YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Arkadaşlar mobil programlama ile uğraşıyorum. Normalde MacBook Air M4 almak istiyordum. Trendyol'da 13.6 inç MacBook Air M4 16 GB ve 512 GB SSD'li versiyon 53.000 TL'ye geliyordu. Ama o sırada 13.6 inç MacBook Air M3 24 GB RAM ve 512 GB SSD'li versiyon 46.000 TL'ye indirime girmişti bende onu aldım. Siparişi iptal edebiliyorum henüz kargolanmadı. Sizce bu mobil geliştirme ve LoL gibi basit oyunlar için yeterli mi?

Bir de aldıktan sonra fark ettim; aldığım modelde Resmi Distribütör Garantili yazıyor ama Trendyol'daki diğer ürünlerde Apple Türkiye Garantisi de gördüm. Bunlar farklı şeyler mi? Apple Türkiye garantisini kullanamaz mıyım?
Aldığım ürün bu.

https://www.trendyol.com/apple/mc8p...irdek-gpu-24gb-ram-512gb-ssd-13-6-p-880016017

Son düzenleyen: Moderatör:
Distribütör Garantisi = Satıcı Garantisi demek. Nispeten daha ucuz olurlar. Bu garanti türlerine pek güvenmemek lazım. Olası bir durumda satıcı insafına kalıyorsunuz çünkü. Yurtdışı cihazlarda olabiliyor telefonlarda.

Mobil geliştirme için MacBook Pro alsanız daha iyi olurdu. MacBook Air fan olmadığı için çok performans kaybı oluyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250726-234729.webp
    Screenshot_20250726-234729.webp
    482,7 KB · Görüntüleme: 54
Konumuz MacBook ama Windows olan bir bilgisayar düşünmediniz mi? Tabii karar size ait.

Aslına gaming laptop ile arasında kaldım. React Native ile hem iOS hem de Android uygulamalar geliştirdiğim için macbooka yöneldim. Hala ikilemdeyim doğrusu. O yüzden hafta sonu bitmeden bir karar vermek istiyorum

Mobil geliştirme için MacBook Pro alsanız daha iyi olurdu. MacBook Air fan olmadığı için çok performans kaybı oluyor.

Düşündüm ama aralarında 20.000TL fiyat farkı var. Air yeterli olmaz mı?

Yanlış söylemiş. Resmi distribütör garantisi Apple'ın kendi garantisi oluyor.

Teşekkürler