Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

whildex

Gelişen
Yer
Edirne
Başlıkla belirttiğim üzere Kablonet'in Infinity 401 DOCSIS 3 bağlantılı modemini kullanmaktayım. Keenetic Hopper DSL modem + router satın aldım. Kablonet modem LAN 1'den Keenetic WAN'a oradan LAN 1'den PC'ye giriş yaptım. Keenetic kurulumunu yaptım aktif olarak internet kullanıyorum burada bir problem yok. Şu an router + router olarak kullanıyorum sorunum burada başlıyor.

Ben interneti Keenetic'te sonlandırmak istiyorum. Şu anda hem Kablonet'in hem de Keenetic'in arayüzüne erişebiliyorum. Kablonet'i arayüzde bulunan router modundan güvenlik duvarını kapatıp bridge mode alıyorum. Daha sonrasında o moda geçtiğini doğrulamak için doğrudan bağlantı yapıp arayüze girdiğimde bridge mode geçtiğini, tüm değerlerin N/A olduğunu görüyorum ama bunu yaptıktan sonra Keenetic'in üzerinde bulunan dünya simgesine ışık gelmiyor doğal olarak internete çıkış yapamıyorum.

DOCSIS 3 kullandığım için PPPoE bilgilerim yok. Sanıyorum UyduNet interneti Mac ID üzerinden veriyor. Modem Mac ID'sini Keenetic ISP ayarlarına giriyorum yine internet alamıyorum. Keenetic müşteri hizmetleri AnyDesk ile bilgisayarıma bağlanarak tüm kontrolleri sağladı kendileri tarafında bir problem olmadığını belirtti. UyduNet'i arayıp bu konu hakkında bilgi verdiğimde kendilerinin teknik bilgilerinin yetersiz olduğunu bu konuda yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Kaç gündür uğraşıyorum bir sonuca varamadım ne yapmam gerekli bu konuyu nasıl çözebilirim? Başına gelen bilen eden varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum iyi Sosyaller.

@Recep Baltaş abi canını yerim bir el at kurban olayım. “Netmaster 1 cihaza WAN IP verdikten sonra kapanip açilmadan digerine vermiyor. Keenetic cihaziniz islemleri yaptiginiz halde IP alamadiysa Netmaster modemi kapatip açin ve Keenetic harici hiçbir şey bagli olmasin. Bu sekilde IP alacaktir.” yazmış birisi denedim ondan da sonuç alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar günlerdir ben de bu konu üzerindeyim ve geçmiş deneyimlerime dayanarak size bir tüyo vereyim.

Infinity 401 denen g*rizekalı DOCSIS 3.0 koaksiyel modem kendisinin bridge moda alındığını anlamak için bir gece kadar zamana ihtiyaç duyuyor... :rolleyes::rofl:

Biliyorum çok garip, biliyorum şaka gibi ama gerçek bu...

Modemi bridge mode a alınca aynı anda mesela Keenetic Viva ya da Mercusys MR70X'in uplink'ine bağlayınca "bağlantı yok" hatasını alıyorsunuz ve bu routerların değil tamamen Kablonet'in modeminin suçu... (ve yine ilgnçtir ki bu hatayı modemin tüm ışıkları maviden sarıya dönmüş yani ışıklara göre oturmuş, IP almış olarak görünmesine rağmen yaşıyorsunuz, yaşıyoruz...)

Zira modemi bridge moduna alınca ne zaman arkasındaki portlardan birine Ethernet kablosu (CAT 5 - CAT 6 vs) taktığınızda real IP ile bilgisayarınızın nete çıktığını, bilgisayarın Ethernet kartının öncekinden farklı olarak 192.168.0.*'li değil direkt olarak real yani o bilgisayarla whatismyip.com vb sitelere girdiğinizde gördüğünüz IP ile aynı IP'yi aldığınızı görürseniz bu iş o zaman olmuş demek oluyor...

Kolay gelsin... :temenni:
Arkadaşlar günlerdir ben de bu konu üzerindeyim ve geçmiş deneyimlerime dayanarak size bir tüyo vereyim.

Infinity 401 denen g*rizekalı DOCSIS 3.0 koaksiyel modem kendisinin bridge moda alındığını anlamak için bir gece kadar zamana ihtiyaç duyuyor... :rolleyes::rofl:

Biliyorum çok garip, biliyorum şaka gibi ama gerçek bu...

Modemi bridge mode a alınca aynı anda mesela Keenetic Viva ya da Mercusys MR70X'in uplink'ine bağlayınca "bağlantı yok" hatasını alıyorsunuz ve bu routerların değil tamamen Kablonet'in modeminin suçu... (ve yine ilgnçtir ki bu hatayı modemin tüm ışıkları maviden sarıya dönmüş yani ışıklara göre oturmuş, IP almış olarak görünmesine rağmen yaşıyorsunuz, yaşıyoruz...)

Zira modemi bridge moduna alınca ne zaman arkasındaki portlardan birine Ethernet kablosu (CAT 5 - CAT 6 vs) taktığınızda real IP ile bilgisayarınızın nete çıktığını, bilgisayarın Ethernet kartının öncekinden farklı olarak 192.168.0.*'li değil direkt olarak real yani o bilgisayarla whatismyip.com vb sitelere girdiğinizde gördüğünüz IP ile aynı IP'yi aldığınızı görürseniz bu iş o zaman olmuş demek oluyor...

Kolay gelsin... :temenni:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar Tekrar bu konu hakkında gelişme oldu mu acaba ? Kablonet Modemi Bridge moda alıp Router'a aktarımını bende yapamadım. Burada yazılanları okudum. tek tek tüm işlemlerin üzerinden geçtim fakat nafile. Sinyal bir türlü Router'a gelmiyor. @adilalpman 'ın dedigi seyi de denedim neredeyse 18 saat bekledim sinyal yine gelmedi.

Merhaba, aynı sorunu yaşayıp arama motorlarından başlığa gelecekler icin yazıyorum. DOCSIS bağlantısıyla Kablonet kullanıp modemini köprü (bridge) moduna aldıktan sonra ve/veya router değiştirince WAN IP'si alamayanlar bu çözümü uygulasın.

Boşuna Keenetic router'ınızın standart WAN ayalarıyla oynamayın, saatlerce kablo modemi kapatıp beklemeyin. Tek yapmanız gereken Türksat çağrı merkezini aramak ve uzaktan kablo modemi resetleyip hattınıza yeni IP atamalarını istemek. Birkaç dakika içinde kablo modem online olacak ve yeni IP alıp Router'a WAN IP olarak verecektir. Sorun DOCSIS sinyalinde ISP taraflı IP/MAC lease sürelerinin çok uzun (hatta süresiz) olması. ISP tarafından resetleme yapılması sorunu çözüyor. Sadece 3-5 dakikalık bir telefon görüşmesi ile WAN IP'si alamama sorununu çözebilirsiniz.

(3 yıldır aynı kablo modem ve Keenetic Hopper ikilisini kullanırken Keenetic Titan'a geçince birdenbire WAN IP'si alamama sorunu yaşamıştım)

Tek yapmanız gereken Türksat çağrı merkezini aramak ve uzaktan kablo modemi resetleyip hattınıza yeni IP atamalarını istemek. Birkaç dakika içinde kablo modem online olacak ve yeni IP alıp Router'a WAN IP olarak verecektir. Sorun DOCSIS sinyalinde ISP taraflı IP/MAC lease sürelerinin çok uzun (hatta süresiz) olması. ISP tarafından resetleme yapılması sorunu çözüyor. Sadece 3-5 dakikalık bir telefon görüşmesi ile WAN IP'si alamama sorununu çözebilirsiniz.
Benim konuştuğum temsilci vurdumduymaz çıktı galiba. IP alamıyorum IP adresimi sıfırlayın diyorum modemi sıfırlıyor. Modemin sıfırlanmasını bekliyoruz, mesai saatlerimiz yoğun sonra arayın deyip hemen benden kurtulmaya çalıştı. 😀

NE1611C kullananlara söylüyorum. IP yenileme süresi bitene kadar (süre 13-14 saat civarı) modemi kapalı tutun geri açtığınızda IP alabileceksiniz. Eskiden böyle bir sorun yoktu bu arada. Modemi güncelleyeceğiz diye iyice sapıttılar.

Güncelleme: Evet müşteri hizmetleri ile görüşüp IP adresinizin sıfırlanmasını talep etmeniz gerekiyor. Gelmezse 12-13 saat modemi kapalı tutun ve açtığınızda IP alabileceksiniz.

Son düzenleme: