13021

Deneyimli
Selam, A2 İngilizcem olduğunu düşünüyorum. Cümlelerin %70'ini anlıyorum ama tam devam ederken öğrenme rotamı değiştiriyorum. Sizin öğrenme rotanız neydi? Bana ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yerde kendini o dile maruz bırak.

Buna en basit kanıt, ABD gibi yerlere giden kişilerin çok kısa sürede dili kapmaları. Bu kadar büyük bir şans olmadığını varsayaraktan, buna en yakın deneyim sürekli İngilizce içerik görmek, bu tarz içeriklere maruz kalmak ve onları takip etmek olur.

Son düzenleme:
Selam, A2 ingilizcem olduğunu düşünüyorum. Cümlelerin %70'ini anlıyorum ama tam devam ederken öğrenme rotamı değiştiriyorum. Sizin öğrenme rotanız neydi? Bana ne önerirsiniz?

Ben 5-6 yaşında Facebook'da çoğunlukla yabancı insanların oynadığı oyunu oynayıp, insanlarla iletişim haline girmeye başladım. Google Translate ile insanların cümlelerini çevire çevire öğrendim. Benim önerim, ilginizi çeken ve sürekli insanlarla iletişim kurabileceğiniz online oyun oynayın. Çünkü ilginizi çekeceği için daha hızlı öğreneceksiniz.

Bol bol kelime ezberleyerek ve gramer öğrenerek İngilizce öğrenilir. Kelime bilmeden İngilizce içerik izlemek boğuluyormuşsun hissi yaratır. Her seviye için önerilen kelimelerin listesi var internette. Onları ezberleyip yanına basit gramerler ekleyerek başlayabilirsin.

Ben 5-6 yaşında Facebook'da çoğunlukla yabancı insanların oynadığı oyunu oynayıp, insanlarla iletişim haline girmeye başladım. Google Translate ile insanların cümlelerini çevire çevire öğrendim. Benim önerim, ilginizi çeken ve sürekli insanlarla iletişim kurabileceğiniz online oyun oynayın. Çünkü ilginizi çekeceği için daha hızlı öğreneceksiniz.
Öneri verebilir misiniz?

Her yerde kendini o dile maruz bırak.

Buna en basit kanıt, ABD gibi yerlere giden kişilerin çok kısa sürede dili kapmaları. Bu kadar büyük bir şans olmadığını varsayaraktan, buna en yakın deneyim sürekli İngilizce içerik görmek, bu tarz içeriklere maruz kalmak ve onları takip etmek olur.
Artık o süreçe geçtim yavaştan .Gramer işe yaramıyor bende.

Bol bol kelime ezberleyerek ve gramer öğrenerek İngilizce öğrenilir. Kelime bilmeden İngilizce içerik izlemek boğuluyormuşsun hissi yaratır. Her seviye için önerilen kelimelerin listesi var internette. Onları ezberleyip yanına basit gramerler ekleyerek başlayabilirsin.
Kelime öğrenmekte haklısın da gramer bana göre değil her halde.

Son düzenleme:
Öneri verebilir misiniz?

Artık o süreçe geçtim yavaştan .Gramer işe yaramıyor bende.

Kelime öğrenmekte haklısın da gramer bana göre değil her halde.
Hocam gramer bilmezseniz tam olarak anlıyorum ama konuşamıyorum durumuna düşersiniz :D. O sebeple en azından gündelik hayatta kullanacak kadar gramer bilmeniz şart.

Duolingo kullanabilirsin. Gerçekten öğreteceğini düşünüyorum. Şahsen kendim de kullanıyorum 19 gündür. Duolingo sana öğretmez yorumları görebilirsin ama öğrenirsin. Ama hakkını verirsen.

Fakat Duolingo yanında dile maruz kalman da önemli. Bunun için ChatGPT'yi kullanabilirsin. İngilizce videolar, şarkılar vs.