĞİL Mİ?
Başka bir haklara müdahale örneği de budur. Evrimi yalanlamak, evrime çamur atmak, evrime sallamak ve en büyük ama en büyük günahlardan birisi de "EVRİMİ EĞİTİM MÜFREDATINDAN KALDIRIP, İNSANLARI BİLGİYE KAPATMAK VE AÇ BIRAKMAK."Evrimi kabul etmek dini yalanlamaz lâkin sizin ''Big Bang'' den önce ne olduğunu evrim adamın (ÇMB), evrimi anlattığı gibi net bir şekilde anlatabildiğiniz gün söz veriyorum Tanrı'ya inanmayacağım. Lâkin tekrar edeyim bilmediğiniz konular hakkında üstüne bir de konuyu açan arkadaş gibi ayeti orasından burasından çevirerek sununca haklı olmuş olmuyorsunuz bilginize .
Bing Bang bir teoridir, sürekli test edilir, gözlemlenir ve hesaplanır. Şu an da ulaşabildiğimiz nokta, Bing Bang'dir kısacası..
Evrim de keza öyledir. İstersen, araştırmaların ile yanlışlayamaya çalışabilirsin. He tabi bu senin yapabileceğini sanmıyorum bu kafayla.. En fazla Kur'an mucizeleriyle ilgili bir site bulursun ve ortaya linkini atarsın.
İstersen, Kelâm ilmi üzerine birlikte araştırma yapabiliriz. Discord vs gibi platformlar üzerinden sohbet edebilir, birbirimize yardım edebiliriz.Lâkin tekrar edeyim bilmediğiniz konular hakkında üstüne bir de konuyu açan arkadaş gibi ayeti orasından burasından çevirerek sununca haklı olmuş olmuyorsunuz bilginize
Dün daha sahaftaydım. Kelâm ilmi ve İslam Felsefesi metodolojisi üzerine birkaç kitap baktım. İstersen, masaüstümdeki şu an okuyup araştırdığım pdflerin ekran görüntüsünü hatta linklerini dahi atabilirim.. Ama tahmin ediyorum bunlar da umurunda olmayacak.
Örneğin,
İbn Sina, Farabi, Kındi gibi alimler neden tekfir edildi? Bu soruya cevabın var mı? Sence bu alimler, bilmedikleri bir konuda mı konuştular? Yoksa metodik olarak yanıtladıkları cevaplar, bir Müslümanın imanını sorgulatacak cinsten miydi?
İstersen, önce bu sorulara cevaplar ver. Sonra belki neden saygı duymam gerektiğini öğretirsin bana..
Dediklerim bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyor galiba.. Bu konunun cılkı çıktı farkındayım da, anayasasında "laik bir devlet" ibaresi bulunan bir ülkenin her yerinde bangır bangır ezan okunuyor. Tamam okumasın da demiyorum ama biraz sesini kısın ya.. Eee onu da yapmayıp sonra bana burada saygılı olmayı öğretiyorsunuz. İşte bu absürt..Lâkin hocam sen de kabul et saygısızlık ediyorsun.
Önce kendi dinini öğrenmelisin. "Dinde zorlama yoktur." neden varken, "Allah'ın hükümleri hakim olana kadar savaşın." deniyor diye düşündün mü hiç? Eee tabi kulaktan dolma bilgiyle bu kadar oluyor. Sorsan ülkenin %80-90 kadarı "İslam, barış dinidir." diyecek.
İlk önce okuyarak başlayabilirsin. Sonuçta birçok alim nüzul sırasında Alâk suresinin inen ilk ayet olduğunu savunur. Eee sana da bir Müslüman olarak "ikra" hükmünü gerçekleştirmek kalıyor, değil mi? Bak, ben Müslüman olmamama rağmen okuyorum.
Sanırım modlar cevabını kaldırmış.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri