TheSomberlain

Çalışkan
İncehesap'tan almış olduğum Gigabyte RTX 5070 Ti gaming OC model ekran kartı soğutucu blok ızgaralarında yamukluklar ile elime ulaştı.

Ürünün kusurlarını gösteren resimlerle birlikte destek kaydı açtım. İncehesap başvuruma istinaden koşulsuz 14 günlük cayma hakkım bulunmasına rağmen inceleme bahanesiyle ürünü teknik servise yolladı. Ve bugün ( aradan 9 gün geçtikten sonra) bana ürünün tamir edilip kargoya verildiğine dair mesaj geldi. Gigabyte teknik servisini arayınca, cayma talebiyle göndermiş olmama rağmen, servis tarafından bize ürün tamir talebiyle gönderildi, bizim yapabileceğimiz bir şey yok denildi. İncehesap müşteri hizmetlerini tekrardan arayınca da müşteri hizmetleri tarafıma bir yanlışlık yapıldığını, cayma talebine rağmen ürünün tamir servisine yollanılmış olduğunu söyledi ve mağduriyetinizi gidermek için sizinle birlikte bir destek kaydı açalım dendi. Birlikte destek kaydı oluşturduk. Bir saat geçti ve gelen cevap, "yetkili servis ızgaralardaki yamulmanın kullanıcı kaynaklı olduğuna ve fabrikasyon bir sorun olmadığına karar vermiştir".Resimlerden de görüleceği üzere bir insanın kasıtlı bir şekilde eline sivri bir cisim alıp yamultmadığı sürece ekran kartının yuvarlak içine alınmış bölgelerindeki soğutma bloku ızgaralarını yamultması imkansızdır. Bu ürün ya fabrika çıkışı kalite kontrol bozuk bir şekilde çıktı ya da iade edilmiş bir ürün tarafıma yollandı.

bentgpuheatsinkfins1.webp

bentgpuheatsinkfins2.webp

bentgpuheatsinkfins3.webp

Screenshot_20250723_182131_Firefox.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
O yamuklugun performansa etkisi yoktu. Sadece görsel anlamda kötü duruyor.
Evet, görsel kusur sadece. Fakat bu kadar para verip aldığımız bir ürünün kusurlu olması can sıkıyor. Bir de 6502 sayılı tüketici kanununun 24. Maddesine göre koşulsuz cayma hakkım var ancak ayıplı ürünlerine bahane bulmak için servise yollayıp kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar.

Evet, görsel kusur sadece. Fakat bu kadar para verip aldığımız bir ürünün kusurlu olması can sıkıyor. Bir de 6502 sayılı tüketici kanununun 24. Maddesine göre koşulsuz cayma hakkım var ancak ayıplı ürünlerine bahane bulmak için servise yollayıp kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden vatan.

O yamuklugun performansa etkisi yoktu. Sadece görsel anlamda kötü duruyor.
Yani ? Adam o kadar para vermiş, kusursuz ürün istiyor. Keşke Incehesap'tan aldığım 5090 Suprim'de hayvan gibi coilwhine olmasaydı da o plaka yamuk olsaydı.
Keşke Incehesap'tan aldığım x870e carbon anakartının gpu ezrelease butonu bozuk gelmeseydi. Nedense Incehesaptan aldığım her şey bozuk geliyor. 🫠

Bugün tekrardan Gigabyte yetkili servisi RMA servisi arayınca neden iade talebim reddedildi ve karta ne işlem yapıldı diye sordum teknik birime yönlendiriyorum denildi ve sonrasında telefon yüzüme kapatıldı. Dün arayınca teknik servis yetkilisi, kullanıcı kusuru yok bize ürün tamir talebiyle yollandı demişti.
Şimdi de Gigabyte globalden cevap geldi, aklımla dalga geçiyorlar resmen. İncehesap servis karar veriyor iade konusunda diyor, Gigabyte global ise teknik servis gibi topu satıcıya atıyor.

Screenshot_20250724_150612_Firefox.webp

Son düzenleme:
Bende geçen hafta çarşamba günü Red Devil 9070 XT modelini "Kargodan iade" seçeneğiyle bana dahi ulaşmadan iadeye gönderdim. Yani ürün bana gelmedi bile ve bu kayıtlarda mevcut fakat Cuma günü ellerine ulaşan ürünü hala iade edemediler :D Çok şükür kazara kutu açıp felan iadeye yollamamışım yoksa sorun yaşarmışım gibime geliyor. Artık 10 bin bütçe artırıp, amazon gibi yerlerden ürün alırım da bunlardan almam. Rabbim bunlara muhtaç bırakmasın.

İncehesap'tan almış olduğum Gigabyte RTX 5070 Ti gaming OC model ekran kartı soğutucu blok ızgaralarında yamukluklar ile elime ulaştı.

Ürünün kusurlarını gösteren resimlerle birlikte destek kaydı açtım. İncehesap başvuruma istinaden koşulsuz 14 günlük cayma hakkım bulunmasına rağmen inceleme bahanesiyle ürünü teknik servise yolladı. Ve bugün ( aradan 9 gün geçtikten sonra) bana ürünün tamir edilip kargoya verildiğine dair mesaj geldi. Gigabyte teknik servisini arayınca, cayma talebiyle göndermiş olmama rağmen, servis tarafından bize ürün tamir talebiyle gönderildi, bizim yapabileceğimiz bir şey yok denildi. İncehesap müşteri hizmetlerini tekrardan arayınca da müşteri hizmetleri tarafıma bir yanlışlık yapıldığını, cayma talebine rağmen ürünün tamir servisine yollanılmış olduğunu söyledi ve mağduriyetinizi gidermek için sizinle birlikte bir destek kaydı açalım dendi. Birlikte destek kaydı oluşturduk. Bir saat geçti ve gelen cevap, "yetkili servis ızgaralardaki yamulmanın kullanıcı kaynaklı olduğuna ve fabrikasyon bir sorun olmadığına karar vermiştir".Resimlerden de görüleceği üzere bir insanın kasıtlı bir şekilde eline sivri bir cisim alıp yamultmadığı sürece ekran kartının yuvarlak içine alınmış bölgelerindeki soğutma bloku ızgaralarını yamultması imkansızdır. Bu ürün ya fabrika çıkışı kalite kontrol bozuk bir şekilde çıktı ya da iade edilmiş bir ürün tarafıma yollandı.

Eki Görüntüle 166435

Eki Görüntüle 166436

Eki Görüntüle 166437

Eki Görüntüle 166438
Bu konularda çoğu firma ile uğraşmış ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki bu şekilde oldu bittiye getirmişler ama siz bu işin peşini bırakmayın. Şikayetvar'a şikayet açın, forumlarda durumu bildirin ve gerekirse Youtube gibi sosyal medya platformlarında paylaşın. Ürünün sıfır olmadığı veya defolu olduğu aşikar. Konuyu THH götürmeniz maalesef sizin aleyhinize olur, nasıl aleyhinize olur 6 aydan önce karar çıkmaz, çıkarsada genelde THH tüketici lehine karar veriyor ama burdaki aleyhinize olan durum zaman oluyor. Buraya konu gelmeden önce dediklerimi yapın. En önemliside benim fikrimce çok önemli olan zıtpırt aynı konudan müşteri hizmetlerine bağlanın bıktırana kadar konuşun. Bu taktik genelde işe yarıyor.

Yani ? Adam o kadar para vermiş, kusursuz ürün istiyor. Keşke Incehesap'tan aldığım 5090 Suprim'de hayvan gibi coilwhine olmasaydı da o plaka yamuk olsaydı.
Keşke Incehesap'tan aldığım x870e carbon anakartının gpu ezrelease butonu bozuk gelmeseydi. Nedense Incehesaptan aldığım her şey bozuk geliyor. 🫠
CW o tür güçlü bir kartta çok normal, İncehesap'la bir ilgisi yok. Plaka yamuk olsaydı emin olun bu daha çok rahatsız ederdi.

Bende geçen hafta çarşamba günü Red Devil 9070 XT modelini "kargodan iade" seçeneğiyle bana dahi ulaşmadan iadeye gönderdim. Yani ürün bana gelmedi bile ve bu kayıtlarda mevcut fakat cuma günü ellerine ulaşan ürünü hala iade edemediler :D çok şükür kazara kutu açıp falan iadeye yollamamışım yoksa sorun yaşarmışım gibime geliyor. Artık 10 bin bütçe artırıp, Amazon gibi yerlerden ürün alırım da bunlardan almam. Rabbim bunlara muhtaç bırakmasın.

Gerçekten öyle, fazladan para verip Amazon'dan almak daha mantıklı bunlarla uğraşmaktansa. 10 güne yakındır uğraşıyorum, Allah bilir THH ne kadar sürer bir de.