Dogac

Çalışkan
Merhaba,

Evde maalesef Kablonet DOCSIS 3.0 standardında internet var ve Kablonet bildiğiniz gibi modemi değiştirmeye izin vermiyor. Router fonksiyonu rezalet çalıştığı için TP-Link Archer X55 Pro modelini aldık. (not: Bu modemin Wi-Fi 7 desteği ve OpenWrt desteği yok bunu baştan belirteyim, sorun çözülür de bu modemi almaya kalkarsanız bu sebeplerden dolayı 2025 yılında alınmaması lazım, çok güzel bir indirim olduğu için her türlü Netmaster'dan iyidir diye aldık.) lakin;

Netmaster'da firewall off, Wi-Fi off, bridge Mod'a aldığımda modem hiçbir şekilde TP-Link'e IP vermiyor.

TP-Link'de MAC adresini elle girdim (toplamda 4 MAC adresi denedim, 3 tanesi zaten Netmaster'ın) fakat yine de internet bağlantısı yapılamadı, modemin tüm ışıkları yeşil olmasına rağmen Router'ın internet erişimi yok, yeşile dönmesi gereken LED sarıda kalıyor.

Modeme toplamda 5 factory reset, routera 3 factory reset atmakla beraber olabilecek bütün kombinasyonları denedim.

Şimdi ne yapacağız? Ne tavsiye edersiniz? Netmaster Infinity'i router modunda bırakıp diğer routerı bağladığımda internete TP-Link ile girebiliyorum bu arada, tabii amacım kesinlikle bu değildi.

Hocam yaklaşık 1 senedir infinity 401 modem ile , xiaomi 4a openwrt modemimi sorunsuz olarak kullanıyorum. Sizin infinity modemin LAN girişi 2 adet mi 4 adet mi ?

Hocam yaklaşık 1 senedir infinity 401 modem ile , xiaomi 4a openwrt modemimi sorunsuz olarak kullanıyorum. Sizin infinity modemin LAN girişi 2 adet mi 4 adet mi ?
4 adet lan girişi var hocam. Tüm işlemler her LAN girişini deneyerek Huwaei ve Tp-Link routerda denendi. Toplamda 8-10 saat mesai harcamışımdır. Komşunun bahsettiği esrarengiz bilgi (2023 ve sonrası bağlatanlar) doğru gibi geldi bana. Zaten 3 ay taahhütüm kalmış, bittiğinde koaksiyel kabloyu keseceğim. Router + Router şeklinde bağladığımda ping olarak çok bir artış olmadı ama yüklemelerde beklenmedik gecikmeler yaşanıyor. Şimdilik bilgisayarları Netmaster'a kablo ile bağladım Wi-Fi'ını kapattım, Tp-Link'i de Acces Point olarak görevlendirdim. Bu arada ilk defa Huawei router aldım ve çok beğendim, tavisye ederim alacaklara.

4 adet lan girişi var hocam. Tüm işlemler her LAN girişini deneyerek Huwaei ve Tp-Link routerda denendi. Toplamda 8-10 saat mesai harcamışımdır. Komşunun bahsettiği esrarengiz bilgi (2023 ve sonrası bağlatanlar) doğru gibi geldi bana. Zaten 3 ay taahhütüm kalmış, bittiğinde koaksiyel kabloyu keseceğim. Router + Router şeklinde bağladığımda ping olarak çok bir artış olmadı ama yüklemelerde beklenmedik gecikmeler yaşanıyor. Şimdilik bilgisayarları Netmaster'a kablo ile bağladım Wi-Fi'ını kapattım, Tp-Link'i de Acces Point olarak görevlendirdim. Bu arada ilk defa Huawei router aldım ve çok beğendim, tavisye ederim alacaklara.
peki bağlantı yaparken netmaster'ı bridge moda almadan önce wan kiralamasını serbest bırak yapıyor musunuz ? birde WAN Engelleme tiki olması gerekiyor onu da kaldırın . WAN Kiralamasını serbest bırak dedikten sonra oradaki wan ipsi çizgi şekline gelecek. sonrasında router'ı kabloyla bağlamadan önce netmasterın tamamen açılmasını sağlayın. Açıldıktan sonra routerın WAN portuna bağladığınızda WAN ip sini routerınıza vermesi gerekiyor. Ben bu şekilde çözmüştüm sorunumu.

O işlemi başka bir sitede daha gördüm, oldukça mantıklı geldi. Tekrar WAN IP'si alamayana kadar denedim ben o işi, modemi bridge moda alınca kayboluyor o seçenekler, kaybolmadan önce denediğim işlerden biriydi. Hatta arkadaşım bölgesel internet kesintisine benim neden olduğumu iddia etti artık :cautious:. Buraya da sırf bu yüzden üye oldum, çeşitli yöntemler deneyenler, bekleyenler vs bir şekilde bağlantı kurabilenleri gördüğüm için, arama motorunda sıkça karşıma çıktı. Netmaster'a ulaşayım dedim ama piyasada resmi olarak bu ürün hiç var olmamış gibi duruyor. Devlet hastanelerindeki ne idüğü belirsiz firmaların ürettiği implantların bile üreticisine ulaşabilirken ağ ürünleriyle ilgilenen bir firmaya ulaşamadım.

Düzenleme: @adilalpman Bey burada garip bir konudan bahsetmiş, bu konu da WAN IP kiralama ile ilgili bir durum sanırım, bu da denendi.

Son düzenleme:
O işlemi başka bir sitede daha gördüm, oldukça mantıklı geldi. Tekrar WAN IP'si alamayana kadar denedim ben o işi, modemi bridge moda alınca kayboluyor o seçenekler, kaybolmadan önce denediğim işlerden biriydi. Hatta arkadaşım bölgesel internet kesintisine benim neden olduğumu iddia etti artık :cautious:. Buraya da sırf bu yüzden üye oldum, çeşitli yöntemler deneyenler, bekleyenler vs bir şekilde bağlantı kurabilenleri gördüğüm için, arama motorunda sıkça karşıma çıktı. Netmaster'a ulaşayım dedim ama piyasada resmi olarak bu ürün hiç var olmamış gibi duruyor. Devlet hastanelerindeki ne idüğü belirsiz firmaların ürettiği implantların bile üreticisine ulaşabilirken ağ ürünleriyle ilgilenen bir firmaya ulaşamadım.

Düzenleme: @adilalpman Bey burada garip bir konudan bahsetmiş, bu konu da WAN IP kiralama ile ilgili bir durum sanırım, bu da denendi.
yani aslında denenebilecek birkaç şey daha var ama sizin gerçekten bridge modda routerdan ip alamamanız çok ilginç. wan kiralamasını bıraktıktan sonra kablonetten ip değişimi isteyip o şekilde de deneyebilirsiniz. veya birde router'ınızda MAC Klonlama özelliği mevcutsa netmasterınızın mac ipsini router'a veripte deneyebilirsiniz.

MAC klonlama da denedim, WAN sayfasında olan MAC adresinden üstünde yazan 3 ayrı MAC adresine kadar, Huawei'de denemedim gerçi, onu atladığımı şimdi farkettim, belki de klonlama imkanı yoktu, tam anımsayamadım.

Bi yerden sonra da pes etmemin sebebi sağlıklı, sorunsuz bir bağlantı sağlayamayacağımı düşünmem. Arduino, Raspberry ile çalışan IoT cihazlarım da var, Li-Ion batarya paketinin solar şarj aletinin saçmaladığı ve bağlanamadığım senaryoları düşünmek bile istemiyorum, kendisi halihazırda geliştirme aşamasında ve stabilite sorunları zaten var, şu konfigürasyonda 2-3 denemede bağlanabiliyorum en azından.

İlerisi için başka tavsiyeleriniz varsa seve seve öğrenmek isterim.

MAC klonlama da denedim, WAN sayfasında olan MAC adresinden üstünde yazan 3 ayrı MAC adresine kadar, Huawei'de denemedim gerçi, onu atladığımı şimdi farkettim, belki de klonlama imkanı yoktu, tam anımsayamadım.

Bi yerden sonra da pes etmemin sebebi sağlıklı, sorunsuz bir bağlantı sağlayamayacağımı düşünmem. Arduino, Raspberry ile çalışan IoT cihazlarım da var, Li-Ion batarya paketinin solar şarj aletinin saçmaladığı ve bağlanamadığım senaryoları düşünmek bile istemiyorum, kendisi halihazırda geliştirme aşamasında ve stabilite sorunları zaten var, şu konfigürasyonda 2-3 denemede bağlanabiliyorum en azından.

İlerisi için başka tavsiyeleriniz varsa seve seve öğrenmek isterim.
Aslında şöyle bir durum daha var. İnfinity modemlerin 2 adet varyasyonu mevcut. Bende bu iki varyasyonda var (2 ethernet ve 4 ethernet portlu olan). Yanlış hatırlamıyorsam bende birini bridge modda başka router'a bağlamayı denediğimde başarısız olmuştum, ne yaparsam yapayım router'a hiçbir şekilde ip gelmiyordu. Sonra diğer varyasyonla denediğimde sorunsuz şekilde bağlanabilmiştim. Şuanda halihazır motorola'nın SB6120E modelini kullanıyorum. Yapısı gereği direk bridge modda çalışıyor. Bunun arkasına router'ımı bağlayıp kullanıyorum şuan. Yaklaşık 15 yıllık bir modem olmasına rağmen netmasterın bütün modemlerinden çok daha sorunsuz ve stabil çalışıyor. Eğer elinizde infinity modemin dediğim farklı üretimi var ise son olarak onunla deneyin. Çünkü gerçekten bridge modda normal moda nazaran bariz hız ve stabillik sağlanıyor. Bufferbloat değerlerim bayağı aşağı düştü bu şekilde.

Merhaba,

Evde maalesef Kablonet DOCSIS 3.0 standardında internet var ve Kablonet bildiğiniz gibi modemi değiştirmeye izin vermiyor. Router fonksiyonu rezalet çalıştığı için TP-Link Archer X55 Pro modelini aldık. (not: Bu modemin Wi-Fi 7 desteği ve OpenWrt desteği yok bunu baştan belirteyim, sorun çözülür de bu modemi almaya kalkarsanız bu sebeplerden dolayı 2025 yılında alınmaması lazım, çok güzel bir indirim olduğu için her türlü Netmaster'dan iyidir diye aldık.) lakin;

Netmaster'da firewall off, Wi-Fi off, bridge Mod'a aldığımda modem hiçbir şekilde TP-Link'e IP vermiyor.

TP-Link'de MAC adresini elle girdim (toplamda 4 MAC adresi denedim, 3 tanesi zaten Netmaster'ın) fakat yine de internet bağlantısı yapılamadı, modemin tüm ışıkları yeşil olmasına rağmen Router'ın internet erişimi yok, yeşile dönmesi gereken LED sarıda kalıyor.

Modeme toplamda 5 factory reset, routera 3 factory reset atmakla beraber olabilecek bütün kombinasyonları denedim.

Şimdi ne yapacağız? Ne tavsiye edersiniz? Netmaster Infinity'i router modunda bırakıp diğer routerı bağladığımda internete TP-Link ile girebiliyorum bu arada, tabii amacım kesinlikle bu değildi.

Merhaba, haftalarca uğraşmış olarak çözümü bulmuş bulunmaktayım. Yaptığım adımları yazıyorum:
1-garanti olması için modemi fabrika ayarlarına döndürdüm.
2-Ethernet kablosu ile modeme bağlanıp arayüzden WAN kiralamasını bırak butonuna tıkladım(şu an routerda olduğum için tam olarak ana sekme adını hatırlamıyorum ama genel altında olması lazım ilk sekmelerden biriydi).
3-modem reset attığı sırada bilgisayar ile bağlantısını kesip router WAN portuna bağladım.
4-IP ataması doğru şekilde WAN portuna yapılmış oldu.

Bir haftadır kafayı yemek üzereydim. Deco X20 ve Infinity 401 Netmaster kullanıyorum. 2 Ethernet çıkışlı bir modem.

Deco'ya güncelleme mi geldi ne oldu anlamadım; Netmaster inanılmaz yavaşladı. %33 paket kayıpları, Google ping değerleri 1600-2000 ms; çoğu zaman internete bağlanamıyor gibiydim. Modemin yükünü alıp (bridge mod) Deco'ya vermek istedim (router mod). Ama deco bir türlü WAN IP almadı. Denemediğim yol kalmadı. En son çözdüm, testler yaptım; problem yok şimdilik.

Önce ne olur ne olmaz modemi fabrika ayarlarına alın. Modemi Ethernet ile lan 1'den PC'ye bağlayın. "WAN kiralamayı serbest bırak" ayarını buradan gördüm; işe yaradı mı bilmiyorum ama "WAN kiralamayı serbest bırak" dedim, üstte IP sayıları vs. vardı, silindi.

Sonra kablosuz ayarlarından 2.4-5 GHz bantlarını devre dışı bıraktım. Sonra durum-güvenlik kısmına gelip güvenlik duvarını devre dışı bırakıp modemi bridge moda aldım. Modem yeniden başladı.

PC'ye internet geldi; demek ki Deco'nun MAC adresini kabul etmiyor. PC'den CMD açıp Ipconfig /all komutunu verdim. "physical address" gibi bir şey olması lazım, oradaki PC MAC adresini yazdım. Onu deco uygulamasından Mac klonlama kısmına yazdım.

PC'den Ethernet'i çıkarıp Deco'ya bağlandığımda internet gelmedi. Bir kere galiba Deco'yu yeniden başlattım, internet geldi. Yani bir çeşit "handshake" olayı var; Deco'nun kendi MAC adresini kabul etmiyor, Netmaster modemin MAC adresini kabul etmiyor, PC'min MAC adresini kabul etti.

Zaten bridge moddayken PC'yi ilk Ethernet ile bağladığımda internetin gelmesi 2-3 dakika sürdü. IP adresime baktığımda 192 ile değil 100 ile başlıyordu; bu Kablonet'in kendi havuzu. PC'me otomatik olarak kendisi IP verdi.

Sonra modemi yeniden başlatarak test ettim; internetin gelmesi 2-3 dakika sürüyor, "işe yaramıyor" diye vazgeçmeyin. Deco'm kendini günlük yeniden başlatıyor. Deco'yu da yeniden başlattığımda yine 1-2 dakika sürüyor internetin gelmesi. Ama "elektrikler gitti, her şeyi baştan yapmam gerekiyor" diye düşünmeyin; problem olmuyor.

Öbür taraftan "klon Mac ile ne kadar kullanılır, orijinal Mac adresine döndüreyim" dedim Deco'yu; anında internet gitti. Tekrar klon Mac'i kullanınca Deco'yu yeniden başlatmama gerek kalmadan internet geldi. 4 portlu modemde nasıl oluyor bilmiyorum ama muhtemelen aynıdır.

Şunu şimdilik denemedim; PC'm eski atıl bir şey olduğu için onun MAC adresini kullandım. Sonra PC'mle Deco'ya bağlanmadım. Çakışma vs. olacak mı diye kontrol etmedim. Ona da dikkat etmekte fayda var. Yarın öbür gün denersem sonuçları buraya yazarım.

Son düzenleme:
Merhaba, haftalarca uğraşmış olarak çözümü bulmuş bulunmaktayım. Yaptığım adımları yazıyorum:
1-garanti olması için modemi fabrika ayarlarına döndürdüm.
2-Ethernet kablosu ile modeme bağlanıp arayüzden WAN kiralamasını bırak butonuna tıkladım(şu an routerda olduğum için tam olarak ana sekme adını hatırlamıyorum ama genel altında olması lazım ilk sekmelerden biriydi).
3-modem reset attığı sırada bilgisayar ile bağlantısını kesip router WAN portuna bağladım.
4-IP ataması doğru şekilde WAN portuna yapılmış oldu.

Hocam eline sağlık senin sayende 2-3 saattir boşuna uğraşıyormuşum ve tek hatam WAN kiralamasını bas yapmadığım için bağlantıyor vermiyordu, sorun yaşayanlar bu adımları takip ederek çözüme kavuşabilir.