Arkadaşlar günlerdir ben de bu konu üzerindeyim ve geçmiş deneyimlerime dayanarak size bir tüyo vereyim.
Infinity 401 denen g*rizekalı DOCSIS 3.0 koaksiyel modem kendisinin bridge moda alındığını anlamak için bir gece kadar zamana ihtiyaç duyuyor...
Biliyorum çok garip, biliyorum şaka gibi ama gerçek bu...
Modemi bridge mode a alınca aynı anda mesela Keenetic Viva ya da Mercusys MR70X'in uplink'ine bağlayınca "bağlantı yok" hatasını alıyorsunuz ve bu routerların değil tamamen Kablonet'in modeminin suçu... (ve yine ilgnçtir ki bu hatayı modemin tüm ışıkları maviden sarıya dönmüş yani ışıklara göre oturmuş, IP almış olarak görünmesine rağmen yaşıyorsunuz, yaşıyoruz...)
Zira modemi bridge moduna alınca ne zaman arkasındaki portlardan birine Ethernet kablosu (CAT 5 - CAT 6 vs) taktığınızda real IP ile bilgisayarınızın nete çıktığını, bilgisayarın Ethernet kartının öncekinden farklı olarak 192.168.0.*'li değil direkt olarak real yani o bilgisayarla whatismyip.com vb sitelere girdiğinizde gördüğünüz IP ile aynı IP'yi aldığınızı görürseniz bu iş o zaman olmuş demek oluyor...
Kolay gelsin...