İncehesap'ta kurumsal fatura ile alınan SSD arızasında iade hakkı var mı?

fidelcastro

Uzman
Merhaba, İncehesap Gaming Gecesi’nden bir hazır sistem aldım ve alırken abimin firmasına fatura kestik. Sistem geldiğinde Adata Legend 900 Pro SSD yazma sırasında Windows çöküyordu. Başka sistemde denediğimde de aynı sorun oldu (sıfırdan format attığım halde). Bu nedenle SSD’yi İncehesap’a iade olarak gönderdim. Onlar da anlaşmalı oldukları firmaya yönlendirmiş, ancak firma bir problem olmadığını söyleyip ürünü geri göndermiş. İletişime geçtiğimde bana ‘İncehesap’la görüşün’ dendi, İncehesap ise ‘onlarla görüşün’ demişti öncesinde.

İncehesap’la tekrar görüştüğümde 14 günlük iade hakkının, fatura kurumsal firmaya kesildiği için sadece arıza durumunda geçerli olduğunu söylediler. Ancak anlaşmalı firma üründe arıza olmadığını belirtiyor. Ürün bana ulaştığında tekrar test edeceğim; eğer aynı problemi yaşarsam ne yapmalıyım ve gerçekten iade hakkım yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hocam güncel olarak e-ticaret yapıyorum bu konular hakkında yeterli bilgiye sahibim ürün arızalı diyerek gönderdiğiniz ürün serviste incelenip sorun yok dendiyse işiniz zor ama biraz baskıyla görsellerle bunu kanıtlayabilirseniz ürünü iade olarak alırlar çünkü kurumsal fatura 14 günü geçti gibi bir mazeret yok ürün kusurluysa her türlü müşteri haklıdır. Ek olarak iade onaylanacağı zaman kendi firmanızdan iade faturası kesersiniz sorun çözülür.

Hocam şuan ürün bana geri dönecek test yapıcam sorun çıkarsa incehesapla mı görüşmeliyim yoksa firmayla mı çünkü iki tarafta üstlenmiyor ve ssd hatalı demiyor?Ve kurumsal firmalar sorun çıkmasa dahi iade edebilir mi ? ürünü

Hocam siz ürünü servise gönderdiniz servis sorun yok dedi fakat ürün arızalı böyle böyle durumlar yaşıyorum görseller videolar ektedir diyerek kanıt sunabilirsiniz ince hesap ile görüşün kurumsal fatura olması hiçbir şeyi değiştirmez sadece iade ederken iade faturası kesmenizi isteyeceklerdir.

Ama incehesap bana kurumsal faturaya iade olmayacağını söylüyor satış sözleşmemizde yani iade edemiyorum hiç bir şekilde ve arızalı da olmadığını iddia ediyor.

Hocam kurumsal faturayı iade alamam diye bir dünya yok hiçbir e-ticaret platformunda bu yok iade faturanı kesersin iade olarak gönderilir. Üründe bir kusur varsa ve buna eminseniz üzerinde düşün en son çare THH'ye başvurabilirsiniz.

Öncelikle sisteminzideki arızayı tespit etmeniz daha ön planda şu anda. Arızalı olan kesinleştiğinde fatura kimin ismine kesildi ise iade prosedürü sonra başlar. Bellek sorunu olmasın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…