Bu konularda çoğu firma ile uğraşmış ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki bu şekilde oldu bittiye getirmişler ama siz bu işin peşini bırakmayın. Şikayetvar'a şikayet açın, forumlarda durumu bildirin ve gerekirse Youtube gibi sosyal medya platformlarında paylaşın. Ürünün sıfır olmadığı veya defolu olduğu aşikar. Konuyu THH götürmeniz maalesef sizin aleyhinize olur, nasıl aleyhinize olur 6 aydan önce karar çıkmaz, çıkarsada genelde THH tüketici lehine karar veriyor ama burdaki aleyhinize olan durum zaman oluyor. Buraya konu gelmeden önce dediklerimi yapın. En önemliside benim fikrimde çok önemli olan zıtpırt anı konudan müşteri hizmetlerine bağlanın bıktırana kadar konuşun. Bu taktik genelde işe yarıyor.

CW o tür güçlü bir kartta çok normal, İncehesap'la bir ilgisi yok. Plaka yamuk olsaydı emin olun bu daha çok rahatsız ederdi.
Buna ek olarak X markasina içerik üretenlere de bildirilebilir. Sinerji dramasında V.O.K. olmasa çözülmezdi malum.

Buna ek olarak X markasina içerik üretenlere de bilditilebilir. Sinerji dramasında V.O.K. olmasa çözülmezdi malum.
İçerik üreticilerinin çoğu isim vermemekle beraber bu siteler üzerinden para kazanıyorlar zaten. O arkadaşın durumu biraz olayların forumlarda çok alevlenmesi ve kişinin Youtube'de alenen hiç tartışmasız firmanın haksız olduğunu içerik üreticilerinin gözüne net bir şekilde soktuğu için olaya dahil olmak zorunda kaldılar. Çoğunun bu olayı başından beri bilip sustuğundan eminim. Herkes kendi çıkarını düşünür perdenin görünen kısmı olduğu gibi birde görünmeyeni var.

Bu konularda çoğu firma ile uğraşmış ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki bu şekilde oldu bittiye getirmişler ama siz bu işin peşini bırakmayın. Şikayetvar'a şikayet açın, forumlarda durumu bildirin ve gerekirse YouTube gibi sosyal medya platformlarında paylaşın. Ürünün sıfır olmadığı veya defolu olduğu aşikar. Konuyu THH götürmeniz maalesef sizin aleyhinize olur, nasıl aleyhinize olur 6 aydan önce karar çıkmaz, çıkarsada genelde THH tüketici lehine karar veriyor ama buradaki aleyhinize olan durum zaman oluyor. Buraya konu gelmeden önce dediklerimi yapın. En önemliside benim fikrimde çok önemli olan zıtpırt aynı konudan müşteri hizmetlerine bağlanın bıktırana kadar konuşun. Bu taktik genelde işe yarıyor.

Technopat ve şikayetvara da konu açtım. Ekşisözlüğe de başlık açmayı düşünüyorum. Mahkemeye de gitse bu işin peşini bırakmayacağım. Müşteri hizmetleriyle toplam konuşmam 2 saati bulmuştur ama kabul etmiyorlar bir türlü. Servise atıyorlar topu THH'ye gidin diyorlar.

Bende geçen hafta çarşamba günü Red Devil 9070 XT modelini "kargodan iade" seçeneğiyle bana dahi ulaşmadan iadeye gönderdim. Yani ürün bana gelmedi bile ve bu kayıtlarda mevcut fakat cuma günü ellerine ulaşan ürünü hala iade edemediler :D çok şükür kazara kutu açıp falan iadeye yollamamışım yoksa sorun yaşarmışım gibime geliyor. Artık 10 bin bütçe artırıp, Amazon gibi yerlerden ürün alırım da bunlardan almam. Rabbim bunlara muhtaç bırakmasın.

Neden iade ettin hocam? Aynısını bende aldım.

İçerik üreticilerinin çoğu isim vermemekle beraber bu siteler üzerinden para kazanıyorlar zaten. O arkadaşın durumu biraz olayların forumlarda çok alevlenmesi ve kişinin Youtube'de alenen hiç tartışmasız firmanın haksız olduğunu içerik üreticilerinin gözüne net bir şekilde soktuğu için olaya dahil olmak zorunda kaldılar. Çoğunun bu olayı başından beri bilip sustuğundan eminim. Herkes kendi çıkarını düşünür perdenin görünen kısmı olduğu gibi birde görünmeyeni var.
Katılıyorum. Özellikle sektörü bilen ama bizim gibi içinde olmayanlar için resmen Kurtlar Vadisi teori bombardımanı gibi bir şey oluyor.
Mesela ben tüm markaların birbileri ile iletişimde olduklarını ve piyasayı manipüle ettiğini düşünmeye başladım. Bi dönem dolar yükselmiyordu ve stoklar da vardı. Buna rağmen ne hikmetse herkes bir anda zam çakıp hazır sistem piyasasını hoplattı.

Bugün THH'ye başvurdum. Teknik servis yetkilisiyle de tekrardan konuştum, yetkili bana ürün tamir için geldi ve ben satıcı veya kullanıcı hatalı diye bir yorum yapmadım dedi. Ayrıca teknik servis raporunda kullanıcı kusuru ile alakalı bir ibare geçmiyor. İncehesap teknik servisin adını kullanarak kendi ayıplı malına bahane bulmaya çalışıyor.

Tüketici Hakem Heyeti kararı lehime verdi. incehesap.com a kararı ilettim, para iadesinin sonuçlanmasını bekliyorum şu anda.

1000039692.webp

Son düzenleme:
İncehesap'tan almış olduğum Gigabyte RTX 5070 Ti gaming OC model ekran kartı soğutucu blok ızgaralarında yamukluklar ile elime ulaştı.

Ürünün kusurlarını gösteren resimlerle birlikte destek kaydı açtım. İncehesap başvuruma istinaden koşulsuz 14 günlük cayma hakkım bulunmasına rağmen inceleme bahanesiyle ürünü teknik servise yolladı. Ve bugün ( aradan 9 gün geçtikten sonra) bana ürünün tamir edilip kargoya verildiğine dair mesaj geldi. Gigabyte teknik servisini arayınca, cayma talebiyle göndermiş olmama rağmen, servis tarafından bize ürün tamir talebiyle gönderildi, bizim yapabileceğimiz bir şey yok denildi. İncehesap müşteri hizmetlerini tekrardan arayınca da müşteri hizmetleri tarafıma bir yanlışlık yapıldığını, cayma talebine rağmen ürünün tamir servisine yollanılmış olduğunu söyledi ve mağduriyetinizi gidermek için sizinle birlikte bir destek kaydı açalım dendi. Birlikte destek kaydı oluşturduk. Bir saat geçti ve gelen cevap, "yetkili servis ızgaralardaki yamulmanın kullanıcı kaynaklı olduğuna ve fabrikasyon bir sorun olmadığına karar vermiştir".resimlerden de görüleceği üzere bir insanın kasıtlı bir şekilde eline sivri bir cisim alıp yamultmadığı sürece ekran kartının yuvarlak içine alınmış bölgelerindeki soğutma bloku ızgaralarını yamultması imkansızdır. Bu ürün ya fabrika çıkışı kalite kontrol bozuk bir şekilde çıktı ya da iade edilmiş bir ürün tarafıma yollandı.

Eki Görüntüle 166435

Eki Görüntüle 166436

Eki Görüntüle 166437

Eki Görüntüle 166438

Kargodan ürün alacağım zaman her zaman kayıt alıp açarım incik cıncığına kadar kaydederim bakarım.